Šta je novo?

8700 3d mark's sa 3870?

Ako je na mašini iz potpisa, sa takvim klokovima, realno je.

Malo smo svi previše očekivali čitajući testove po netu gde su ove kartice imale 12, 13, pa i 15 hiljada, ali sve na overklokovanim Quadovima...

jel moguce da je ovako mali skor? jel moze da bude uztok to sto je pci-e @4???
Kratko i jasno - da.

Pretpostavljam da nisi sam spustao sa x16... pa, jedno resenje bi moglo da bude da malo podignes voltazu NB-a.

Kod mene je rezultat 8900 poena sa default brzinom procesora koja iznosi 2,6 ghz dok je 9300 poena sa overklokovanim na 2,8. Tako da bi tvoj rezultat trebalo da bude OK. Koliki ti je cpu skor. Pricamo naravno o 3d marku 06, posto nisi napisao koji je.

Jedino resenje da zameni plocu, koliko znam to je ona ploca sto ima i AGP i PCI-e, ali joj je PCI-e slot oskrnavljen na x4 :wave:

Pretpostavljam da nisi sam spustao sa x16... pa, jedno resenje bi moglo da bude da malo podignes voltazu NB-a.

Njegova plocha ima samo PCI-E 16 X @ 4X slot tako da neznam kako bi podizanje voltaze na NB pomoglo ?? :trust:

Njegova plocha ima samo PCI-E 16 X @ 4X slot tako da neznam kako bi podizanje voltaze na NB pomoglo ?? :trust:
Ako je tako, onda se izvinjavam, nisam pratio na casu...

Mislio sam da je standardna konfiguracija - 2 PCIe slota, jedan na x16, drugi na x4... pa da se onda zbio onaj "standardni" problem obaranja brzine na x8 ili x1 pri overkloku.
(samo kod njega - na x4 🙂)

ok samo da proverim da li je sve u redu 😀
proc je OC na 2.44 (sto i nije nesto)
a 3870 je sad na 857/2394
dobio sam "par poena vise" 8900 je sad:
SM2.0 3781
SM3.0 4452

a i primetio sam da everest i riva detektuju ponekad brzinu gpu-a od 300 i kusur?
kao da se sama downclockuje

hvala unapred

Def. 3850 na 2.4Ghz C2D (oveklokovan E4300) ima 8808. Na 2.44Ghz i 3870 trebalo bi da bude oko 9300-9400. Gubis jedno 10%. Verovatno je do 4X PCI-E.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to jako malo, evo ti rez sa O/C-nutom Kelerabom i 3870-kom @850/2300 🙂
:wave:

Poslednja izmena:
hvala unapred

btw:
Jesi li probao da podignes Vistu na toj kombinaciji? Pitam te jer kod mene sa slicnom kombinacijom (4coredual-sata2 i 3870) se Vista podigne ali cim ubacim ATI drajvere (od 7.11 do 8.1) odma' crn ekran pri login-u i tako ostane sve dok u safe modu ne skinem drajvere.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem zasto ste skrtarili na ploci? Po meni je ipak jako losa kombinacija
taj ASRock i Q6600. Uzmite lepo neki intel P965/P35 i ima da progledate...pricam iz licnog iskustva.

Nismo skrtarili na ploci nego je to bio postepen upgrade za sta je ta ploca itekako dobro dosla... Da se imalo para za bolje tad uzelo bi se bolje ovako prvo ploca pa posle ram pa graficka sa AGP na PCI sad je red dosao na plocu. Shodno finansiji opet bih isao na neku upgrade varijantu ploce tako da se ozbiljno premisljam za Gigabyte GA-P35C-DS3R koja daje mogucnost da se kasnije izbaci DDR2 a doda DDR3...
Sabrano, doslo se na isto a u stvari uzimalo se na odlozeno :d

Pa dobro vam covek kaze,Asrock 4CoreDual-VSTA je via chip :wall:,samo zglavni chipset neki p35 ili stari dobri 965p i onda je to to :banana:

Nismo skrtarili na ploci nego je to bio postepen upgrade za sta je ta ploca itekako dobro dosla... Da se imalo para za bolje tad uzelo bi se bolje ovako prvo ploca pa posle ram pa graficka sa AGP na PCI sad je red dosao na plocu. Shodno finansiji opet bih isao na neku upgrade varijantu ploce tako da se ozbiljno premisljam za Gigabyte GA-P35C-DS3R koja daje mogucnost da se kasnije izbaci DDR2 a doda DDR3...
Sabrano, doslo se na isto a u stvari uzimalo se na odlozeno :d

eto covek je ispricao i moju pricu :d mada ja ne razmisljam o Gigabyte-u,nego o:
Asus P5E,Asus Maximus Formula ili Abit IX38...

Sto se tice tvog pitanja da probao sam Vistu i isti problem,kontaktirao sam sve firme,i kazu da za sad 3870 i asrock i vista nece da moze :d
to je kao do atijevih drivera,imas na asrock site-u koje graficke su podrzane uz plocu pa kad dodaju 3870 onda prelazak na staru dobru Vistu

Meni to deluje kao slab skor.Na mom racunaru iz profila 3850 bez klokovanja karte i procesora izvlaci 7800.

Pa ne znam koliko je slab skor. Meni 3870 MSI daje 9118 poena. Nije overklokovana.

Evo jos jedan rez

Prilozi

• 2008-02-18_135145.webp
    2008-02-18_135145.webp
    101.6 KB · Pregleda: 84
Evo par slicica Asus HD3870 TOP karte, kao i poredjenje u velicini sa Palit 8600GT Sonic+ i GB X1550 silent.

Nazad
Vrh Dno