Šta je novo?

7z ekstenzija

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
skinuo sam neku igricu sa torrenta koja je u &z extenziji, ali ne mogu da je otvorim.
jel moze da se otvori?

winrar
7-zip

a winzip, on nije hteo da je otvori.?

Ma preteško je to izguglovati, šta ti je.

mozda neko ne zna engleski!!

Pretpostavljam da ti je windows, igra koju si skinuo, torrent, winzip na srpskom?
Mislim da znas dovoljno kako bi kliknuo na prvi link pa download i po zavrsetku instalirao...

mislim da te nisam razumeo, nema veze. uglavnom winzip ne moze da je otvori, a iskreno prvi put vidim tu extenziju.

uglavno su sve igrice koje sam skidao u .iso extenziji.

hvala svima!!!

Pa hocu da kazem da si upisao .7z u google, izbacilo bi ti sajt od 7-zip, uradis download i resen problem.

faca,podesi winrar u opcijama sve ekstenzije sem ISo i sve ce da ti otvara.Ja sam se licno pokajao sto sam do pre tri godine koristio Winzip,meni nije radio posao onako kako sam ja zeleo,od teada koristim samo winrar i prezadovoljan sam.

WinRAR moras da platis.
7Zip je LGPL.

Zasto bi neko 7z arhivu otpakivao WinRARom umesto 7zip-om?

Zasto bi neko 7z arhivu otpakivao WinRARom umesto 7zip-om?
Zato što mi je na desnom kliku u opcijama? :p
WinRAR radi i ako nije registrovan, a 99% arhiva koje skinem su RAR-ovi.
S obzirom na to da može da otpakuje 7z, ne vidim zašto bih koristio 7z.

Poslednja izmena:
Moram da stanem u odbranu open source software :D

I 7zip je na desnom kliku u opcijama :)
7zip raspakuje rar arhive :)
Besplatan je ;)

Navika je čudo :D

Мени је 7-ZIP ружан, па уместо њега користим IZArc. Обзиром да не пакујем у 7z, IZArc супер обавља посао :)

Meni konkretno smeta loša podrška za multivolume arhive u 7zipu, inače bih odavno prešao na 7zip za pakovanje svega. Winrarov multivolume je mnogo robusniji, podržava raspakivanje i sa različitih diskova itd, dok se 7zipov multivolume svodi na najprostije splitovanje fajlova, blj.

winzip, winrar i 7zip su porogrami za kompresiju. winzip je zastareo.
da li sam dobro skontao
winrar je najbolji medju njima.

winzip, winrar i 7zip su porogrami za kompresiju. winzip je zastareo.
da li sam dobro skontao
winrar je najbolji medju njima.
Sve su to programi za kompresiju.
WinZip je zastareo već godinama i ne poznajem nikog ko ga koristi.
WinRAR je odličan, ali se plaća.
7Zip je odličan i besplatan je.

Ja imam oba i povremeno jedan koristim povremeno drugi. Mada je winrar, po meni brze i lepse resenje....

IZarc ne može da odpakuje exe fajl ako mi se čini :)

Претпостављам да мислиш на самораспакујуће архиве или... ?

7z se lepo upakuje u shell (desni klik :)), ima podrsku za dva procesora, pakuje nesto malo bolje od winrar-a.....
Ja ga s`radoscu koristim godinama (ima ga i kao plugin za Total Commander)

ja sam par puta imao probleme sa 7zip-om, desavalo se da ne mogu da otpakujem ono sto sam zapakovao, prijavljuje corrupted arhivu... nije bas pouzdan, bar iz mog iskustva...

Samo da dodam da i ja imam samo pozitivna iskustva sa 7zip-om. Kod mene je na svim konfiguracijima u poslednjih godinu i po dana fantasticno radio. Postoji i x64 verzija.
Brz, stabilan, free - preporuka.

ja sam par puta imao probleme sa 7zip-om, desavalo se da ne mogu da otpakujem ono sto sam zapakovao, prijavljuje corrupted arhivu... nije bas pouzdan, bar iz mog iskustva...

Nije greska do 7z vec do, verovatno tvoje starije verzije. To se i meni desavalo. Znaci skini poslednju verziju i ima da fercera......
----

Nazad
Vrh Dno