Šta je novo?

800w------> dovoljno za GTX 480 sli?

Trebalo bi da moze ali ce biti napeto jer je 480-ka kao grejalica, stvarno dosta struje vuce a dosta se i greje. Cime mislis da hladis taj SLI?

NAa vazduhu naravno u vrlo dobro provetrenom kucistu za sada a kasnije kada se steknu uslovi ici ce pod wodu :)

Ovo koje ti imas je 800 W (W0296RU), ima 66A na +12 grani, radi ga FSP i 80+Silver je, ali sertifikovano je na 40 stepeni.

Ali, na Guru3d savetuju za jednu GTX480 napajanje od 600W, a za SLI GTX480 850W+, za high-end sistem, ako se overklokuje 1KW.

Mislim, lako je meni da ti kazem da ce ti drzati, kad je tvoj rizik, ali ovo su veliki potrosaci i trebalo bi da imas malo rezervne snage.

Na nVidia stranici XT 775W je sertifikovano za SLI GTX470, XT 875W bi bilo racunam dovoljno za SLI GTX480.

I na kraju izvini, tek sam sad video da u stvari ti vec imas taj TT od 800W. Tu si negde na granici.

Poslednja izmena:
Tvoj SLI uopste nije dobra ideja ako mene pitas.
1. Dve grejalice na tesnom prostoru... Ona gornja ce biti u problemu s temp. Sama 480-ka ide do 100 stepeni bez frke a jos 2 u istom kucistu... hehe Mislim da ce ti se kuciste iskriviti od temp :d
2. 480-ka moze da povuce skoro punih 350W u peak-u. Recimo da nece vuci preko 300W. U SLI bi znacilo da imas nesto oko 200W za ceo ostatak sistema sto je jako tesno. Napajanje ce ti biti jako optereceno. To nije dobro.

Ako budes morao da uzimas i napajanje i grafiku jos jednu i posle toga vodeno i to dobro vodeno da moze sve da ohladi onda lepo sracunaj sve i videces zbog cega sam protiv. Zadrzi to napajanje i eventualno razmisli o novijim grafickim koje su malo manji potrosaci i manje grejalice. Isplati se.

@Zogi Covek vec ima to napajanje i 480-ku nego razmislja da ubode jos jednu. Nije krenuo napajanje da kupuje.

Pa mislim da ce raditi ok,bice napajanje optereceno ja to znam ali i ono sluzi da se optereti za to je i pravljeno da se na njega kace razne drangulije,opet ovo je samo privremeno resenje tj mozda mesec ili 2 da radi na tom napajanju, posle bi uzeo 1200w ocaj CM gold i mirna backa. A sto se tice zagrevanja da greju se takav je cip ali kuciste je bas provetreno ima dosta ulaznog vazduha kao i za izduv,mislim da sto se tice toga nece biti problema + je full tower ima prostora da sve to dise sasvim ok.

I ja imam GTX 480, samo što je moja MSI GTX480 Hydrogen, pa nemam problem sa hlađenjem iste. Planiram i ja u nekoj budućnosti SLI te dve karte i imam sličan problem. Da li je Chieftec 850W dovoljno jak za to? :)

Po onome što sam računao ovo moje napajanje je na samoj granici, tako da ne bi OC karte u tom slučaju. Mislim da bi bilo pametno da ipak ideš na neko napajanje od 1000W. Takođe što se hlađenja na vazduhu tiče srećno ti bilo :S: Gledaj da zbudžiš još neki vent preko njih, pogotovu preko one koja ima manje vazduha.

Dve GTX480 u SLI-u izuvaju sve. Ako odradiš kombinaciju obavezno daj neke rezove.

[SAJ]ber Kurajber:
Da :d, pitanje je bilo jasno, ja sam ga pogresno protumacio, dok nisam uvideo da ga vec ima.

Trebalo bi da bude dovoljno, kad je vec takva situacija , ali da ne overklokuje nista (CPU i GPU) i da proba da ne ulazi u nezgodne situacije cesto (FurMark i linx istovremeno i dugo).

Pri igranju nece imati toliku potrosnju, osim mozda ponekog skoka, koje bi napajanje trebalo da izdrzi. Ali, da ce mu i tada potrosnja biti velika i na granici, bice.

Evo tabilica radi posao :D http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp sa racunanjei i i7 na 4,4ghz i volazom 1.4 kaze da je potrosnja u full loudu 740w sto znaci da ovo napajanje moze da izdrzi to,ali opet ako verujemo ovim pametnjakovicim :), milsim i ja da ce biti tesno ali da ce vici opet nije ni toliko nekvalitetno napajanje u pitanju ipak je krsteno koliko toliko ko ne sa svetu vodicu bar sa rosu :d, ali opet kazem to je samo privremeno cisto 2-4meseca max dok ne stigne lova za nesto od 1200w.

Znači onda bi ovo moje od 850W moglo da izgura na duže staze naklokovan i7 i 2 ne naklokovane GTX480 :banana:

Pa to ti kazem da ti reknem evo sada sam bas testirao 1 GTX 480 na jednu dugu makinu sa lc power budjavim od 600w ono najgrdje od 30e i radi :d Na 800-850w krstenog ima samo da brekce :D

Iz iskustva 2 x 570 bez oc radi na 800w Odin giggabyte cim sam ih malo kloknuo napajanje se resetovalo

Pa za pocetak necemo da ih klokujemo dok ne stigne jace napajanje a i da li ima potrebe klokovati ove zveri jedna 480 je monstrum a za 2 necu ni da govorim :-devil-:

Moci ce to, ali nije preporucljivo. Zavisi koliko je PSU "konjina" da to tolerise. I naravno koliko cesto i dugo ce biti optereceno, ali OC ne bih preporucio.

Uskoro cemo se i zdravlje boze uzivo uveriti kako sve to funkcionise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno