Šta je novo?

7650 modding

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Ovo je neko verovatno mene vukao za nos. Ali sam čuo da su neki likovi uspeli da nadograde (zamene sa čipom većeg kapaciteta) memoriju na Nokia 7650 (navodno korišćen modifikovani (Symbian) firmware). Da li je ovo tačno?(čisto sumnjam).Ako jeste neka neko baci link. Ja tražio preko google-a ništa naš'o nisam.

Poslednja izmena:
Mani se ćorava posla i da može. Šta te to toliko vezuje za 7650 pa bi da ga budžiš? Aparat je fenomenalan i takav kakav je, a memorije ima sasvim dovoljno ako je pametno iskoristiš.

U svakom slučaju ne može da ti bude MP3 plejer nikad, fotografije su mu grozne, tako da, sve u svemu, ni ne vidim čemu bi služila dodatna memorija na njemu? Za igrice? Bah...

Možda zbog video klipova, malo više fotografija (nisu toliko loše), Opera-e, mogućnosti budžisanja tema, mp3 može ukoliko se koriste slušalice, itd..... Mogućnosti su neograničene sa Symbian-om. A jednostavno sam sentimentalno vezan za 7650 (šta je sve snimio, i uslikao), a nemam kinte za neku odogovarajuću zamenu. 3650 ogroman, 3660 takođe, SX1 malo skuplji (možda mož' da se priušti) ali fest bagovit, 6600 preskup za svoje mogućnosti, 7610 jednostavno preskup, uopšte symbian telefoni su skuplji (a ja sam trenutno kratak sa lovom), razmišljao sam o MPX 200, ali nema kamericu (može da se nabudži, ali onda moram da se odreknem sd kartice), imao sam ponudu za 3230 za 150e, ali to propalo tako da...
Mislio sam da ga malo nabudžim (prefarbam (imam druga autolakirera koji bi to obavio), stavim neke led diode, stavim jaču bateriju, nabudžišem teme, itd...). E da interesuje me da li se mogu o.c.-ovati procesori na Symbian telefonima, ili to važi samo za Windows Mobile telefone?

Poslednja izmena:
MPx200 ti je mnogo bolji izbor od sve te *******cije. Za 5 koplja je bolji od svih telefona koje si nabrojao. A što se tiče kamerice, ti to na 7650 stvarno nazivaš kamerom?

3650 ogroman??? A sta je onda 7650, pogotovo kad ga otvoris.

Marcony je napisao(la):
3650 ogroman??? A sta je onda 7650, pogotovo kad ga otvoris.
Pa jeste. 7650 može da se uglavi u džep jer može da se sklopi, a za 3650 nema pomoći. A da 3650 i 7650 su skoro iste veličine kada se 7650 otvori. Znači 3650 velik, nije toliko ogroman kao Motorola A925 (imao sam i ovu varijantu za 160e, ali kad sam video koliko je čudovište rekoh beži bre).
Uglavnom 3650 nezgrapan i velik telefon, nezgodniji od 7650.
@ nidza Pa što nije toliko loša (kad se prebace slike na PC nisu toliko loše). Pa MPX200 čak ni nema kamericu (a ova što može da se nabudži ista ko kod 7650). A MPX 200 bolji od Nokia 3230 :trust: ne bih baš rekao.

Poslednja izmena:
Masterchief, pošalji slike kada izmoduješ 7650 ... slažem se da je mnogo bolje rešenje od 3650, a izgleda i da su se mnogo više potrudili oko svog prvenca (valjda je to bio prvi Nokia Symbian telefon), nego što su učinili sa serijom 3xxx

Jedino što verzija 7650 sa mestom za dodatnu memoriju izgleda nikad nije ugledala svetlost dana (na netu sam nailazio samo na rumour-e)

ako si mislio da to izvedes za male pare: nema shanse! :d Bili su neki (dal Grci il Turci) koji su uspjeli da nakaleme FW od 3650 i zaleme mem. karticu, uz rezanje PCB-a, al to je bilo daaaavno, a i jako skup posao.
A i za sve ovo nisam nikad vidio screenshotove, mozda je samo bila neka paljevina...

Jeste sigurni da nije bilo verzije 7650 sa memorijskom karticom?Mogao bih da se zakunem da mi je burazer doskora imao u radnji 7650,polovnu iz zamene,koja je odozgo imala slot za MMC i mislim 16MB ili 32MB karticu?Skoro sam 100% siguran,pitacu ga jos jednom ali poprilicno sam siguran da je to bila 7650,zelena,klizna...
Pozdrav ,)

Nema 100%,bilo je prica jos pre par godina ali nista od toga.

Poslednja izmena:
to "odozgo" je slot za SIM karticu :d Inace, nekome moze da znaci mnogo: 7650 je, ja da znam, jedini tel koji omogucava mijenjanje SIM kartice "na zivo" (ponavljam: ja da znam).

isto ko i ja 7650 3650 6600 6630 N70 ali misli da bi ipak trebao da ga uramis a predjes na 6630 ili dar 6600 moj predlog pozzz

Nazad
Vrh Dno