Šta je novo?

8600GT RAM "problem"

harmon

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poena
309
Imam Club3D 8600GT 256MB graficku kartu. Zasto mi skoro svi programi (npr. 3D Markovi) pokazuju da imam 512 MB RAM-a na njoj? U BIOS-u lepo pise 256MB. Inace igre rade kako treba a rezultati u 3D Markovima su ok (7800 u 05 i 4600 u 06 pri 1280x1024 def; konfiguracija iz potpisa).

u kom biosu?
mislis kad se bootuje masina ispise ti da je graf 256

Da.

:smoke:TurboCache Technology,sto znaci tih jos 256mb pozajmi od sistemske mem.kad mu treba u zavisnosti i od kolicine ram memorije,ne brini to je sve ok

Poslednja izmena:
:smoke:TurboCache Technology,sto znaci tih jos 256mb pozajmi od sistemske mem.kad mu treba u zavisnosti i od kolicine ram memorije,ne brini to je sve ok

ne verujem da je na ovoj karti bas to,
jer obicno turbo cache ide na slabije kartice uglavnom office karte,
bice da je neka greska u bios-u same kartice,
cini mi se da su ljudi imali slicnih porblem ovde na bench-u,
mada mozda je i ovo sto kaze freezer ko ce ga znati,
a mozes da porbas i sa GPU-z-om.

Poslednja izmena:
Ima,postoji TurboCache Technology cak i na jacim kartama samo sto proizvodjaci to kriju ko zmija noge,sreo sam par modela 8500gt i jednu 8600gt mislim Msi da je u pitanju :bottle:

Poslednja izmena:
a mozda nije turbocache vec model sa 512MB DDR2? kao npr. ova
a postoji i ova sa 512MB DDR3 - link

Poslednja izmena:
Nije, radi se o standarnom modelu sa 256MB RAM-a i frekvencijama 540/700. Moguce je da je greska u samom BIOS-u graficke karte ili jednostavno se radi o nekoj vrsti TurboCache-a. Ko li ce ga znati?:trust:

Biće da je greška u BIOS-u. Imam ASUS 8600GT Silent sa 256 mega memorije, i takođe je prijavljivala 512 MB i u DxDiag-u i u drajverima. Mene je to nerviralo, pa sam flešovao BIOS od XpertVision 8600GT (jedini koji sam našao sa istim specifikacijama). Sada šljaka bez greške, i svuda prijavljuje 256 mega. :)

Uh! Obzirom da mi grafika radi korektno, a nisam nikada ranije fleshovao BIOS grafike, nisam bas rad raditi takve stvari. Bar ne jos. Cisto me je zanimalo da li jos neko ima slican problem i kako ga je resio. Hvala u svakom slucaju.:wave:

Nazad
Vrh Dno