Brate, ako su ti stvarno ovo FPS rezultati, onda tvoj komp ima zestokih problema, ili imas neki krs od procesora i malo memorije. Ja jebote sa Intel Pentiumom 2.8 Ghz , 2 Gb ddr, i 7800GS AGP, imam bolje rezultate od tebe koji imas 7900GTO. U realnom radu u igrama, 7900GTO po svim razultatima je duplo brza od 7800GS. Meni na ovoj trenutnoj konfiguraciji, Call of Juarez radi sasvim ok na 1024X748, sa svim opcijama na medium/high , shadow map na 1024 i imam oko 35-45 fps-a, u Carbonu imam sa svim opcijama na high stabilnih 50-60 fpsa, FEAR EP mi sa vecinom stvari na high i nesto na medium radi savrseno, fps oko 60-65...
Nije mi jasno kako onda tebi na 7900GTO gotovo isti rezultati...nesto zestoko nije dobro kod tebe, ili te "****" ostatak konfugacije. Koja ti je MB i CPU, koliko imas rama??
odgovorise ti ljudi vec umesto mene...
nema moj komp nikakvih problema. XP je super svez, formatiran je disk kad sam sa ATI-ja presao na nvidiu. imam 2GB memorije i Venice 3500+ koji sahanjuje tvoju cetvroku u igrama. btw. tvoja karta je u rangu 7600GT u 1024x768, tako da to sto ti kazes za fps mi zvuci kao preterivanje, da biram reci. plus, GTO mi radi na GTX taktovima, pa cak i malo vise, tako da nema govora da nam karte rade slicno, pod uslovom da su isti detalji u pitanju. za pocetak vidim da igras u rezoluciji nizoj od moje, tako da vec poredjenje nije na mestu.
vidi, i meni je Juarez radio uglavnom preko 30fps, a isao je do lupam 50, ali je isao i do 15-20. kad kazem max, onda mislim max, osim onoga sto naglasim da nije ukljuceno. za Juarez su to foliage (koji je na low) i shadow mape na 1024. sve sto je moglo biti ukljuceno - -ukljuceno je. AA ne moze da se ukljuci sa HDR-om, a AF je 16x.
Carbon mi radi kao sto rekoh 20-40, ali je cesto izmedju 20-30, a ako tako radi, ja je necu ni igrati. sve je popaljeno i 2xAA.
FEAR:EP je dosta zahtevniji od originala iako izgleda skoro isto (cini mi se da su malo poboljsali svetlo). njega sam presao sa 2xAA, jer je sa 4x bilo skoro neigrivo.
fora je sto ti gledas prosecan fps i kazes, meni je ~60, a ja pisem do koliko mi najnize padne kad krene rokanje. stavi ti moja podesavanja, pa reci na koliko ti je otisao najmanje.
rekao sam vec jednom, u onom demou za FEAR:EP, sam imao min 33, avg 67, max 154, sa svime na on, sem SS, dakle i VL i 4xAA i 16xAF, i rekoh ohoho, ima da mi leti igra, kad ono prc. krene rokanje i ja gledam slajd sou. onda sam smanjio na 2xAA i igra je proradila osetno bolje u kriticnim situacijama, sto mi je jako cudno jer karta te klase ne bi trebala da pravi veliku razliku izmedju 2 i 4xAA, ali je tako. sta reci, osim da je igra uzasno neoptimizovana?
pozdrav