Šta je novo?

8600gt OC

Na vr-zone je prikazan v-mod Inno karte i palit sonic .Ta dva modela se dosta razlikuju od modela kartica koje se sada plasirajuna na trziste.Zato prikazani v-mod ne odgovara kartama iz novije serije.

To sam i sam iskusio jer sam uzeo inno3d i nemogu da odradim v-mod :(

Poslednja izmena:
Nisi ti shvato sta sam ja hteo da kazem samo da proveri da li moze po tom uputstvu da se odradi nisam sigurno mislo da neko to odradi samo da se vidi dali moze da se sve to izlemo kao sto je tamo a ne da odradi :wave::smash:

My mistake!
;):wave:

To je VD tool koji sam dobio na instalacionom disku Palita.

To je ustvari isti softawre kao i Gainawrd-ov Expert tool samo mu od brand-a do brand-a menjaju ime.

Inache bi trebalo da radi sa svakom nvidia kartom.

Evo ti OVDE skini pa probaj.

Hvala druze

3D Mark06: 5767

OC na 635/1600, kartica iz potpisa.

edit: sta kazete, jel moze vise? na full loadu kartica ima oko 60C(stavio sam ispod nje 8cu da je hladi). Inace, original clock joj je 540/1400.

Poslednja izmena:
Kartica sigurno moze vise , gpu bar na 700mhz a memara jos nekih 50mhz.

Kao sto sam obecao granica od 14K je pala.:-devil-: Da vidimo sad palita:eyebrows:

Izvinjavam se za dupli post ko moze naka spoji hvala.

@Jerry[NS] evo ga bolji rez aj na posao da i ti probijes 14k

Fin rezultat :)
Nemoze moja preko 760 Gpu,ali probacu da vidim sta moze da se uradi cim budem imao vremena.
Ja cu probati na 3.9ghz da radim testove,malo je tesko ali vredi pokusati,mada bi bilo bolje da poteram karticu na 800 gpu.

Jel ima program koji moze software-ski da promeni voltazu kartici i kako?

pozz. Evo stigla mi graficka pa sam uradio test u 3dmark05

klokove nisam dirao znaci Deafult.

Sta kazete na rez.:p

Poslednja izmena:
Evo sad sam pokusao da uradim test na 700/1800 ali ne moze zaledi na drugom testu.

Sad cu probati sa orginal drajverima.

PS. temperatura na testu je 66c

pozz.:wave:

Neznam da li imas neki specijalan razlog za kupovinu tog GA ali ako nemas neznam u kom si ti svetu pored ovolikog razglabanja o Paltu i Gainwardu ti uzmes glupog GA :wall:

Ma uzeo bih ja Palita ili Gainwarda ali ovde gde ja zivim jedva sam nasao i ovoga Gigabyta.

Evo malo sam klokno grafu:d

670/1800:p

Poslednja izmena:
Evo sad sam igrao Test Drive Unlimited na klokovima 670/1800 dok se temp nije popela na 77, i onda su se poceli pojavljivati artiefekti pa sam morao restartovati komp.

Moze li mi neko pomoci kako da smanjim temp. ili vec sta.............

PS. napominjem da je napajanje 350W

pa tih 77 nije puno ja neki dan przio 8500gt na 85 pa joj nije nista bilo
pa ako je pasivna stavi neki vent da pirka po njoj

Imam jedan vent. na stranici kucista paralelno sa grafickom, ali on izvlaci vazduh iz kucista, da li da ga okrenem da ubacuje vazduh?

Mozes to da probas ili da zbudzis nekako osmicu kod limcica za graficku, pa da duva direktno u nju

Pokusat cu;)

bolje da duva preko nje

Evo ja sam ovako resio hladjenje moje kartice, idle temp je oko 45-50, a kad igram ne prelazi 60C. Overklokovana na 700/1700. Ventilator je na dnu kucista.

Prilozi

• thermaltake.JPG
    thermaltake.JPG
    116.3 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
ja moju gainward sam dobio sa radnim taktovima 600/1600
kad sam pokuso:wall: da je dignem na 610/1610, monitor se ugasio, zatim upalio, pojavio se raznobojni sneg preko desktopa i onda se restartovo:trust:
kad su se digli windowsi, javio je da kloking nije uspeo
koristio sam Expertool (dosao je na disku uz graficku)
konfiguracija je ona navedena? sta sam pogresio? :wall:

Postoji mogucnost da je to bilo trenutno neraspolozenje same karte i sistema.Moj predlog je, da obrises expertool i instaliras RivaTuner v.. , pa pokusas da klokujes iz iste .
Drugo, postoji i mogucnost da te zeza napajanje , zato obrati paznju na sve pa ces videti da li je karta ili je nesto drugo.

totalno sam se skenjao kad sam video ovih 14k,ljudi ako imate dusu i extra primerke kartica cuvajte za sebe,nemojte nama ostalima nabijati komplekse.:wall:
salim se samo napred

ja moju gainward sam dobio sa radnim taktovima 600/1600
kad sam pokuso:wall: da je dignem na 610/1610, monitor se ugasio, zatim upalio, pojavio se raznobojni sneg preko desktopa i onda se restartovo:trust:
kad su se digli windowsi, javio je da kloking nije uspeo
koristio sam Expertool (dosao je na disku uz graficku)
konfiguracija je ona navedena? sta sam pogresio? :wall:

pa tvoj gainward je samo glh nije gs glh zato je 600/1600

totalno sam se skenjao kad sam video ovih 14k,ljudi ako imate dusu i extra primerke kartica cuvajte za sebe,nemojte nama ostalima nabijati komplekse.:wall:
salim se samo napred

Hvala, hvala kad bi neko odradio vmod ode i 15K a mozda i 16K:-devil-: uz neki E6850 klokovan na 4+GHz:wave:

da li menjate i podesavanja u biosu za graf ili samo klok iz windowsa?sta je bolje za klok riva i Video Card Stability Test ili da dem preko ati toola 0.27

ma jok samo riva stavis koliko oces u 3d performance i to je to onda provozas 3d 05 i ostavis rivin monitoring u pozadini da vidis temp tokom testa ako ne zabode ides na vece frekvencije i tako redom kad zabode znaci da to ne moze da podnese vratis onda malo dole i to mozes da koristis

evo novo ime za gainward 8600GT GS GLH
8600GT ZP IKP (Zlatni Primerak Ide Kao Pakao)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno