Šta je novo?

8500GT artifekti u BF2

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
dakle rijec je o ovoj kartici

http://www.gigabyte.eu/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516

znaci veliki pasivni hladnjak, 256DDR2 (iako mi prikazuje 512, vec sam pisao o tome ali niko mi nezna odgovoriti)

kartica zna citav dan super raditi , ali zna nekad i zezati , neznam u cemu je problem , stara je oko 15 dana , probao sam sve moguce drivere (mozda su mi neki promakli ), naime prilikom igranja BF2 odjednom pukne grafika , ali samo u igri , hladno izadjes iz igre (slika windowsa normalna), pokrenes je ponovo i picis dalje kao da se nista nije desilo ,

http://www.imageshock.eu/?img=1014195,untitled.jpg

da li se pregrijava , temp je oko 72 stepena?

Verovatno da joj smeta temperatura od 72 stepena.Ako imas neku 8-cu vent za kuciste,prikaci je da duva u pasivni hladnjak i vidi da li se pojavljuju artefakti!

100% se pregrejava. Kao sto milor rece, stavi neki ventilator da duva u hladnjak.

Hteo bih da uzmem ovu karticu, ali ne znam sta je bolje 512 DDR2 ili 256 GDDR3? Moze pomoc?

256MB GDDR3 ubedljivo. Ta ti skoro, pa ista ko 7600gt. 72C nije visoka temperatura, ali on nije nagovestio jel to u toku igranja ili nakon sto izadje iz igre. Plus pasivne kartice su obicno osetljivije na visoke temperature.

Bolje je 256MB DDR3, a ako je cena slicna kao 2600Pro, onda je Pro jos bolji izbor. ;)

naime prilikom igranja BF2 odjednom pukne grafika , ali samo u igri

Kako bre nije naglasio?

Po nekoj logici trebalo bi da je obrnuto jer se za pasivno hladjene graficke ocekuje da se vise greju nego aktivno hladjene. Mislim ja da tu nema neke razlike u osetljivosti na temp. Kad je jako visoka temp smeta isto i jednim i drugim kartama. To je moje misljenje. Ispravite me ako gresim.

Sa klokovanom MSI 2600Pro na 785 za GPU i 800 za mem dobijam 10600 poena u 3dmark05 i 5000 u 06, sve preko toga vise nije stabilno ali i ovo je ekstra jel su sve igre igrive sa karticom,pa ti vidi za 80e sta ti je bolje,jos je i pasivno hladjena a temperatura ne prelazi 45 stepeni nikako!!!

Ma bre nije naglasio da li je 72 C dok igra ili kad izadje iz nje. Pasivni hladnjaci duze zadrzavaju visoku temperaturu nego oni aktivni. E sad zavisi i od spoljasnje temp. Pasivnim karticama treba manja spoljasnja temp nego aktivnim karticama da bi se dobro hladile.

da probam jos pojasniti , znaci igram BF2 (poprilicno zahtjeva igra) i desi se ponekad da se slika " zamulja "

http://www.imageshock.eu/?img=1014195,untitled.jpg ALI SAMO U IGRI , kad izadjem na desktop sve je ok , NETREBA resetovati komp samo pokrenem igru ponovo i sve je ok

POSTO JE PASIVNI HLADNJAK TEMPERATURA SPORO OPADA i po izlasku iz igre temperatura je oko 75 stepeni (zadnja provjera)

sumnjam i ja na pregrijavanje , da je ono uzrok nestabilnosti , planiram izbusiti bocnu stranicu kucista (u visini hladnjaka graficke ) i montirati ventilator , javicu rezultate

A za ovo 512DDR2 ili 256DDR3 , pa zar tu nevazi ono kao kod kompova , bolje vise sporije memorije nego malo brze memorije

Poslednja izmena:
smanji malo zahtevnost igre pa onda vidi a definitivno stavi barem neku 8 a ja bih stavio 12 sa regulacijom brzine pa kad igras ti na max kad izadjeh na low

A za ovo 512 DDR2 ili 256 DDR3 mislim ali nisam siguran da je bolje manje ali brze memorije

Poslednja izmena:
A za ovo 512DDR2 ili 256DDR3 , pa zar tu nevazi ono kao kod kompova , bolje vise sporije memorije nego malo brze memorije

Neee :wall: :wall: :wall:

Kod kartica je obrnuto, mnogo vise znaci brzina memorije nego njena kolicina, tako da je 8500GT 256mb DDR3 mnogo brza od 8500GT 512mb DDR2.

Nazad
Vrh Dno