- Učlanjen(a)
- 10.03.2005
- Poena
- 795
ne znam, nisam vidovit. zato sam i zamolio da neko provrti...U FEAR demou bi razlika bila mizerna?
ne znam, nisam vidovit. zato sam i zamolio da neko provrti...U FEAR demou bi razlika bila mizerna?
Dobija se nesto malo veci rezultat za prosecan fps (oko 10%). Maximalni fps malo raste (nebitno), ali zato onaj minimalni raste gotovo linearno :zgran:mene jako interesuje koliko se dobije recimo u FEAR demou sa A64 na 2Ghz i npr. 2.6Ghz. bas me interesuje koliki je dobitak u 12x10 i svim nasviranim sem npr. ss. sa nekom jacom kartom naravno. da vidimo koliko se dobija i koliki je zapravo procesor bottleneck. posebno me interesuje min fps. ajde klokeri sa dobrim kartama i A64 javite se![]()
sa A64 S754 @2.4 sam imao min oko 37, a sa sa [email protected] celih 52fps
ovo ako je tachno , uopshte nije zanemarljivo ...
Dobija se nesto malo veci rezultat za prosecan fps (oko 10%). Maximalni fps malo raste (nebitno), ali zato onaj minimalni raste gotovo linearno :zgran:
Posle neko kaze da za udobno igranje bez kocenja treba samo jaka grafika, ali ovo je totalno drugacije. sa A64 S754 @2.4 sam imao min oko 37, a sa sa [email protected] celih 52fps. Skupilo se tu uticaja i DDR1 SC vs. DDr2 DDC, ali uticaja grafike ni trunke posto je u pitanju ista grafika na obe platforme.
Zanimljivo!? Jesi siguran da je CPU u pitanju? Ja nisam osjetio veliku razliku između Athlona 2700+ i A64 [email protected] sa 6800GT. Onaj test nisam pokretao, ali tokom igranja razlika je bila mizerna. Pri nižim rezolucijama se može primjetiti utjecaj jačeg procesora, no iznad 1280x1024 baš i ne.
I nije mi jasno kako to da ti nije porastao maksimalni i prosječni fps, a minimalni jeste?
Stvarno čudno? Evo i ovdje slične situacije kao i kod mene http://www.firingsquad.com/hardware/fear_cpu_performance/page4.asp
Dobija se nesto malo veci rezultat za prosecan fps (oko 10%). Maximalni fps malo raste (nebitno), ali zato onaj minimalni raste gotovo linearno :zgran:
Posle neko kaze da za udobno igranje bez kocenja treba samo jaka grafika, ali ovo je totalno drugacije. sa A64 S754 @2.4 sam imao min oko 37, a sa sa [email protected] celih 52fps. Skupilo se tu uticaja i DDR1 SC vs. DDr2 DDC, ali uticaja grafike ni trunke posto je u pitanju ista grafika na obe platforme.
skoro 100% ubrzanje na min FPS ??!?! Daj Gorane tripujes nestoVerovatno si ti reinstalirao windows kad si menjao platformu pa otud to ubrzanje. Mislim DC jeste brzi i 400mhz jeste vise, ddr2 ako je zategnut i na dobrom taktu jeste malo brzi (na AM2 platformi ne verujem da teras 1000mhz, pre bi reko da je na oko 800 sa sugavim latencijama), ali 100% na min FPS, nema sanse ! Pogotovo sto bi se taj min FPS odrazio mnogo vise na average FPS od 10% koje si naveo (52vs37 ...)
edit: evo jedan primer: instalirao sam cataliste 6.12 i dobio 10000 markova u mark05 vs 7600 sa cat 6.11. :eyebrows: E sad ispalo je da nisu katalisti 6.12 tolko bolji, vec sam ja poslusao nekog sa foruma pa skino ATI ccc i stavio tray tools, u procesu skidanja ccc se skino i ati2evxx.exe pa se karta nije prebacivala u 3D mod vec je furala na 500/1000 na 1.2V umesto na 700/1670 @ 1.45V kolko sam je "klokovao" za 3D mod
zato sto uvek imas neke rezultate koje niko zivi na svetu nema, a to nema veze sa mojim sempr0n-om. Jednostavno eto, kad gledas cpu testove razlike izmedju a64 754 i a64 u dc na s939 su oko 12% u najboljem slucaju, a izmedju am2 a64 sc i s939 ekvivalentom oko 3-4% sa brzom ddr2 memorijom, ali eto ti si dobio 40 i kusur posto. Svaka cast. NHF , over&out, necu vise komentarisati tvoje rezultate
(meni si ranije pre nego sto sam kupio semprona govorio kolko je newcastle na 2.4 brzi od semprona na 2.8 pa je na kraju ispalo da je dosta sporiji a ne brzi...)
dok recimo ovde mozemo videti dosta drugaciji odnos stvari
http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=610&model2=496&chart=169
i dosta precizniji. Onaj gornji grafikon sto si okacio je poredjenje baba i zaba, ti si imao newcastle @2.4ghz, a sada imas a64 am2 @2.8 ghz . da uzmem poredjenja radi :
newcastle @2000mhz /ddr400 - min fps: 41
i
orleans A64 am2 (orleans) @2400mhz /ddr2 800 min fps: 47
dakle izmedju gore dva navedena imamo SC vs DC i 400 mhz veci takt, bas kao i u slucaju koji si ti dao, ubrzanje je 14.63%
da uzmem i ekstremniji primer izmedju newcastle-a na 2000mhz (default) SC i recimo:
Athlon 64 X2 5000+ AM2 (2600mhz) /ddr2 800: minfps: 59
ubrzanje naspram newcastle-a : 43.9
dakle tek sa tolikom divljackom i zivotinjskom razlikom izmedju CPU-a dobijamo ono sto ti kazes da si dobio sa prelaskom sa 2400 single core schannel na 2800 dchanell ddr2. Zato kazem da ti uvek imas neke neverovatne rezultate...tako da se ne bi dalje raspravljali...![]()
Ja sam ti lepo, crvenim, zaokruzio i napisao 38%, toliko jeste. Ako taj neko gresi, sto je to moj problem? Inace znam sta sam dobio kod mene, merio, probao. Razloge za tako nesto ne znam, ali jedino sto mi pada na pamet je brzi CPU, koji jos + ima SSE3, daleko brza memorija, pa jos u DC. Mislim da nas ova diskusija ne vodi nigde i da se samo gomilaju poruke.a sta sam ti ja dao ? isto to ! crno na belo. razlike u brzini (nisi ni pogledao link 100% inace ne bi to napisao). Cak i u primeru koji si ti dao se vidi da je ubrzanje manje na mnogo vecim razlikama u masinama od one koje ti imas i one koje si imao. Ja sam rekao da su tvoji rezultati cudni, i nista vise. ti dobijas 40% razlike gde drugi dobijaju 14% i to je poenta. (na onom linku je isto FEAR min fps)
7900gto i sempron 2800+(oc 2.6) na dfi infinity oko 9000 3d markova 05 (2 giga mem)
zatim sam promenom platforme na c2d dobio ovaj rezultat
7900gto i c2d e6300(oc 3.0) na gigabyte s3 oko 12000 3d markova (sa 2x512 ddr2 800)
grafa je ladno živnula za 25%.Eto...
eh da, skor u 3d mark 06 mi je oko 6800
A da malo pogledaš samo rezultate SM2.0 i HDR/SM3.0 testova. Obrati pažnju da je sve na defaultu (i mašina i grafička), da bi se lakše uporedilo sa već prikazanim rezultatima kartice o kojoj pričamo.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1018876&postcount=30
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1019936&postcount=42
Slušaj, nemam nameru da se raspravljam sa tobom.Čovek je pitao da li će osetiti promenu u performansama ako promeni proc(između redova).Izbacio sempija i dve gice rama, ubacio e6300 i jednu gicu i onda me je sunce ozarilo.Dakle semp na 2.6 giga, zatim e6300 na def i razlika je gooza i oketo, a tek kad se pične na 3 giga:,,: .Prema tome nemoj da mi bacaš nikakve linkove i da me ubeđuješ u ono što sam lično video i osetio - veliko ubrzanje u igrama.Čudan bre ovaj naš narod, lakše mu metar u doope nego centimetar u glavu.Nema ljutiš, samo ne volim kad me neko ubeđuje da nešto nije kad ono ipak jeste.Pozz:bottle:
A ko ovde misli da nema razlike između ta dva procesora. To je i tupom jasno. Kada se izoluju performanse grafičke, dovoljno brz procesor i onaj 2 puta brži ne prave razliku. Vidim da se ložiš na cifre pa reko da te malo urazumim ali izgleda neće ići.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari