Šta je novo?

8800 GTS 640 riknula ?

milanv

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2004
Poena
319
Gotovo sam siguran da je graficka crkla, mnogo anomalija daje, al sam samo htio da cujem vase misljenje. Windows 7 7057, FW 181.71, probao sam reinstalaciju drajvera i vracanje sistema, anomalije daje cak i na boot screenu od asusa

Prilozi

• 8800-1.png
    8800-1.png
    26.8 KB · Pregleda: 168
  • 8800.jpg
    8800.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 131
Sta je tu je, moracu da je saljem za bgd na reklamaciju a ja da uzimam nesto dugo za to vrijeme, mozda uzmem 4850 a ovu prodam ili zamijenim za neki hw

re

meni se to desilo jednom na 8800GTS 320Mb i resio sam problem sa instaliranjem matorih drajvera,ali je radila!!! Probaj da je vratis na XP,jos nesto,tokom instalacije,np. xp-a da li je ista takva grafika u onom delu kad treba da se ukuca sifra i user kompa??

...jos nesto,tokom instalacije,np. xp-a da li je ista takva grafika u onom delu kad treba da se ukuca sifra i user kompa??

...anomalije daje cak i na boot screenu od asusa

Napisao je covek. Posto ima anomalije i na boot screen-u, problem je verovatno teze/neresive prirode. Mogu da dodju jos u obzir potezi ocajnika - brisanje kontakata gumicom, proba u drugom kompu itd., ali ne bih bio optimista...

Evo probao gumicom al nema vajde. Sreca sto je jos u garanciji koji mjesec..

Uz silan oc, dobro je izdrzala.

say good bye to GPU. kad sam ubio X800GTO^2 posle otkljucavanja i preklokavanja isto to sam imao.
gpu rikavela

Saljem je za koji dan nazad, uzeh ja Gigabyte 4850 i prilicno sam zadovoljan :). Nego, ljudi koju kartu da ocekujem posto nemaju da mi vrate istu (8800gts 640) ? Naravno ne ocekujem da mi daju kartu u vrijednosti 499eura :D, koliko sam platio gts cim je izasao.

Trazi 9800GTX+, a ako moze i GTX260 :)

Ipak je to papreno placeno, a svakako je bolje od 9600GT i 8800GT/9800GT. Pitaj sta nude, pa napisi na forumu, dobices pravi savet. Nemoj da ti uvale slabiju karticu...

ma kakav 9800gtx.......moraju da ti isplate tih 500e ako nemaju tu grafu ili da ti daju nesto u tom cenovnom rangu

E, to je malo zeznuto oko zamene/vracanja novca, mislim da su po zakonu duzni da ti tvoju kartu cene onako kako su je zadnji put imali u cenovniku, pa da ti onda daju kartu u toj vrednosti ili vrate novac. Zaista nisam siguran oko ovoga, neko sigurno to zna preciznije... Mislim da svakako ne bi smeli da ti daju nista ispod 9800GTX+/GTS250.
Nema sanse da mu vrate 500e ili daju neku kartu te vrednosti.

ma kakav 9800gtx.......moraju da ti isplate tih 500e ako nemaju tu grafu ili da ti daju nesto u tom cenovnom rangu

Mogu i da ga zavlace 40 dana. Ne bi bio ostecen sa novom 9800GTX+, sa GTX260 bi bio na konju, a sa GTX280 bi trebao da igra od srece. A kad bi dobio 500e, to bi tek bilo cudo, videcemo, ali ne znam da li ce to ici tako lako...

Poslednja izmena:
Krenuo sam malopre da kucam da sam imao situaciju kada mi je riknula GA 8500gt i odnesem u IMTEL. I ladno i bez blama u gomili onih kutijetina chovek iskopa neki raspali MSI isto 8500gt, a taman sam se ponadao da cju dobiti neshto drugo :d

Ta karta je u vreme kupovine koshtala 90e, meni na reklamacionom listu pishe vrednost - 3200din.

Toliko o tome. Da mu vrate 500e to bi bilo vishe nego odlichno ali svi smo sa pravom sumnjicavi.

Ma bio bi ja zadovoljan sa 9800GTX+, finu cijenu ima a ja cu je prodat svakako ili mijenjat za neki monitor al koje sam srece iskopace ovu moju od nekud :D. Tako ljetos kad reklamiro asusa stigla mi sa Tajvana P5B-E, nijesu mi cak ni P5B-E Plus dali :p

Poslednja izmena:
E, to je malo zeznuto oko zamene/vracanja novca, mislim da su po zakonu duzni da ti tvoju kartu cene onako kako su je zadnji put imali u cenovniku, pa da ti onda daju kartu u toj vrednosti ili vrate novac. Zaista nisam siguran oko ovoga, neko sigurno to zna preciznije... Mislim da svakako ne bi smeli da ti daju nista ispod 9800GTX+/GTS250.
Nema sanse da mu vrate 500e ili daju neku kartu te vrednosti.

Ovo je tacno :).
E sad, koja im je poslednja cena bila, to mozes samo nagadjati.
Znam da se moja bivas graficka GTS 320MB po poslednjoj ceni prodavala ~110e, GTS 640MB pretpostavljam 130-140e, mada je pitanje kad je ta prodavnica prestala sa nabavkom i prodajom te tvoje graficke. Sto su ranije prestali, to cena veca, to bolje po tebe.

Mislim da ce ti ponuditi nesto u rangu 8800gt - 8800gts 512MB - 9800gt - 9800GTX, da se ratosiljaju i tih matorih grafickih. Nisu ludi da ti daju novu GTS 250, na manjem su gubitku ako ti daju neku od ovih matorijih.

Btw, 500e za GTS 640MB, najgora kupovina ikada ;).
Pojavila se pocetkom 2007. godine i za 2 godine izgubila 5x na svojoj vrednosti (realno se sada moze prodati za 80-90 evra).

Poslednja izmena:
@MadeOfIron

8800GTS se pojavila u novembru 2006 i cak za 500e nije bila losa kupovina, ljudi su samo par mjeseci ranije kupovali 7950GX2 koja je bila makar 150e skuplja a koplje iza. Druga stvar, ja nijesam neko ko zivi u bg-u i morao sam da sastavim konfiguraciju za dan, koliko sam bio tamo, a pozeljno je bilo da to bude ista firma koja je za ostale komponente imala korektne cijene i hw koji sam trazio bez da cekam, dodaj i to da je ovu kartu bilo tesko naci tada...Inace ja sam se za dvije ipo godine naigrao fino i ne zalim ;)

Pa nisam ja nista rekao oko igranja, i ja sam se sa proslom 8800GTS 320MB vise od godinu i po dana naigrao lepo, al ja sam je platio 250e, ti svoju duplo vise.
Ok, ja sam svoju kupio pola godine kasnije :), ali zlatno pravilo je nikada ne kupovati komponente cim se pojave na trzistu, pogotovo to vazi za graficke.
Em nema hardvera koji ih obavezno zahteva (Crysis se ne racuna :D, to je jedna, pardon 2 igre), em je cena nabijena ;).

U svakom slucaju, tebi se posrecilo sto ti je riknula, jer bi je u oglasima mogao prodati za ~80e, ovako ces dobiti graficku u vrednosti recimo ~120e :wave:.

Pa nisam ja nista rekao oko igranja, i ja sam se sa proslom 8800GTS 320MB vise od godinu i po dana naigrao lepo, al ja sam je platio 250e, ti svoju duplo vise.
Ok, ja sam svoju kupio pola godine kasnije :), ali zlatno pravilo je nikada ne kupovati komponente cim se pojave na trzistu, pogotovo to vazi za graficke.
Em nema hardvera koji ih obavezno zahteva (Crysis se ne racuna :D, to je jedna, pardon 2 igre), em je cena nabijena ;).

U svakom slucaju, tebi se posrecilo sto ti je riknula, jer bi je u oglasima mogao prodati za ~80e, ovako ces dobiti graficku u vrednosti recimo ~120e :wave:.
mislis, posrecilo mu se sto mu je riknula u garantnom roku? da mu je riknula van roka mogao bi da je baci u Jadransko more.
a ovo iznad sto si napisao - ko ima para kupuje odmah najbolje, ko nema radi to sto si zatim naveo...

Ipak je to papreno placeno, a svakako je bolje od 9600GT i 8800GT/9800GT. Pitaj sta nude, pa napisi na forumu, dobices pravi savet. Nemoj da ti uvale slabiju karticu...

G80 VS G92: Med to high end GeForce GFX cards round-up!

8800GTS 640MB = 9600GT 512MB

After our filtering, 8800GTS 640MB is only 0.6% less than 9600GT 512MB.

In performance, 8800GTS 640MB equal to 9600GT 512MB.

Because of the power consumption and video decoding ability, a brand new 8800GTS 640MB should cost you the price of 9600GT 512MB minus ten bucks.

Test data sum-up

mislis, posrecilo mu se sto mu je riknula u garantnom roku? da mu je riknula van roka mogao bi da je baci u Jadransko more.

Naravno :).

ko ima para kupuje odmah najbolje

Takvim ne treba forum :type:.

G80 VS G92: Med to high end GeForce GFX cards round-up!

8800GTS 640MB = 9600GT 512MB

After our filtering, 8800GTS 640MB is only 0.6% less than 9600GT 512MB.

In performance, 8800GTS 640MB equal to 9600GT 512MB.

Because of the power consumption and video decoding ability, a brand new 8800GTS 640MB should cost you the price of 9600GT 512MB minus ten bucks.

Test data sum-up

Al su mi naruzili bivsu graficku, djubrad :D.

Poslednja izmena:
Vrh Dno