Šta je novo?

7800 Gt

Ser Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
619
Imam problem da kada igram bilo koju igricu,znaci kad se krecem u igrici krecu se i teksture.Znaci nije da pucaju ili da brljaju kao sto se desava kad je kartica klokovana.Namestio sam u Nvidia drivers u display properties sve na max,znaci nije na aplication controlled.Namestim u igri sve na max. opcije i opet se mrdaju teksture i prikazuje mi nazubljene ivice.U cemu je problem,dal je karta ispravna.Nije klokovana,znaci stoji na default vrednostima za Gpu i mem.Pozdrav!!

Ser Goxy je napisao(la):
Imam problem da kada igram bilo koju igricu,znaci kad se krecem u igrici krecu se i teksture.Znaci nije da pucaju ili da brljaju kao sto se desava kad je kartica klokovana.Namestio sam u Nvidia drivers u display properties sve na max,znaci nije na aplication controlled.Namestim u igri sve na max. opcije i opet se mrdaju teksture i prikazuje mi nazubljene ivice.U cemu je problem,dal je karta ispravna.Nije klokovana,znaci stoji na default vrednostima za Gpu i mem.Pozdrav!!
Koji drajveri su u pitanju?

E da to sam zaboravio.Drajveri su 78.03

Pa u svakoj igrici.Primer je Colin 2005,mrda se put u daljini,Serious Sam2,Fear.E da i kad gledam div-x primetio sam da mi daje malo nazubljenu sliku ali samo u nekim delovima ekrana......

To je poznat problem sa texture shimmeringom! Instaliraj poslednje drajvere -81.85

Instalirao sam i poslednje drajvere 81.85,stavio sve opcije na max i u drajverima i u igrici i opet se u daljini vidi sve nazubljeno i texture se krecu.Sta da radim??
Kako da proverim dal je ispravna karta??

1. Probas istu kartu kod nekog drugog
2. Probas drugu kartu istog tipa kod sebe

Pokusaj kad deinstaliras drajvere da uz pomoc nekih od progama(koji sluze za ciscenje smeca posle deinstalacije drajvera)lepo ocistis sistem od smeca koje su ostvili drajveri,pa ponovo instaliraj nove,a ako to ne uspe,ponovna instalacija windovsa bi bila pozeljna,a pak ako to ne uspe onda pocni lagano da sumljas u neispravnost doticne.Pozdrav

Resio sam problem nazubljenih ivica.Problem je bio u tome sto su mi u isto vreme bili ukljuceni Antialising i anisotropic i u drajverima i u igrici,a i zato sto su bili ukljuceni Antialising i HDR u isto vreme.Hvala svima na pomoci!!!Znaci taj problem je resen,ali i dalje mi u igrama setaju teksture,odnosno prelamaju se kad se krecem ili okrecem oko sebe(u igri naravno).Nedjo rece da je to problem sa texture shimmeringom i da ce ga novi drajveri resiti ali meni i dalje stoji taj problem i sa najnovijim drajverima.Jel ima neko ideju kako resiti??

To sto se prelamaju zidovi, tj. uspravne linije je do opcije Vertical Sync! Ako ukljucis Vertical Sync to se nece desavati, ali ce zato frejmovi ici na 70, odnosno na onoliku vrednost koliko ti je trenutno osvezenje monitora (Hz).

Ovo je ujedno savet i za sve ljude kojima ovo smeta. Pozdrav :wave:

Da nisam rekao, Vertical Sync mozes da podesis uglavnom direktno iz igre. Ako ne iz igre onda imas u driverima da podesis umesto Application cont. na vrednost ON.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno