Šta je novo?

7750BE visoka temperatura ili ne?

ne znam da li je to moguce,ali sve mi se chini da ako plocha poseduje poseban senzor za northbridge i poseban senzor za plochu,pa mozda ih programi brkaju ili sta vec? da li je to moguce uopste?

Nista te ne kosta da probas, ides na motherboard-utility i tu ces naci easy tune 6 otprilike 9mb velicina fajla,izbrises stari easy tune 5 i instaliras novi,trebalo bi da radi.A ovo drugo kod mene easy tune 6 i everest ultimate pokazuju identicne temperature za cpu i motherboard tj.system,bas sam sad pogledao :wave:

pa gle ovako ,skinuo sam easy tune 6 i pokrenuo i everest ultimate i njega i opet je bilo razlike u temperaturi....evo i slichice kao dokaza....

Sve u svemu,clocknuo sam procesor na 3.0 i digao mu napon na sa 1.25 na 1.275v temperatura u idle mu je 41(po everestu), cela 2 stepena veca od default clocka a pod orthosom posle sat i po vremena je bila temperatura 51( po everestu),3 stepena veca od default clocka....

prvi put kada sam postavljao cooler,razmazivao sam pastu i to po kuleru ne po procesoru i verovatno sam loshe uradio....

drugi put sam skinuo kuler ocistio i cpu i kuler maximalno koliko sam mogao o stavio na sredinu kulera paste velicine zrna graska....i preko njega kuler .....

koja god da je temperatura procesora zadovoljan sam rezultatom.....po ovim rezultatima pretpostavljam da kada igram neke zahtevnije igre ,temperatura ne bi trebala da ide preko 55-56....(po everestu)....

pa da ,sad sam i ja zadovoljan....brinuo sam se ranije kad su temperature bile 58-59 ,verovatno je loshije cooler bio postavljen.....

MEni na 3.4 ghz sa box kulerom u ANTEC 900 kucistu tem je 25 do maximalnix 50 kada igram vise sati craysis... Mora da temperature zavise i od nb-a na ploci koliko dobro provodi struju...

MOze li neko da okaci link sa programom koji sigurno radi, da izmjerim temperaturu sa opterecenjem.
Kloknuo sam ga na 3.0 ali sa dizanjem napona, ne znam koliko tacno, nesto minimalno, mozda dvije skale vise nego default

Edit.
Evo sam provjerio.
Voltaza je 1.35 i kako citam, svi ste na boxu isli i na vise, s tim sto sam ja ventilator spustio brzinu na 80%.
Inace, nesto mi se cini da se malo sporije dize, ali normalno radi, bez dizanja voltaze sa dizanjem mnozioca na kanteru se restartovao.
Da li vama ova postavka, mnozilac na 3.0GHz i napon 1.35 djeluje OK.

Evo na stock kuleru + jedan duva u procesor i memorije 12ica i pored kucista sam stavio sobni ventilator,cisto da razduvava po sobi vrucinu...BIOSTAR 790GXB A2+,ima opciju "Automatic overclock" V6,V8,V12,ja sam na V8 stavio i evo kako izgleda "clock":

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347817

A evo i temperatura:

http://img3.imageshack.us/img3/4120/temperatureo.jpg

Mozda pomogne nekome oko "lakseg klokovanja"

P.S. Da ne rikne nesto ovako kako stoji sada?

Nema sta da rikne kad nije ni opterecen, optereti ga malo prijatelju pa onda meri temperature. . .
I overklokuj to rucno batali ta automatik podesavanja jer neces s tim podesavanjima daleko da doguras. . .

Ovako KUMA radi kod mene, a za 24/7 je drzim na 3.4GHz (hladi je Cooler Master V8)

Hvala prijatelju,probao sam "Orthos" danas,i zakovao je/restartovao se...E sada ja mislim da je to zato sto voltaze nisam ni dirao odkako sam kupio sve ovo,samo sam dizao na 3ghz i to bez BUS i tako toga,i radio je bez problema na default voltazi...A sa Everest testovima je isao 50-51c oko 45min test...

Uglavnom imas besan kuler,naspram ovog Box-a sto kod mene vrti,ili mene to samo cena zavarava...

Evo novog rezultata,46-47c je varirala temp cores i 52-53c CPU.Inace u sobi mi je 31c ako ne laze termometar...:)

http://img405.imageshack.us/img405/4667/benchmarkkk.jpg

Poslednja izmena:
Imao sam i ja do pre neki dan Box cooler i s njim mi je isao CPU OK do 3.3GHz s podizanjem napona naravno (da bi radio stabilno), temperatuta CPU-a mi nije prelazila 60 stepeni kad ga opteretim u LinX-u, a takodje mi je temperatura u sobi velika 29-31 tokom testiranja (sve ovo vazi dok mi je bio box cooler), sad je prica mnogo drugacija dok mi KUMU hladi V8, sa istom temperaturom oko 30 stepeni u sobi bez klime, CPU u LinX-u na 75 krugova (radi nekih 6 - 7 sati) ne prelzai 40 stepeni mislim da je cak i manje (postavio bih screenshot ali sam sad u Suboticu nisam kuci) i to na 3.4GHz sa voltazom 1.44V.
Inace u stanju mirovanja na 3.4GHz sa V8 na max 1800RPM CPU je 27 - 30C

Ovo mi je i dovoljna frekvencija za 24/7 za ovaj CPU, inace jurim neki rezultat preko 3.6GHz samo za slikanje, jer mi ploca ima veliki potencijal za CLOCK a i memorija nije losa, ali izgleda me primerak ove KUME zeki malko. . .

Nazad
Vrh Dno