Šta je novo?

8600GT sa 256bit? Dali ce biti?

alexv

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2007
Poena
304
Pitam se dali ce doci neka varijanta 8600gt sa 256bitnom magistralom,kao u stilu Golden sample?

dzabe se pitas, naravno da nece nikad

Mozda i bude ali se nece zvati 8600.

nece, za to bi se trebao citav gpu menjati, mozda i izadje neki gf8 sa 256bit magistralom, ali sigurno se nece zvati 8600

Bilo je nekih thread-ova na tu temu kao na primer da ce se pojaviti takva karta sa oznakom 8600 Ultra ali to su samo price i nagadjanja,mislim da nVidia nece to nikad uraditi.!

Bilo je nekih thread-ova na tu temu kao na primer da ce se pojaviti takva karta sa oznakom 8600 Ultra ali to su samo price i nagadjanja,mislim da nVidia nece to nikad uraditi.!

A i sto bi kada za to nema potrebe. Da je konkurencija malo jaca, verovatno bi se potrudili malo vise, ovako, do serije 9 ne verujem da cemo dobiti 256 bita u srednjoj klasi!

Jednostavno shtampa tj. PCB za takvu karticu je skuplja i trebutno nema potrebe za tim kad se dx10 igre nisu josh rasprostranile. Potrebno je mnogo vishe vodova do memorije. Vishe slojeva u PCB-u i sl.

Mozda jednog dana imamo Mb-bitnu karticu. Verovatno ali morace memoriski kontroler da bude uradjen totalno drugachije. Neshto kao shto FB-DIMM ima serisku konekciju izmedju chipseta i memorije. Naravno ovo zahteva i dodatan chip u blizini memorije, e al' ako bi i to uradili na nivou mem chipova e onda....PCB ne bi trebao da bude problem. Serial RAM :D

Poslednja izmena:
konkurencija?.. koja konkurencija?:S:

:smoke:

Sto se tice konkurencije, ATI je skroz prso sa DX10 - citam negde da ce HD2600XT kostati oko 150$ - pa cak i manje - a prvobitno je trebala da kosta 199$...

Sto se tice konkurencije, ATI je skroz prso sa DX10 - citam negde da ce HD2600XT kostati oko 150$ - pa cak i manje - a prvobitno je trebala da kosta 199$...

Sto je apsolutno grozno. Ako AMD tako nastavi imacemo situaciju slicnu kao sa Microsoftom u njegova zlatna vremena (a koja mu to nisu bila?), samo sto ce se ta kompanija verovatno zvati InTELvIDIA United! :wall:

Pitam se dali ce doci neka varijanta 8600gt sa 256bitnom magistralom,kao u stilu Golden sample?

Zasto bi se i pojavila takva karta?! 128 bita je i vise nego dovoljno za horse power koji nudi 8600 serija. Bilo bi to cisto bacanje para.

Mislim da je logičnije očekivati nešto tipa 88X0GS serije koja će cenovno pasti ispod 200 eura a biti između mainstream-a i visoke klase.

Poslednja izmena:
Mislim da je logičnije očekivati nešto tipa 88X0GS serije koja će cenovno pasti ispod 200 eura a biti između mainstream-a i visoke klase.

I ja mislim da ce u neko skorije vreme izaci kartica tog tipa...Kada padnu cene dosadisnjih modela trebalo bi da se pojavi neka karta koja je slabija od 8800 GTS a jaca od najjace 8600GTS kartice i po meni bi trebalo da nosi oznaku 8800 GT jer koliko se secam od kako nVidia izbacuje chip set-ove za brze karte uvek je bila serija GT osim u slucaju 8800 kad su odmah izbacili GTX i GTS.Uvek je bilo po redu,osnovna verzija serije pa GT pa GTX ili neka varijanta izmedju GS koja je uglavnom uvek bila slabija od GT-a.Mozda i neki GTO dodje u obzir ne znam.Mozemo samo da polemisemo i da se nadamo.Po nekom nepisanom pravilu trebalo bi da sam u pravu.Ajd pozdrav za sve.

Hmm...trebalo bi to da bude neki 8600Gtx,ili 8800Gt/Gs i cak mozda 8600 ultra,a shto se tiche konkurencije Ati (Amd) ga je ugasio ove sezone... :))

Realo situacija nije tako strasna po Ati (AMD) kako se ovde prica, ljudi i dalje kupuju 7300, 7600, 7900, X1650, X1950, kartice mnogo vise nego nV8600, 8800... Ako AMD dobro startuje sa srednjom klasom bar do kraja godine (odnosno bude konkurentan) nece biti problema.

Realo situacija nije tako strasna po Ati (AMD) kako se ovde prica, ljudi i dalje kupuju 7300, 7600, 7900, X1650, X1950, kartice mnogo vise nego nV8600, 8800... Ako AMD dobro startuje sa srednjom klasom bar do kraja godine (odnosno bude konkurentan) nece biti problema.

AMD je startovao sa srednjom klasom i bio je to "niski start" , sto znaci da treba da se ceka izlazak eventualnih 256bit u srednjoj klasi serije 9 zelenih.:D

Poslednja izmena:
najavljen je srednjisegment sa 256bit magistralom (najavljen = ima previse glasina da bi bile "samo " glasine), chip ce biti G9x (mislim da je G94 u pitanju), kako ce biti oznacena karta - ne znam. Suska se da ce biti 9xxx, mada ne verujem, pre ce biti 8700 isl.

Zamisli pojave se Nvidia GeForce 9800 i 9600 :D verovatno ce drugacije da se zovu.

Zamisli pojave se Nvidia GeForce 9800 i 9600 :D verovatno ce drugacije da se zovu.

Sto da ne? Ja da radim u marketingu Nvidi-e (verovatno ne bih pisao na ovim forumima :p) bas namerno bih tako nazvao karte. Zasto? Pa zato sto su to mozda najuspesnije graficke kartice koje je ATI do sada proizveo - podseca na dobre(citaj: BRZE) i pouzdane kartice. But that's just me. Cak bi taj potez verovatno prouzrokovao frustracije kod konkurencije.

Poslednja izmena:
jeste ali u radu i brzini trci ispred njega

Sto da ne? Ja da radim u marketingu Nvidi-e (verovatno ne bih pisao na ovim forumima :p) bas namerno bih tako nazvao karte. Zasto? Pa zato sto su to mozda najuspesnije graficke kartice koje je ATI do sada proizveo - podseca na dobre(citaj: BRZE) i pouzdane kartice. But that's just me. Cak bi taj potez verovatno prouzrokovao frustracije kod konkurencije.

na svu srecu pa ne radis :) Mirna Backa....

Verovatno misli na 8800GTS :)

pa ona je 320bit

Nazad
Vrh Dno