Šta je novo?

7aja2 ?

zeljko je napisao(la):
svicevi za promenu mnozioca procesora posto je na testu na benchmarku kazano da ti Dip svicevi nerade na njihovoj verziji ploce?

Ih kad je bio taj test....prva revizija ploče je imala te probleme ta tvoja 99% radi promenu množioca bez ikakvih problema...

dalek je napisao(la):
Mislim da se njegova prednost vidi u nekim multimedijalnim aplikacijama (i u onima koje su optimizovane za SSE instrukcije), a i ima temeperaturnu zastitu. Plocu jos nisam nasao, nema ih...ako neko zna gde mogu da nadjem 7aja2 ili abit kt7a ili nesto slicno, neka mi se javi 064/1169335

Jeste, morgan i athlonXP divljaju napr. u photoshopu optimizovanom za rad sa SSE instrukcijama. Provereno.

....ima da se kupi

7aja2 je odlicna ploca.Super sam zadovoljan.Nikada mi nije pravila probleme a i dip switchevi rade,provereno....
Ako je jos uvek nema u firmama kod kojih je trazite,
probajte u Nova computers,treba da je imaju jer ulazi u njihove standardne konfiguracije(kakvu sam i ja uzeo),a br. tel. potrazite na www.nova.co.yu

....sipas i ne mislis (D)

notax je napisao(la):
Zamisli kombinaciju tog Chaitech-a i ovih remarkovanih 850 Durona. Majko mila. Pa, chovek bi za 15 dana batalio kompjutere i bacio se na nesto drugo. Savet za pocetnije. To se tice sve

Od letos koristim 7AJA2 i Durona 750@866 (magistrala 133MHz, NCP memorija). Sve radi _savršeno_. Ne znam kakvi su ti remarkirani procesori ali za ploču sve preporuke !

salac je napisao(la):
Jeste, morgan i athlonXP divljaju napr. u photoshopu optimizovanom za rad sa SSE instrukcijama. Provereno.

Kako da prepoznam Morgan jezgro? Ima li neku oznaku da bih bio siguran kada kupujem?

ploca je dobra imam je i ja od letos sa Athlon T-BIRD-om radi solidno i NCP , mada svako djubre od memorije moze da se stavi u plocu i nece praviti ****** kao sto to radi ASUS ili ABIT, jer sam imao NCP, GREEN , I KINGSTON i zamisli dok je KT7A pravila ****** a 7AJA2 nije.

dalek je napisao(la):
Kako da prepoznam Morgan jezgro? Ima li neku oznaku da bih bio siguran kada kupujem?

1+ Ghz su Duroni sa Morgan coreom.

Misko je napisao(la):
1+ Ghz su Duroni sa Morgan coreom.
To je sasvim jasno ali jel moguce da neko proturi Duron na 1 Ghz a da nije morgan jezgro?

dalek je napisao(la):
To je sasvim jasno ali jel moguce da neko proturi Duron na 1 Ghz a da nije morgan jezgro?

Pa kod nas je sve moguce :D, mada jos nije bilo remarkiranih Durona.

Uzeh 7AJA2 i Durno 1Ghz ali imam problem. Radilo je sve fino jedno pola sata, sat, dok sam instalirao Windows, a onda je pocelo da brljavi. nece da prepozna disk, pa onda jednom u nekoliko pokusaja uspe...Iskljucim disk potpuno, opet se desava slicno. Stane i trazi IDE device i onda se resetuje ili tako nesto. Ponekad prodje i kaze da nema diska pa trazi sistemski. Ponekad se i koci pa nece da udje u bios...Verovatno je ploca u pitanju?
Inace memorija je NCP 128 a graficka Microstar MS-8835. Pomagajte, makar savetom? (Naravno da cu sto pre da je vratim prodavcu)
Uzgred ima li jos kod onog drugara jedan kablic za 5.1 za ovu plocu, obecao mi je da mi da jedan ali ja ne odoh, tek sam juce uzeo plocu...Hvala

Iz kog perioda ti je BIOS.Kod mene je aprilski(23.04.2001)
i sve je OK.A mozda je u pitanju memorija!!!Stvarno lici na simptome neispravne memorije...(D)

npetar je napisao(la):
Iz kog perioda ti je BIOS.Kod mene je aprilski(23.04.2001)
i sve je OK.A mozda je u pitanju memorija!!!Stvarno lici na simptome neispravne memorije...(D)

BIOS je pretposlednji, valjda 12.09.2001. Kada prodje prepoznavanje IDE Device onda radi dobro. Cini mi se da je neksto sa plocom jer probao sam i drugu grafiku, hard disk a i memoriju i uvek se desava slicno, jedino nisam imao procesor. Narocito se to desava ako ubodem neku karticu u slot...

Je si li promenio plocu???Ocigledno je ona krivac

100X sam rekao, ali evo i 101 put :

PLOČA JE ODLIČNA AKO NABODEŠ PRAVI PRIMERAK, što će reći da se drastično razlikuju serije.
Lično sam ja imao primerak koji nije menjao množioc i jedva išao na 133, a sada imam ploču na kojoj sam miran do XP2000+ i fsb 155...

Ako si u prilici zameni je.

Vrh Dno