Šta je novo?

7900GT na 800/1063

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na vazduhu, ali voltmod i ostali tweakovi. Bez icega, tesko da moze da predje preko 600 MHz...

Shamino, ko drugi 😉

560-570Mhz je neki prosek za sve 7900GT kartice, sve iznad toga je ili izjednacen
delta geo klok ili voltmod.

Ovih 1.7V za VGPU i 800MHz je samo za testiranje i nista drugo.
Ne uzimajte zdravo za gotovo price tipa 45C u loadu (iako mu je zbudzio sjajno vazdusno hladjenje),
jer to je temperatura koju je video po izlasku iz 3DMarka, a koliko je max zaista bio
to je mogao da zna samo realtime merenjem iz RivaTunera ili npr. NVtemplogger-a.
Ko god se malo zanimao temperaturom na zadnjim generacijama NVidie, zna
da temperatura padne u roku od jedne sekunde drasticno, odmah po izlasku iz igre.
Pogotovo sa boljim hladjenjima, brze padne.

1.5V i GTX klok je super za GT model, i to bi po meni bile neke vrednosti na
kojima bih drzao tu kartu za svaki dan.

P.S. Je*acki ju je kloknuo. 😉

Poslednja izmena:
A jel to saphire 7900GT? 😀

Poslednja izmena:
a volt mod je komplikacija , to moze i moja baba... dve zice i obicna lemilica. Nije neka kvantna fizika pa da se kaze "to je volt mod i ostali twekovi" , ko ume da napravi kabel za nesto, ume i volt mod da uradi, ostaje pitanje garancije, ako je to bila poenta komentara "volt mod" onda je na mestu.

Pa nije toliki problem zalemiti žice. Problem je u većini stabilan izvor napajanja. Pinout. To jest pin in 😀 Gde zalemiti? Čime zalemiti? Nema svako normalnu lemilicu ako je uopšte ima. A sigurno neće lemiti lemilicom za oluke.
A ima onih koji bi rado odradili volt mod a neznaju ni za polaritet kod jednosmerne struje. Tako da je to ipak misaona imenica za nekoga ko je total n00b.

pa cekaj, pricamo o overklokingu skupog parceta hardwera, kad je to bilo za nOOb-ove ? Pa ja sam na jednom stranom forumu rekao jednom nOObu koji je kupio DFI nf4 plocu i sad ne znam kako da namesti to da radi, rekao sam: DFI bi trebalo da daje neki test koji treba resiti pre nego sto dobijes dozvolu da kupis plocu, a ne da imas 3 miliona noobova, koji svi misle da je njihov problem unikatan i da to sigurno ne pise u stikiju koji btw nikad ne citaju. :wall: sorry za malo off-a ako je off uopste posto pricamo o sumanutim klokovima i sumanotom overklokovanju na ekstremen nacine, a to definitivno ne spada pod "nOOb" tematiku.

Mene vise interesuje koliko se moze ocekivati u proseku kad se voltmoduje 7900GT, ne verujem da ce svaka ici na 800 (makar i za test) ali da li je realno ocekivati (sa dodatnim hladjenjem) recimo ~650 ?

Svakako vrhunski rezultat. Nema šta. Pročitah ceo thread. Posebno je zanimljiv deo šta je trebalo nekad a šta sada. Mene samo interesuje dali kod grafičkih isto kao i kod procesora ima dobrih i loših primeraka? I da li je taj problem toliko izražen kod grafičkih kartica?

@alex303 sve se svodi na srecu ali mnogo manje je izrazenije kod GPU-a nego kod CPU-a,moja neka iskustva govore da npr. svaki NV43 (6200,6600,6600GT) oce preko 540 mhz,dok npr. A643000 (venice,winch.) ide u rasponu od 2-2.7 ghz (pricham naravno o 100% stabilnosti) a CPU-ovi istog stepinga,iste nedelje proizvodnje.....nekad rade stabilno na totalno razlichitim taktovima npr.ja moj vozim na 2.6ghz a znam ljude koji na slichnoj konfi ne prelaze 2.3ghz ma shta radili!ali ponavljam sve se na kraju svodi na srecu i na pracenje dobrih serija hardware-a 😉
Poz

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Shamino, ko drugi 😉

Pa lako je njima kad imaju kesh :trust: Bilo bi takvih dosta...odje...da je ljeba :d

Edit: Nije spam, srdzba je to :smoke:

Jedno glupo pitanje..
Kojim programom dizu voltazu gpu-a i voltazu memorije???
Jel ima negde neki info?

Volt mod je u pitanju. A inače kod nv kartica voltaža se diže editovanjem biosa. Potraži. Ovde je bilo dosta reči o tome.

...ali ne i na novoj seriji kartica...nazalost.

sta da kazem ? da se ne moze nibitorom dici voltaza preko 1.3V ? - Ne moze se iz biosa dici voltaza preko 1.3V - 😀 Mora volt mod, za sada.

Nazad
Vrh Dno