Sto uopste korists nTune? koristi RivaTuner v2.01 nema bolji programcic za Nvidia karte:eyebrows:Kako da u nTune podesim da mi se posle restarta ne vracaju vrednosti za GPU fan na default?
OK, skinuo sam Riva Tuner, instalirao ga, odradio sledeca podesavanje prema nekom tutorialu sa neta: Kliknuo sam na strelicu u donjem desnom uglu na tabu Forceware detected i otvorio deo
system setting, otisao na fan kontrol, pomerio sva tri klizaca u desno i stiklirao Apply on startup, medjutim i dalje posle boota mi je fan na 60%. Gde gresim?
Da li treba da deinstaliram nTune? Procitao sam da je problem mozda oko odabira adaptera, ali imam samo jednu graficku u kucistu...
Nisi jedini ko je tu gresku napravio u startu, definitivno covek nemoze a da se neza**** kad su u sekciji za overklok odma pored postavili fan i to onda pomislis to je to a nije:wall:Naravno da sam podesio da se podize sa Win!![]()
Pronasao sam drugi tutorial, pogresan pristup je bio u pitanju, treba da se odradi preko low level settingsa na tabu ispod izbora adaptera.
Moguce, imao sam 7900gs u nekom prelaznom periodu od mesec dana izmedju x1900xt i 8800gtx samo sa nekim zalmanovim hladjenjem koji nije reagovao na podesavanja iz rive.Pa to je za seriju 7![]()
Jeste, tako je, trenutno mi je neki 7600 GT u masini... podesavanja fana su tamo, u ona tri polja, na nivou drajvera... dok u "Low-level system settings"-u nema ama bas nicega! :dMoguce, imao sam 7900gs u nekom prelaznom periodu od mesec dana izmedju x1900xt i 8800gtx samo sa nekim zalmanovim hladjenjem koji nije reagovao na podesavanja iz rive.
Zdravo ti bio, tolerancija je mnogo, mnogo veca :smash:GPU (2D)-60, Load 71(pri defaultu, temperatura je trenutno veca posto su povecani taktovi za GPU i mem)-za kartice sa 640 MB tolerancija je izmedju 60-68 za 2D odnosno 70-80 za Load, verzije sa 320 MB imaju nize temperature pri opterecenju medjutim to nije pravilo posto se pretezno radi o nesto visim vrednostima uzetim za default GPU-a i memorije.
Zdravo ti bio, tolerancija je mnogo, mnogo veca :smash:
Zasto bi bilo razlike, isti GPU je u pitanju.GPU (2D)-60, Load 71(pri defaultu, temperatura je trenutno veca posto su povecani taktovi za GPU i mem)-za kartice sa 640 MB tolerancija je izmedju 60-68 za 2D odnosno 70-80 za Load, verzije sa 320 MB imaju nize temperature pri opterecenju medjutim to nije pravilo posto se pretezno radi o nesto visim vrednostima uzetim za default GPU-a i memorije.
nije nuzno, meni model sa 320Mb ima 60C u idle-u i do 75 u full load-u...to i nije neka razlika izmedju njega i onog sa 640MbGPU (2D)-60, Load 71(pri defaultu, temperatura je trenutno veca posto su povecani taktovi za GPU i mem)-za kartice sa 640 MB tolerancija je izmedju 60-68 za 2D odnosno 70-80 za Load, verzije sa 320 MB imaju nize temperature pri opterecenju medjutim to nije pravilo posto se pretezno radi o nesto visim vrednostima uzetim za default GPU-a i memorije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari