Šta je novo?

7800 gt pajplajnovi

zvezdand

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
da li je moguce otkljucati jos 4 pajplajna na 7800 gt .sa 20 na 24 kao gtx

Tesko, a i ko je lud da se igra sa 400+ evra.

...izaci ce posebna verzija GT-a sa 24 pajplajna. Vise o tome u thread-u "XFX 7800GT zanimljivosti".

Poslednja izmena:
nije moguce.
@Kisa: nece izaci zvanicno, to se vec desilo ali slucajno, bar se tako 'prica' po netu

Zato je nVidia i pravila drugačiji pcb za 7800gt još u startu... Glupo je da ugrozi samu sebe, mislim da im iz ove perspektive nije toliko drago što je 6800gt bio praktično isti kao 6800ultra. Sada se gt i gtx dosta razlikuju. Nije u pitanju samo lasercut razlika kao što radi ATI...

da li je ovo istina
moze li se nosto zeznuti oko ne bude htjela da se otkljuca

Ja mogu samo da kazem da je u pitanju 7800GTX chip:
Kod:
$0100000000 Graphics core             : NV47 revision A1 (20x1,7vp)
$0100000001 Hardwired ID              : [b]0090 (ROM strapped to 0092)[/b]

Da li moze ili ne, ko ce ga znati. Ja nesto nisam primetio razliku kad sam to probao, a probao sam odmah. Jednostavno vraca se na 20x1, 7vp samo od sebe barem sa mojom karticom.

Poslednja izmena:
Da i mene najvise interesuje da li se nesto moze ostetiti. Video sam da ima po jedan disabled pixel i vertex, ali da li se njihovim ukljucivanjem nesto moze ostetiti je pitanje!?

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    41.5 KB · Pregleda: 74
Nista se ne moze ostetiti. Otkljucavate jedan po jedan i pokrecete 3dmark, ako je sve u redu otkljucas sledeci pa 3dmark i tako redom. Koji ne valja zakljucas ga i cao.

ne moze bre nista da se osteti, moz da prsne i zabrljavi, al sve je to u windowsu samo, nista se ni BIOS ne dira, samo se RivaTunerom 'prevari' drajver.
to sto je Hardware Masked, znachi (valjda) da ne moze da se otkljucha 🙂

malo je nelogicno ovo otkljucavanje

po slici bi trebalo da se iskljuci 03 bit a ukljuci 05 bit

valjda treba da se samo jos ukljuci 05 bit...

probao sam sinoc
kada iskljucim 03 bit i ukljucim 05 bit nista se ne mjenja
kada sam ukljucio i 03 bit i 05 bit onda riva tuner prepozna 24ps 7vs odem OK pa restart i vrati na 20 ps 7 vs

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno