Šta je novo?

7870 cf ili r9 280x?

O cemu pricate, performanse bi trebale da su na strani CF konfiguracije.

Poslednja izmena:
Kao sto covek iznad rece 7870 cf je brzi i to ne zanemarljivo od 1 280x. E sad se postavlja pitanje da li covek ima napajanje za isti , da li zeli da se igra sa podrskom za CF od naslova do naslova , microstutter etc ... Navodno bi to trebalo sve da bude ok sada i upeglano.
Ako vec ima 7870 i dovoljno jako napajanje a moze jeftino da nadje drugu ... Te mu treba horsepower ... Meni je to logicniji izbor. Pride 280x (posedujem jednu) , koliko god i dalje bio best buy je daleko od savrsene kartice ...

@Bziger 'Ima sam 7870cf I bolje je jedna 280x ' -> sve testove koje nadjoh pokazuju suprotno ... Po kom osnovu je bolja ? Manje trosi , manje se greje ? Ako si mislio na brzinu - jedino u naslovima koji bas nisu optimizovani za CF

Posto je 280x samo rebrand 7970 , bilo koji test koji pogledas -> mozes sam izvuci zakljucke. npr ovaj

neki test , neka potvrda ovoga sto si rekao ? Bilo sta ? Da li si uzeo u obzir subjektivnu situaciju u kojoj se covek koji je pitao nalazi , finansijski - pa cak i testove - performanse etc ? Bilo sta sem da ti se veruje na rec ?

Jel se ti to salis??? 670 sli vs 780 recimo? 780 sli vs 980? 7950 CF vs 280x? Pa cak i 7870 (270) vs 280x do nekle. Sad je samo pitanje da li je brze=bolje. Imao sam dovoljno sli/cf setapa da kazem da uglavnom nije,ali nekad moze da bude. Posebno kod nV karti. Napajanje je najmanji problem u navedenom slucaju, jer dve 7870 trose mozda 50w vise od jedne 280x. Amd drajveri za cf su losi, i to dovodi do dosta problema u radu (mada ja tearing ekrana imam i sa jednom amd kartom po nekad). Bas sam se igrao sa 270 CF vs 280x setapom. I vise mi se svideo 280x jer se oseti veci min fps u zahtevnim scenama zahtevnih igara (iako je brzi 270 cf sto se avg fps tice), ali razlika nije velika. Definitivno bih vise voleo dve 670 nego jednu 780, ili dve 780 od jedne 980 karte, jer bi radile brze i bolje. Ali sve to zavisi, i ne samo od kartica i skaliranja, vec od rezolucije, modela, buke/grejanja, cene, konkretne igre i mnogo drugih stvari.

Poslednja izmena:
Ne ne salim se ... Trazio sam da das neki opipljivi dokaz za svoju tvrdnju da je 7970(280x) bolja od cf 7870 i zbog cega sem tvog i jos 5 ljudi u ovom threadu komentara 'bolje jedna brza nego dve slabije' ...

Ti si delimicno odgovorio , ali je opet to subjektivan odgovor. Dajte ljudi neke testove nesto, da potkrepite svoje tvrdnje. Svaki , ali svaki test koji se pogleda govori u prilog da je 7870cf brzi i to ne zanemarljivo od 7970 (280x). Ne kazem , i ja se slazem da je bolje imati single gpu sto zbog drajvera , zagrevanja , potrosnje , buke itd. Ali ne moze se tvrditi da je i brze ako nije, a nije ... Narocito ako se gleda i strana gde npr. covek moze imati vec 7870 i naci polovnu izuzetno povoljno kao sekundarnu ... Pa ni u ludilu ne bih isao na 280x...

Poslednja izmena:
Druze, razumem ja sta mi pricas,ali stvarno me mrzi da jurim testove po netu da bih dokazivao poentu. Probao sam, i znam. I da, subjektivan sam-kao i svi ostali. Ostarelo se,entuzijazam opao, a malo i ovo iz mog gif avatara...koga zanima,lako moze da izgugla sve to.
Ja sam tu ako nekog nesto zanima da kazem misljenje, uputim, a sto se dokazivanja tice, to me ne zanima.

Poslednja izmena:
U principu, diskutabilno je tih 2GB kod 7870.

Ovo je samit ludaka :)

Pa sta ima diskutabilno u cinjenici da grafika ima 2gb rama ?
@Fingon82
Aman zaman , iznosenje cinjenica nije jednako dokazivanje. Iskustvo ljudi koji su imali je vise nego vredna stvar i u tom kontekstu postujem sta si napisao. Ali dajte ljudi pa pogledajte ovaj thread ...
U kom momentu je postalo na benchu ok odgovarati bez bilo kakve potpore totalno random ... Valjda IT forum podrazumeva da se cene cinjenice i iskustvo. . . A ne da se veruje na lepu rec random clanova ...

"Nije uvek bolja jedna karta od dve slabije (cesto da,ali ne uvek) ali u ovom slucaju jeste bolja jedna."
"Delim misljenje bolje jedna karta uvek."
"Uvek je bolje jedna jaca nego 2 slabije."

Doduse ... I sam autor teme je varijanta "7870 cf ili r9 280x?
Sta je bolje ?" ...

Tako da zapravo ja se izvinjavam svim prisutnima , odgovori su vise nego adekvatni u odnosu na pitanje ...
@fingon82 -> dobar ti je avatar , darn good way out of any discussion , when it suits you :)

@Bosla +1
Crossfire 7870 (aka 270x) je neretko brzi i od r 290x/gtx 780, uglavnom je single setup bolji ali u ovom slucaju ne. :)
Druga je stvar da li autor zeli da se "zeza" sa namestanjem cf-a (driveri,stuttering, potrosnja, zagrevanje...)

@Fingon82
Aman zaman , iznosenje cinjenica nije jednako dokazivanje. Iskustvo ljudi koji su imali je vise nego vredna stvar i u tom kontekstu postujem sta si napisao. Ali dajte ljudi pa pogledajte ovaj thread ...
U kom momentu je postalo na benchu ok odgovarati bez bilo kakve potpore totalno random ... Valjda IT forum podrazumeva da se cene cinjenice i iskustvo. . . A ne da se veruje na lepu rec random clanova ...

"Nije uvek bolja jedna karta od dve slabije (cesto da,ali ne uvek) ali u ovom slucaju jeste bolja jedna."

Sta je bolje ?" ...

Tako da zapravo ja se izvinjavam svim prisutnima , odgovori su vise nego adekvatni u odnosu na pitanje ...
@fingon82 -> dobar ti je avatar , darn good way out of any discussion , when it suits you :)

xaxa samit ludaka.

@Fingon82

Sta je bolje ?" ...

Haha zanimljiv post :D ajd da ti odgovorim

Najbolje je da ljudi koji citaju ili: sami saznaju citanjem/istrazivanjem/probom sta ih zanima, ili da subjektivno procenjuju odgovore koji su postovani i izaberu necije misljenje koje im deluje najbolje u odnosu na znanje koje poseduju. Tako i ja radim, kod stvari kod kojih se ne razumem dovoljno dobro(recimo Hifi). Nema univerzalne istine, sta je za nekog bolje,za drugog je losije. Evo AMD Gamer je napisao da je bolja 7870 u CF nego single 280X jer je brza. To je ono sto sam pitao, da li je brza=bolja. I ako kazemo da jeste, onda moramo da definisemo brza. Da li je to avg fps koji se racuna kao brza ili min fps (koji je u nekim igrama mnogo bitniji od avg). Avg je na strani CF, min fps na strani jace single karte. Pa sad vidite sta je bolje, ja se u tom konkretnom primeru ne slazem sa AMD gamerom jer mislim da je min fps vazniji do neke granice (konkretno Crysis 3 i BF4 - osecao sam taj pad u fpsu zbog slabijih dual karti). Nisam zeleo detaljno da obrazlazem zasto to mislim, to bi zahtevalo suvise kucanja sto mi je problem, jer me mrzi (pomenuti pad HW entuzijazma). Posebno nesto sto sam (sa mnogima drugima) prezvakavao vec sto puta. Ima nekih situacija gde je dual bolji od single karte (kao sto sam i napisao,sa retkim izuzecima od kojih sam par naveo), ali ko kupuje karte za sli treba da procita i zna mnogo vise nego sto bi neko mogao i hteo da ispise u jednom postu.

Poslednja izmena:
I pitanje je kako taj 7870 cf stoji sa podrskom drajvera za taj CF u igrama, s obzirom da je bas stara karta.
I, naravno 2GB, apsolutno ogranicavajuce u igrama, zajedno sa bubicama koje ima svaki CF i SLI sistem, neminovno da bi bio izrazen veliki stuttering i tearing u igrama.
I, treba to da isprati neki bolji Intelov proc., znaci, ipak je po meni u ovom slucaju 280X, sigurno bolje resenje.

Vrh Dno