Šta je novo?

81.26-povećanje performansi

Pa jos neko da proba i da budemo 100% sigurni u preformanse driver-a.Dok mi ne stigne kartica nista, ali neko od vas moze da proba.
Ko bude probao neka obrati i na temperaturu gpu-a jer mi je nesto tu sumnjivo! Mislim toliki skok.

Prema onome sto sam video na guru3d-u dosta ljudi se zali da im se gube teksture sa doticnim drajverima

Upravo sam ih stavio i probao na Medal of honor Pacifica, samo su losije teksture neba ostalo je OK, GPU: Geforce PCX 6800 GT.

Probaj 3dmark.Vidi desava li se nesto sa teksturama i kakav je skor pre i posle.

Kod mene radi bez problema ! Imam MSI NX6200AX ! DS2 Ok, Fable TLC Ok, NFSU2 Ok ! Oko 15% brze perf. !

Ja nisam video da se ista gubi... ali probao sam samo Kotor2, Nalu demo, 3DMark05 i Hentai3D :D

byMaX i koliki je dobitak po 3dMark-u?

Da i mene interesuje koliki je dobitak, i da li ima verzija driver-a za x64?

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Da i mene interesuje koliki je dobitak, i da li ima verzija driver-a za x64?

Opet ti :D

Elem, ja sam probao verziju 80.40 drajvera, ali imao sam neke probleme sa teksturama i pucanjem CS 1.6(!) i NFSU2... Sada sam stavio 78.03 i sve mi radi bez problema ;)

Ovo je sigurno neka teška BETA, bolje da čekamo neke vesti od nVidije...

Nedjo rece u drugom threadu koji je zatvoren kako nVidija ima najpametnije programere koji su i ranije uspevali da ucine nemoguce -- cekaj samo dok vidi ovo... :zgran:

NVPerfKit gives you access to low-level performance counters inside the driver, and hardware counters inside the GPU itself. The performance counters are available via the Windows Management Instrumentation (WMI) Performance Data Helper (PDH) interface to tools such as Intel® VTune™, gDEBugger, and directly in your OpenGL and DirectX applications.

A plug-in supporting Microsoft PIX for Windows is also provided, giving you low-latency access to NVPerfKit performance counters directly from the driver.

The counters can be used to determine exactly how your application is using the GPU, identify performance issues, and confirm that performance problems have been resolved. Now, for the first time ever, this confidential information is available to third party developers.

Neke delove sam namerno podebljao. Dakle, nVidia je bila pametna pa je jedan deo tranzistora na cipu ulozila u napredne mehanizme za performance monitoring i debugging slicne onima u Pentium 4 procesorima. Ovo ce im sada sigurno doneti drasticnu prednost u odnosu na konkurenciju ukoliko ista nema slicne mehanizme. Jako je lepo (govorim iz iskustva sa P4) kad mozes lako i brzo da uocis sta izaziva pad performansi u kodu -- mislim da ce to privuci dosta developera da optimizuje za nVidiju, a ATI... ATI ce bas morati da se pomuci.

Ne znam za ove drivere ali kada sam presao sa 6x.xx drivera na 7x.xx, ostao sam zaprepascen dobitkom. U 3DMark 2005 700-800 bodova.
Pazljivijom analizom rezultata, videlo se da su dobitci na Pixel Shader-u. Probano sa 71.46 i 77.77 verzijama, na 6800LE.
Svaka cast momcima iz nVidije.

Nadam se da ce takav skok u performansama biti i sa oficijalnim 8x.xx driver-ima. ;)

ja sam probao 81.26 i one sa guru 3d optimizovane 81.26 razlika u mark 05 10-11 poena kartica 6600gt nije bilo problema ni u jednoj igrici
sada drzim 78.01 koji su se pokazali kao najbrzi

Pa najvece razlike ima uglavnom kod najnovije serije kartica, u ovom slucaju to je 7xxx serija.

predpostavio sam
ali rekoh da probaj i ja :d

Pa ok je to, nista te nije kostalo. ;)

Može li NVPerfKit da radi na običnoj 6800?

Poslednja izmena:
Znam, zato i pitam. Ne razumem zašto bi radilo na 6800 Ultra i GT, a ne i na običnoj 6800.

ExR je napisao(la):
Probaj 3dmark.Vidi desava li se nesto sa teksturama i kakav je skor pre i posle.
U 3Dmarku 05 pucaju teksture, takodje u Battlefield 2-ci, sve to izgleda kao da je OC-ovana memorija, vratio sam 77.77.

Poslednja izmena:
yotavg je napisao(la):
U 3Dmarku 05 pucaju teksture, takodje u Battlefield 2-ci, sve to izgleda kao da je OC-ovana memorija, vratio sam 77.77.
Sa kojom karticom si testirao?

NVPerfKit je namenjen developerima i nemoze se koristiti za benchmark igara. Fora je u tome sto programer mora da registruje aplikaciju (igru) pomocu posebnog programa i da iz igre pozove par funkcija za usluge NVPerfKit-a. Tek tada je moguce da se vide performance counteri. I sve ovo samo sa instrumented driverima (driveri koji imaju podrsku za NVPerfKit).

Inace ovo su teski beta driveri i NVidia ne preporucuje njihovu upotrebu:

www.nvnews.net

Here is NVIDIA's response to the 81.26 driver that has recently surfaced on the web.

“NVIDIA is continually releasing drivers to our OEM partners, ISVs, and developers for testing and evaluating new NVIDIA products and new software applications. This driver v81.26 that has appeared on the web is not reflective of the final driver stability quality that NVIDIA will release, so many of the application problems that users are reporting are a result of alpha driver.

NVIDIA recommends users continue to use official drivers from our websites: NVIDIA.com or nZone.com. These drivers have been thoroughly tested by our QA and performance labs.

Please continue to check back on our websites for new official drivers from NVIDIA that will be released in the near future.”

Jel zna neko kad se ocekuje zvanicna verzija drajvera 8xxx?

positive je napisao(la):
Jel zna neko kad se ocekuje zvanicna verzija drajvera 8xxx?
Za ocekivati je da sa serijom 80 'vidija "pokvari" ATi-jevo lansiranje R5xx GPU-ova!

Ovo je izuzetno preporucljivo stivo koje dobrim delom demistifikuje sta se desava "iza kulisa|" sa ovim drajverima.

http://www.vr-zone.com/?i=2750&s=1

Nazad
Vrh Dno