Šta je novo?

7900gs za 8800gts

Thor

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2004
Poena
309
Jel se isplati sada menjati 7900gs za 8800gts 320 mb verziju ili cekati nesto povoljnije?Koliki je realan dobitak u performansama?

realan dobitak je 50% vise 3dmarkova , malo manje ces osetiti u aktuelnim igrama (tek ako furas iznad 1600x1200)

dok ne stigne Crysis, tada cemo imati novi benchmark :)

Ok,thanks raw,razmislicu...na mom 931bf maximum je 1280x1024 tako da od 1600x1200 nema nista.Mada u Gothicu3,NW2 u 1280x ovaj moj 7900gs vec uveliko grca,zato razmisljam da ga menjam...

realan dobitak je 50% vise 3dmarkova

Nešto si ti tu pobrkao prilično. Vadim da ljudi ovde sa 8800gts 320 prave i po 10000 hiljada u marku 06 (neki i vise) što je skoro 100% bolje od mog 7900gs debelo oc!!! Lično sam jedno duže vreme testirao i 8800gtx i mogu ti reći da je 8800gts 320 ubedljivo najbolji best buy trenutno i ako imaš para, moj savet je da pređeš na istu (naravno ako planiraš da igraš ove novije, da nekažem zahtevnije igrice). Sve u svemu i ako odlučiš za pola godine da pređeš sa 7900gs na 8800gts i jednoj i drugoj će pasti cena gotovo za isti broj eura tako da opet nećeš biti na nekom gubitku!

realan dobitak je 50% vise 3dmarkova , malo manje ces osetiti u aktuelnim igrama (tek ako furas iznad 1600x1200)

dok ne stigne Crysis, tada cemo imati novi benchmark :)

Itekako si pobrkao loncice-u igrama je razlika jos veca nego u 3D marku.U novijim naslovima(Oblivion,Vegas),8800GTS je brzi 2-2.5x od 7900GS-a.Evo ti link ka Anandtechu(nisam naso blize poredjenje),pa uporedi 8800GTS 320 sa X1950PRO(koji je brzi od 7900GS-a,pogotovo u Oblivionu).Da napomenem,govorim o default frekvencijama.
I jos nesto,ovvde je u pitanju average FPS,a poznato je da G80 pruza mnogo konzistentniji FPS od G70 cija su najveca boljka cesti padovi frejmova ispod granice prihvatljivosti.

Inace,po meni ti je 8800GTS 320 idealan za rez 1280x1024,i slazem se da je trenutno best-buy. :wave:

Itekako si pobrkao loncice-u igrama je razlika jos veca nego u 3D marku.U novijim naslovima(Oblivion,Vegas),8800GTS je brzi 2-2.5x od 7900GS-a.Evo ti link ka Anandtechu(nisam naso blize poredjenje),pa uporedi 8800GTS 320 sa X1950PRO(koji je brzi od 7900GS-a,pogotovo u Oblivionu).Da napomenem,govorim o default frekvencijama.
I jos nesto,ovvde je u pitanju average FPS,a poznato je da G80 pruza mnogo konzistentniji FPS od G70 cija su najveca boljka cesti padovi frejmova ispod granice prihvatljivosti.

Inace,po meni ti je 8800GTS 320 idealan za rez 1280x1024,i slazem se da je trenutno best-buy. :wave:

A gde ti je taj link?
:d :d :d :d :d

Hvala na savetima,uzeo sam 8800 gts ,prvi utisci su odlicni!:) Jedino primecujem da mnogo trosi-kuciste mi je sada vrelo k'o furuna!(imam Chieftec 420 W napajanje,za sada sve radi ok)

Da, kartica se prilično greje (mada opet dosta manje nego gtx) i gledaj ukoliko si u mogućnosti da staviš neki 12 fan da duva sa strane u nju (ako nemas neko skupo kuciste, iseci stranicu i stavi dvanajsticu). Takodje preporuka da skines ona 2 metala (koja se inace skidaju da bi mogao da ubodes neku novu karticu koju doneses) jedan iznad i jedan ispod kartice!

MSI takva kartica ima auto klokovanje(odnos memorije i gpu)..pa mozda i zbog toga ima toliku disipaciju.Mada sam chuo da se inache greju a to se meni ne svidja.///prenabudzen je chip..a tehnologija izrade chipa josh nije zadovoljavajuca....sacekacu ja to josh:D....
MSI Dual CoreCell tehnologija:
- detektuje i automatski podešava odnos GPU/RAM za optimalne performanse
- inteligentno podešava brzinu rotacije ventilatora, u zavisnosti od trenutne temperature procesora, čime doprinosi manjoj potrošnji i tišem radu
- filtrira video signale pre njihovog prosledjivanja ka displeju, čime znatno poboljšava kvalitet slike

Vrh Dno