Šta je novo?

80 Gb

C

cazu

Guest
koji je najbolji od 80 GB prosto sam poludeo od testovahrkk

Najbolji Seagate
Najbrzi IBM
Naj-za-sve Maxtor
WD-a nisam probao, tako da ne mogu nista da kazem.

Vocko je napisao(la):
Naj-za-sve Maxtor
za sta najbolji? za riknjavanje? :D stvarno, toliko se svi zale na ibm-a, a i maxtora (i sam sam iskusio) koliko se kvare, da je seagate jedino resenje.

neki baja preprodavac mi rece da se i ovi novi WD sa 8mega kesa kvare ko ludi, i greju ko ringle... nisam imao priliku da ga probam

Ma i meni je Maxtor 9-tka naj, nisam video da se ljudi zale na njih.

Miroslav je napisao(la):
za sta najbolji? za riknjavanje? :D stvarno, toliko se svi zale na ibm-a, a i maxtora (i sam sam iskusio) koliko se kvare, da je seagate jedino resenje.

neki baja preprodavac mi rece da se i ovi novi WD sa 8mega kesa kvare ko ludi, i greju ko ringle... nisam imao priliku da ga probam

Ja imam jedan takav, i mogu da kazem da je po performansama (bar za moje potrebe :D) sasvim solidan. U masini sedi WD i IBM DTLA 307030. IBM se greje mnogo vise od WD-a, bucniji je, i znatno sporiji :)
Nemam neki noviji IBM da mogu da uporedim, ali razlika izmedju tog wd-a i ove serije IBM-a je nebo i zemlja :)

Mislim da se ne kvare ko ludi, znam dosta ljudi koji ih je kupilo, niko da se pozali. A to nije slucaj sa IBM

petri je napisao(la):
Ja imam jedan takav, i mogu da kazem da je po performansama (bar za moje potrebe :D) sasvim solidan. U masini sedi WD i IBM DTLA 307030. IBM se greje mnogo vise od WD-a, bucniji je, i znatno sporiji :)
Nemam neki noviji IBM da mogu da uporedim, ali razlika izmedju tog wd-a i ove serije IBM-a je nebo i zemlja :)

Mislim da se ne kvare ko ludi, znam dosta ljudi koji ih je kupilo, niko da se pozali. A to nije slucaj sa IBM
sto ljudi, hiljadu iskustava :) ja licno ne znam nikoga kome je riknuo ibm, ali maxtor...

sad imam seagate-a koga za ovih mesec i nesto vise mozda ni jednom nisam ni cuo! kao da ga nema. a i dosta se dobro snalazi sa brzinom tako da sam zadovoljan

Miroslav je napisao(la):
sto ljudi, hiljadu iskustava :) ja licno ne znam nikoga kome je riknuo ibm, ali maxtor...

Pa zato sto je kod nas 90% prodatih diskova Maxtor, pa je i normalno da se procentualno najvise kvare. Opet IBM se toliko izblamirao da ljudi od njega beze k'o djavo od krsta :( Ja sam jedva naterao sebe da uzmem 80GB IBM-a, jer je u gradu Maxtor bio potpuno deficitaran. Sto se tice Seagate-a, svaka im cast za nove serije, ali ja se jos secam vremena kada su i oni bili na losem glasu, pa ih po malo izbegavam.
Savet: uzmi bilo koji od diskova koji su pomenuti (u zavisnosti od uslova i cene), dobro ga 'oladi, i zameni ga za veci pre nego sto mu istekne garancija. I ako ti nedaj Boze nekad po isteku garancije crkne Seagate (ili WD), gde naci elektroniku za njega? Maxtora na srecu ima k'o pleve :)

Miroslav je napisao(la):
sad imam seagate-a koga za ovih mesec i nesto vise mozda ni jednom nisam ni cuo! ...
Da li se cuje ono pistanje tj. visok ton koji potice od rotiranja ploca? Dosad sam cuo samo Maxtore (sa FDB motorom) i IBM-ove i kod njih mi poprilicno smeta taj zvuk jer mi, generalno, masina radi dosta tiho.

Imam 2 IBM-a 80GB GXP120 u RAID 0.
Pre toga Maxtor 60GB 7200 D740-6L(mislim da je ta oznaka).
IBM se manje greje , radi brze i tisi je.
HD tach , krece od 70MB/s pa na nize.....

Nazad
Vrh Dno