Šta je novo?

8800 GTS, GPU temp

milanv

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2004
Poena
319
Jeli puno 75C u loadu, 2D nekih 60 stepeni ? U pitanju je Asusov model, kuciste je veliko i fino provjetreno...

Nova arhitektura +ulozeni novac+zimsko doba nije ni malo.

Malo sam trazio i po drugim forumima i izgleda da stvarno nije puno. Za svaki slucaj fiksirao sam u nTune-u u 3D fan na 80% i temp pala za nekih 10C :), sve preko je osjetno bucnije.

Pozdrav

Evo kako je kod mene : GPU diode 55C, GPU 47C, GPU ambient 44C i GPU memory 47C.
Everest v4.00.975

:wave:

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    9.2 KB · Pregleda: 103
75c u load-u?milina :) gtx ide i do 90c ovih dana :wall: moracu da mu malo "sredjujem" hladjenje.
p.s.sto je najbolje karta nije "stucnula" ni jednom pri toj temperaturi.svaka cast vidiji i ati-ju na pravljenju ovako izdrzljivih cipova

Kod mene Asus 8800GTS 320 tera u nTune oko 67/68C. Inace koji je najbolji program za merenje temp. grafulje?

Poslednja izmena:
Msi Nx8800gts-t2d320e-hd-oc

sl1. default idle
sl2. default load

Prilozi

• MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.idle.png
    MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.idle.png
    32.1 KB · Pregleda: 103
  • MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.load.png
    MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.load.png
    35.3 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
pa tesko da je bolji od ivketovog bfg-a :)

MSI je fabrički overklokovan, mrzi me da spuštam klok ali vidim da je taj gigabyte na istim klokovima ugrejao preko 70°C.

Kako da u nTune podesim da mi se posle restarta ne vracaju vrednosti za GPU fan na default?

kod mene je u idle-u oko 57 u full loadu nisam gledao,nemam neshto vremena poslednjih dana da se izigram ko covek..

XFX 8800GTS 320, idle 60C full load oko 75C

Mene je potpuno odusevila MSI 8800GTX oc Licquid sa vodenim hladjenjem, nisam koristio nikakve software-e, vec, kao pravi indijanac:))), osecaj pod jagodicama prstiju. Hladniju zver(i ekstremno ruznu) nisam pipnuo nikada.

OK, skinuo sam Riva Tuner, instalirao ga, odradio sledeca podesavanje prema nekom tutorialu sa neta: Kliknuo sam na strelicu u donjem desnom uglu na tabu Forceware detected i otvorio deo
system setting, otisao na fan kontrol, pomerio sva tri klizaca u desno i stiklirao Apply on startup, medjutim i dalje posle boota mi je fan na 60%. Gde gresim?
Da li treba da deinstaliram nTune? Procitao sam da je problem mozda oko odabira adaptera, ali imam samo jednu graficku u kucistu...

OK, skinuo sam Riva Tuner, instalirao ga, odradio sledeca podesavanje prema nekom tutorialu sa neta: Kliknuo sam na strelicu u donjem desnom uglu na tabu Forceware detected i otvorio deo
system setting, otisao na fan kontrol, pomerio sva tri klizaca u desno i stiklirao Apply on startup, medjutim i dalje posle boota mi je fan na 60%. Gde gresim?
Da li treba da deinstaliram nTune? Procitao sam da je problem mozda oko odabira adaptera, ali imam samo jednu graficku u kucistu...

Треба да ти се и riva покреће са Windowsom! Riva tuner је програм без којег не могу, посебно због статистичког сервера.

Naravno da sam podesio da se podize sa Win!:mad:
Pronasao sam drugi tutorial, pogresan pristup je bio u pitanju, treba da se odradi preko low level settingsa na tabu ispod izbora adaptera.

Poslednja izmena:
Naravno da sam podesio da se podize sa Win!:mad:
Pronasao sam drugi tutorial, pogresan pristup je bio u pitanju, treba da se odradi preko low level settingsa na tabu ispod izbora adaptera.
Nisi jedini ko je tu gresku napravio u startu, definitivno covek nemoze a da se neza**** kad su u sekciji za overklok odma pored postavili fan i to onda pomislis to je to a nije:wall:

Pa to je za seriju 7 :)

Moguce, imao sam 7900gs u nekom prelaznom periodu od mesec dana izmedju x1900xt i 8800gtx samo sa nekim zalmanovim hladjenjem koji nije reagovao na podesavanja iz rive.
Jeste, tako je, trenutno mi je neki 7600 GT u masini... podesavanja fana su tamo, u ona tri polja, na nivou drajvera... dok u "Low-level system settings"-u nema ama bas nicega! :d

GPU (2D)-60, Load 71(pri defaultu, temperatura je trenutno veca posto su povecani taktovi za GPU i mem)-za kartice sa 640 MB tolerancija je izmedju 60-68 za 2D odnosno 70-80 za Load, verzije sa 320 MB imaju nize temperature pri opterecenju medjutim to nije pravilo posto se pretezno radi o nesto visim vrednostima uzetim za default GPU-a i memorije.

Poslednja izmena:
GPU (2D)-60, Load 71(pri defaultu, temperatura je trenutno veca posto su povecani taktovi za GPU i mem)-za kartice sa 640 MB tolerancija je izmedju 60-68 za 2D odnosno 70-80 za Load, verzije sa 320 MB imaju nize temperature pri opterecenju medjutim to nije pravilo posto se pretezno radi o nesto visim vrednostima uzetim za default GPU-a i memorije.
Zdravo ti bio, tolerancija je mnogo, mnogo veca :smash:

Zdravo ti bio, tolerancija je mnogo, mnogo veca :smash:

Pozdrav,

navedene vrednosti vezane za termin "tolerancija" spadaju pod opstu specifikaciju cipa proizvedenog u konkretnom proizvodnom procesu, odstupanja u + ili- , naravno, uvek su moguca. Da li su taktovi za GPU i memoriju u potpunosti stabilni, ukoliko jesu, zamolio bih te da pogledas-napises serijski broj kartice ukoliko to ne predstavlja problem?

Poslednja izmena:
Zasto bi bilo razlike, isti GPU je u pitanju.

nije nuzno, meni model sa 320Mb ima 60C u idle-u i do 75 u full load-u...to i nije neka razlika izmedju njega i onog sa 640Mb

Vrh Dno