Šta je novo?

775 ploca za ddr3?

Učlanjen(a)
23.10.2005
Poena
304
kupujem novi komp...uzecu intela core 2 q8xxx ili q9xxx (mozda cu e8xxx ali ne verujem)...
ne znam koju plocu da uzmem a da nosi ddr3...
video sam GIGABYTE GA-EP45T-UD3R i GIGABYTE GA-EP45C-DS3R ali ih nisam nasao u prodaji...
pa ako neko ima neku preporuku...

ne znam ***.. ne daje mi se sad jos kesa.. i onako kupujem celu konf. sa starog ne mogu nista da iskotim...
one ploce koje sam naveo deluju ok.. ali ne mogu da ih nadjem..

mozda cu na kraju da uzmem nesto sa ddr2...

Nema jeftinih 775 ploca sa ddr3 ramom,tj. prilicno su skupe. Intel q9xxx je takodje skup. Najbolji odnos ces dobiti core i5 + p55, sa ddr3 naravno. A i neisplati se davati pare za zastarelu tehnologiju kad za iste ili cak manje pare mozes na core i5 da predjes (mozda za razliku cena ubodes i i7 lga1156).

Poslednja izmena:
I ja se dvoumim, neki E6300 duocore, pa kasnije kao da nadogradim sa nekim quadom (mada cisto sumnjam da ce od toga nesto biti :smash: ) ili odmah da idem na core i. E tu mi se kao ocigledan izbor javlja samo i5-750, ovi ostali su rekao bih slabiji (cak neuporedivi), a za slicne pare (bar za sada) + ne svidja mi se ova integrisana grafika :crash:. Jedino, mislim da i5-750 nema nadogradnju na soc. 1156?
Znaci e6300+100€ u dzepu VS i5-750 ?
Ah da, mala dopuna, 775 varijanta bih pazario verovatno ovih dana, dok bih na 1156 sacekao kojh mesec-2, a prica se da ce cene memorije ici dole, pa mozda i ne bude tolika razlika u ceni!

Poslednja izmena:
Sacekaj koji mesec pa idi na i5. Nadogradnja sa core i5 ima i to ides na core i7 860 koji koristi isti socket kao i core i5, lga1156.

Vrh Dno