Šta je novo?

8400

Bombastik

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 7800X3D
Matična ploča
Asus x670E-E
RAM
G.Skill 2x16GB 6000MHz
GPU
Asus 3080TI
Storage
Kingston 2TB M.2_4
Kućište
HZXT H9 Elite
Monitor
LG C1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam jedno pitanje u vezi 8400 procesora posto nisam mnogo upucen.

Naime primetio sam da mi procesor stalno radi na 2 GHz,trenutno i na 800 MHz:S: iako bios pri ukljucivanju prijavljuje standardnih 3GHz.Da li to radi asusov EPU program iliti vec sta,i da li se frekvencija sama poveca na 3GHz kada se pokrene neka igra? Masina iz potpisa.

:wave:

2hrdddt.jpg

Iskljuci EIST i C1E opcije u bios-u, to ti je speed step, tj. fora za smanjenje potrosnje/temp. kad nista ne radis.

:) hvala na brzom odgovoru.

Mozes slobodno da ih ostavis na on,pre svega imaju oni svoju korisnu svrhu.

Pa ako hoces da ti se manje greje procesor i da trosi manje struje onda ostavi inace iskljuci EIST i C1E, to je prvo sto ja uradim na svakom racunaru :)

Bezveze, zasto bi to iskljucivao. Kad se smanji brzina, smanjuje i napon, manje se greje procesor, manje struje trosi i samim tim je kuler koji ga hladi mnogo tisi (radi "na leru"). Vrlo korisna stvar ako ostavljas komp da ti downloaduje uvece u sobi gde spavas.

edit: A mozda ti je i los primerak procesora, prodaj ga meni kao neispravnog, dacu ti 30 eur:-devil-::-devil-::-devil-:

Poslednja izmena:
To za skidanje nocu sa neta si potpuno upravu:)pa da racunar radi bukvalno necujno.
Ja sam se samo iznenadio kada sam video da mi procesor radi na 800MHz,posto nisam znao za ove opcije:)

Da li moze ovaj procesor na ovu moju maticnu plocu i memoriju, a da u isto vreme ne menjam nista u biosu ..

Moja maticna ploca je Gigabyte GA-8I965P-DS3 , a memorija je 2 x 1GB DDR2 Corsair (PC2-5300 (333mhz)) i 2 X 1GB DDR2 Kingston (PC2-5300 (333mhz))

Ne bi trebalo da bude problema, eventualno da se uflesuje neka novija verzija biosa... sa podrskom za 45nm procesore.

Ćao svima!

Ja imam E8400 3Ghz Box

Noću kad ostavim da se nešto skida sa neta comp jako šušti.

Ploča je Gigabyte GA-P35-DS3

Ima li neka opcija u mom biosu koja bi uključila ovu "smart" potrošnju struje/brzinu preocesora?:type:

Ćao svima!

Ja imam E8400 3Ghz Box

Noću kad ostavim da se nešto skida sa neta comp jako šušti.

Ploča je Gigabyte GA-P35-DS3

Ima li neka opcija u mom biosu koja bi uključila ovu "smart" potrošnju struje/brzinu preocesora?:type:

ako mislis na C1E i EIST pogledaj prilozenu sliku

:D

E, hvala ti mnogo!

Meni su "fabrički" isključili ovo.... :)

Sad ću oma da namestim...

Mislim da nema potreba da procesor radi punom parom kad ja kucam npr ovaj text ili igram karte ili surfujem internetom...

Zar ne?:D

Nazad
Vrh Dno