Pa sta s tim sto ima puno postova? Ne skodi dobar savet a i manje rizican od flashovanja biosa na 8800gts.
@PC Beast sta si uradio da bi korigovao napon na kartici sto si napisao iz prvog posta?
Predpostavljam da nemas sliku??
Cestitka za score.koliko Quad pomogne,cak 7k poena za cpu :zgran:
A gde je ona cela?![]()
Pa spojio tackice kako i dolikuje,drugacije ne moze...
Evo do sad najboljih rezultata...
P.S.Quad pomogne samo u 3D Mark 2006,ostali markovi vide samo jedno jezgro i racunaju visinu clock-a!
Ovo je nesto realno bez volt moda za svaki dan 780GPU!Inace rezultat ti je extra za svaku pohvalu,majstor si za overklok.:type:
Hvala,da ne preterujemo vise sa komplimentima...Evo bas sam sad nesto obratio paznju na tvoj score i same komponente...Izgleda da ti je zapao dobar primerak CPU-a...U odnosu na neke druge Q6600 dosta vise daje u 3D Mark-u a i temperature su bas odlicne!Inace jel ti na toj voltazi stabilan Q pri tom clock-u?
Koliko vidim razlika izmedju nasih Q6600 je u mnoziocu.
Dragsterov je na 9*375
Moj je na 8*425
Da li je to rezultat veceg cpu skora u 3D Marku 06?
Njegov gpu je na 780Mhz, a moj na 740Mhz, a ja imam veci skor?
Malo je to sve konfuzno?
Izgleda da ti je zapao dobar primerak CPU-a...U odnosu na neke druge Q6600 dosta vise daje u 3D Mark-u
Ne s....
Usput pogledajte razliku XP x64 i Vista x64 za CPU.
Bravo!Pokazao si kako da se pave komponente iskoriste,za svaku pohvalu!![]()
Ne znam koliko jezgara vidi, ali da su skorovi isti - nisu.P.S.Quad pomogne samo u 3D Mark 2006,ostali markovi vide samo jedno jezgro i racunaju visinu clock-a!
Ne znam koliko jezgara vidi, ali da su skorovi isti - nisu.
Provrti malo te markove, pa vidi.
Silan je to overkloker, jos ga ti ne znas
Samo nesto si se mnogo uziveo sa ovim pohvalama, smanji dozivljaj nije dobro za srce![]()
E vidis, ja juce malo vrteo, gasio jedno jezgro... razlika ima, i primetne su. U svim markovima, cak i u penzionerskom 2001 (SE).Gde vise da vrtim po Bogu???I ovako su mi oci ispale od silnih markova u toku ovih par godina...Sto je dosta dosta je...P.S.Samo 3D Mark 2006 podrzava Quad CPU tj sva 4 jezgra...Ostali samo po jedno i tu je bitan najvisi clock...To se zna vec odavno.
Kako da nije,priznaj i ti ga nekad pitas za savetSilan je to overkloker, jos ga ti ne znas
Samo nesto si se mnogo uziveo sa ovim pohvalama, smanji dozivljaj nije dobro za srce![]()
Veci ukupan fsb, veci cpu score.Kakve veze ima mnozilac sa krajnjim rezultatom za CPU score na istom clocku?!
E vidis, ja juce malo vrteo, gasio jedno jezgro... razlika ima, i primetne su. U svim markovima, cak i u penzionerskom 2001 (SE).
Veci ukupan fsb, veci cpu score.
Dragster ima 9x375, fsb je 4x375=1500MHz
Borab ima 8x425, fsb je 4x425=1700MHz.
Overall, druga kombinacija je brza jer je ukupan fsb veci a samim time i plocha brze radi.
A i Borab ima takt za 25MHz veci, mada to nije neka razlika.
P.S.Mnogo je hardvera proturio kroz ruke,tako da zna sta radi,treba ga podrzati!![]()
Kako da nije,priznaj i ti ga nekad pitas za savet![]()
A tebi krivo sto me covek hvali...Ko je tebi kriv kad ne znas da overclokujes:d 'De si bre *******i,nema te 100 god?![]()
To da, to vec stoji... jedini potpuno podrzan jeste 3DMark06.Ko zna kakve su tu razlike u pitanju,ja samo znam da ne podrzava u potpunosti i da je jedini kompatibilan 2006...Sve je moguce,nisam zalazio dublje u problematiku...
To da, to vec stoji... jedini potpuno podrzan jeste 3DMark06.
Medjutim, raditi testove u ostalim markovima, sa jednim, dva... cetiri jezgra, a pri istom kloku i postavkama - ne donosi iste rezultate.
U 2001SE, razlika bese nekih 2800 poena. U 03 - 1200 markova. U 05 - 1300.
Uvek ista setovanja, vrteno po nekoliko puta. Samo je u jednom slucaju ugaseno jedno jezgro, u drugom oba rade "punom snagom".
Znaci, nije svejedno koliko se jezgara ima u bilo kojem 3DMark-u.
Ipak je ovo bilo na obicnom C2D... niks cetiri jezgraBrate svaka cast na trudu i na malom review-u!Sada je dosta jasnije kako se koji Mark ponasa prema Quad Core procesoru...Bravo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari