Šta je novo?

8500GT brljavi

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
Počelo je sa nvlddmkm.sys BSOD-om prilikom podizanja wina7, to sam rešio preko safe moda tako što sam obrisao drivere i instalirao nove. Zatim je sistem uspeo da se podigne u normalnom modu (nesigurnom 🙂) ali je odmah izbacio poruku kao kad dodaš novu komponentu, a poruka je bila vezana za grafičku. Ajd opet instaliram drivere međutim nakon restarta nisu se primili. u device manageru grafa opet sa uzvičnikom u žutom trouglu. probao još koji put isto i opet win popije onaj BSOD sa početka.
Na kraju sam obrisao drajvere i pustio update da nađe onaj microsoft WDDM drajver. i sad kao radi, ali sa naglaskom na kao. pustim neku igru, radi bez problema. pustim neki HD trejler, radio je par sekundi i samo puče sistem odjednom a boje kao da su pale na 8-bita. nakon hard reseta desilo se još jednom da iz čista mira iskoče fleke po desktopu i zapuca računar.

Ovo sad kucam sa istog tog kompa i zasad sve radi dobro već nekih 20-ak minuta.
Šta vi mislite da je u pitanju? Ja lično da je grafa odradila svoje i da je na izdahu, komp nije moj a ne bih ljudima da dajem lažnu nadu pa da im kažem da može da prođe bez kupovine nove grafe. *** kriza je nemaju ljudi love.

I meni je bilo slicno, i nisam se trudio da je popravljam jer mislim da se ne isplati. Kazu da su u pitanju memorijski cipovi i da bi mozda neko i mogao da sredi, ali kao sto rekoh po meni to ne vredi truda i vremena, jednostavno je odradila svoje.

Probaj s pecnicom, to je znalo popravljat takve probleme. Uglavnom postupak je da se graficka stavi u pecnicu na par minuta i onda se oni dijelovi koji su se odlemili ponovno zaleme. Potrazi malo po netu za tocnu proceduru.

Probaj grafu malo u rerni da podgrejes, imas o tome na netu i na yt, ako i to ne upali ne gine im zamena graficke karte, a grafa moze da se kupi za 2500din nova (krs doduse) ali ni ta 8500 nije bas neki ultra model pa da ce korisnici biti degradirani.

Sinoć je super radila više od 5 sati bez BSOD-a, inače takvo nešto je bio čist sci fi pošto u 90% slučajeva nije hteo ni da se digne win a ako bi i uspeo komp bi se zakucao nakon 1-2 min.
Kontam i ja da će morati novu grafu da uzmu ali do tada ću im vratiti ovakav kakav je pa ako još bude brljavio nek se stisnu, može i nešto polovno da se nađe.

a meni se desi ponekad da razmišljam kako i nemam neku preteranu konfiguraciju, i onda mi donesu ovako nešto na popravak ***.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno