Šta je novo?

7600GT vs 8600GT

Grobar11

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
301
Ako je neko imao iskustva sa pomenutim karticama, zamolio bih ga da mi odgovori na sl pitaje: Koja (vidna) poboljsanja se dobijaju kupovinom 8600GT? Koliko je bolja od 7600GT? Gde sve ima primenu DX10 koji podrzava 8600GT, osim u Visti i nekim novim naslovima igara? U opste, da li je taj DX10 preko potreban u radu na racunaru pod XP-om? Hvala!

XP uopste ne podrzava DX10 tako da znas. Od DX10 igara neces moci nista da igras na 8600GT. Inace fino se clockuje karta pa bi eventualno dobio malo fps-a ali mislim da ti se prelazak ne isplati. Mozda bi ti 7900GS vise odgovarao. Brza je u igrama, nema DX10 ali od njega i neces imati puno koristi za saada pogotovu sa kartama te klase.
Bez 8800GTS ne pomisljas na tako nesto a bojim se da ce i ona grcati u novim naslovima :S:

Poslednja izmena:
Da, uvek zaboravim da preporucim i 1950pro... Mada mislim da covek preferira nVidiju 😉

@Grobar11 nemoj slusati komentare tipa uzmi 7900gs i sl. to su likovi koji imaju te kartice i verovatno ih nameravaju prodati po masnim cenama +120e (koje definitivno polovne ne vrede)
Inace sa 8600GT ako je OC videces veliki napredak u igrama tipa: Oblivion, Two Worlds, Stalker, Gothic3 i sl. igrama novijeg datuma
dok ce ti starije igre tipa COD2, Fear, itd raditi slicno ili nesto brze...

A moze da se kaze da i ti verovatno zelis da prodas svoju 8600GT za 120+e i da mu zato do pricas. Kakvih 120+e za polovne 7900GS/x1950pro? Za te pare moze da kupi NOVE karte.

pa vecina starih vlasnika 79xx ili 19.. prelazi na nesto jace uglavnom na 8800gts a da bi ih lepo udomila hvali ih na sve moguce nacine...
a tesko neko ko je tek uzeo 8600gt zeli da je odma proda kad se zna njena cena ~100e.. tako da nema potrebe da siri dezinformacije 😉

realno neces osetiti dovoljno napretka sa 7600gt na 8600gt.. tako da ti to ipak ne bih preporucio (sem ako ce te to izaci max20e)
bolje da koristis svoju jos koji mesec pa da uzmes 8800gts.

8600gt je dobra varijanta za vlasnike kartica tipa 7300gt i slabiji. oni ce osetiti ozbiljnu razliku

pa vecina starih vlasnika 79xx ili 19.. prelazi na nesto jace uglavnom na 8800gts a da bi ih lepo udomila hvali ih na sve moguce nacine...
a tesko neko ko je tek uzeo 8600gt zeli da je odma proda kad se zna njena cena ~100e.. tako da nema potrebe da siri dezinformacije 😉

Opet ti sa tom tvojom 8600Gt,bas si uporan:wall: Nemoj coveka navlaciti na nesto sto nije tacn😵blivion,Stalker,COD2,Fear i ostalo drustvo solidno radi i na 7600Gt, a na 8600Gt tek koji fps vise,zato nemoj lupetati da se isplati prelazak sa 7600Gt na 8600Gt.

p.s. i ja sam vlasnik 7900gs ali nije na prodaju. :smoke:

Poslednja izmena:
@Grobar11 nemoj slusati komentare tipa uzmi 7900gs i sl. to su likovi koji imaju te kartice i verovatno ih nameravaju prodati po masnim cenama +120e (koje definitivno polovne ne vrede)
Inace sa 8600GT ako je OC videces veliki napredak u igrama tipa: Oblivion, Two Worlds, Stalker, Gothic3 i sl. igrama novijeg datuma
dok ce ti starije igre tipa COD2, Fear, itd raditi slicno ili nesto brze...

Zanimljivo je da si naveo zaista zahtevne igrice koje pored jake kartice 7900GS minimum pa na dalje zahtevaju i 2 GB rama(Ne mislim na prosecno igranje).Zamisli kako bi se decko tek proveo da uzme 8600GT a da pri tom nema 2 GB rama.Kako bi tek tad padali FPS!Iz 8 serije je u toj srednjoj klasi minimum 8600GTS.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako snazne.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo!

Poslednja izmena:
1. nemaju svi para za 8800
2. ja nikad nisam rekao da je 8600gt super ili da treba da menja 7600 za 8600 vec sam uputio na cinjenice gde bi dobio dosta a gde bi sve ostalo po starom
3. nekima to sto Oblivion radi sa minimum 30-40fps sa svim podesavanjima na max u 1280x1024 znaci itekako a ne da se vuce kao na 7900gs ili 7600-ci...
4. ko tvrdi da ce nvidia ili ati za ~100e uskoro izbaciti 2-3x puta brzu grafikcku od 8600gt
5. ja sam imao 7900gs a imam i 8600gt i mogu realno/objektivno proceniti a ne lupat gluposti

Poslednja izmena:
i ja isto,pre nego sto sam kupio 8600gt,iz radnje sam uzeo i jedan 7900gs da ih uporedim i u svim novijim igrama je 8600gt bio brzi.(pa sam njega i uzeo)

JA sam presao sa 7600GS na 8600GT(naravno i novu kompu) i ova sada konfa za 200e doplate radi kao zmaj a da ne pricam da ta 8800GTS kosta 250e pa joj treba dobro napajanje pa je onda procesor usko grlo i tako dalje i dalje
nemojte pricati napamet za DX10 igre ko da ce sve biti Crysis(navodno) zahtevne i da cemo ih mi sa 8600GT igrati u 640*480 na nanolow podesavanjima...x600 serija nvidie je uvek bila za 20-30FPS uz normalne rezolucije i bez AA i AF...uostalom ako bash bude tako crna situacija sa DX10 i nextgen igrama svi ce ostaviti PC kao igracku platformu jer stvarno moras biti **** da bi dao 400e+++ za graficku kartu da bi mogao da ppokrenesh igru u punom sjaju...
Mislim koji je fazon uopste izbacivanja 8600 serije...pa nismo ni mi pali s kruske...znam ja da je 8800GTS super jaka karta iali isto tako i da je svima samo san(za mene sve sto prelazi 150e za komponentu na racunaru nije komponenta vec paljenje 2-3 novcanice od 100e)

Ukratko prelazak sa 7600 serije na 8600 je itekako opravdan i razuman...

Stvarno je zanimljivo citati postove ljudi koji svi zajedno nemaju 1000 postova i svi sve znaju. (Ne ti Zeljko 😉 ) Ne branim ja nikoga niti pokusavam da prodam svoju kartu (naglasavam: MOJ GTO NIJE NA PRODAJU)! (ovo je vec tebi upuceno a i ostalima kao mali info)
Zeljko, takav stav i takvo pljuvanje ostalih clanova foruma koji imaju drugacije misljanje nije uredu :S: Nismo svi lazovi i prevaranti!!! 😡
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1171800&postcount=16
Takodje, presao si sa Sempija na C2D od skoro i sa 7900GS koji je crkao na 8600GT nesto ranije. Probao si samo 3-4 igre... Negde stvarno radi brze a sada je razlika mnogo veca zbog brzeg CPU-a... Nece svako igrati samo to sto si ti probao tako da to nije realno stanje bas.
:smash: To si makar mogao da napomenes ljudima.
1. Cinjenica jeste i da 8xxx serija radi brze u nekim igrama od 7xxx celokupna situacija je malo drugacija. Priznajem i u Oblivionu radi brze 8600GT od 7900GS!!! http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4298 (Gledajte default clockove i pogledajte testove svih igara!!!) Svuda je bije pa cak i GTS osim u Oblivionu i naravno jos par igara koje nisu na testu. Ali sta je sa ostalim igrama?
(Ja nemam problem da priznam nesto, niti imam ikakve zadnje namere, niti imam ista od toga) Makar su Bench testovi realni skroz. Moze 8600GT da bude dobra kupovina za svoje pare ali da je brza NIJE i nisi upravu!
2. Cinjenica je i da nije ni nVidia luda pa da brza karta bude skuplja! (8600GT za 100e a 7900GS za 120e)
Jeste njima u cilju da se nove karte prodaju ali nikada nebi sebi napravili medvedju uslugu i ubili prodaju prethodne generacije koje jos uvek ima u zalihama. Znaci prvo se forsira prodaja zaliha pa se tek onda obara cena novih karti. Uvek bilo, uvek i bice! Koliko para toliko muzike! 😀
Zato cak i 8600GTS koji vise manje isti sa 7900GS kosta koliko kosta. A opet je, po meni barem, prevelika razlika u ceni izmedju GTS-a, GT-a pa i GS-a.
Jel ti sve ovo nesto govori?

Svoje preporuke POVLACIM, neka uzima ko sta hoce. Meni ni u dzep ni iz njega 😛
Svako za svoje pare treba da bira ono sto njemu odgovara. Ali treba ljudima reci odmah realno u cemu dobijaju i u cemu gube pa ih pustiti da izaberu sami a ne govoriti im slepo: uzmi OVO ,)

A bas vezano za temu... Ako jaaaako mala doplata isplati se prelazak. U suprotnom stekati pare BAR za 8800GTS kad jos malo padne cena.

Poslednja izmena:
Nemam 1000 postova i priznajem da pojma nemam o hardware-u tj kako stvari funkcionisu(svi ti shaderi i stvarcice) ali gledam stvari iz ugla vecine oko 80% ljudi koji svrate na sajt da bi pogledali sta se trenutno misli o nekoj komponenti i kako da sto jeftinije prodju i da za svoje pare dobiju najvise...
Pamtim kad sam citao pre jedno 6 meseci da ste svi preporucivali i uzimali 7300GT DDR3 i 7600GS DDR3 verzije e sad naravno 7300 min a dodaj josh 20e i kupish 7600 i naklokujesh je i imash kartu koja je tad vredela 150+e i za nekog ko je krenuo sa budzetom od 90e dobijesh na kraj 7600GT...
E istina je da za nas koji nemamo 1000postova to nista ne znaci jer kao prvo velika nam je razlika izmedju 7300 i 7600 serije(mozda mala cenonovno ali ogromna u performansama) secam se da je 7900GS tada bila oko 190e a 7600GT 130e a ako je 7900GS toliko bolji od 8600GT sto niste ljudima govorili(jer ipak priznajem bez vredjanja i najiskrenije da ste mnogo upuceniji od mene u hardware svetu--tu sam da ucim) zar nije bio bolja kupovina od 7600GT za 50e vise bi dobio mnogo bolju kartu od 7600GT
E sad je ista situacija vi govorite ljudima da je 8600GT njesra i da radi dobro samo u najzahtevnijoj igrici za koju se trenutno rade testovi na forumima...jel se neko potrudio da razmisli da je ljudima ovih 35FPS min sto ja dobijam u Oblivionu dosta i da taj skor ne moze mnogo da bude losiji u drugim igricama(nisam testirao druge jer ama bash drugo nista i ne igram)
8600GT kosta koliko kosta i vi kazete da sacekaju ljudi sa kupovinom i da stekaju pare za 8800GTS da padne cena....razlika je 150e trenutno!!! pa procice 2 godine pa da ona padne na recimo 50e razlike!!!a do tada cemo imati ko zna sta...

Nemam pojma vise ni sta sam napisao u postu ali da sumiram

najisplativija DX10 kartica za Srbina jeste 8600/2600 serija iz dva tabora...nude super performanse u svim igrama koje su do sada izasle i da to sto u vasem Bogu Crysis-u nece biti dovoljne ostaje tek da se potvrdi...zar ne mislite da su testovi koji su izasli na nekim sajtovima ne forsiraju prodaju 500e+ kartica samo da bi mozda mogao da pokrenesh Crysis...Cuo sam da gusi i 8800ultra karticu...pa j*** ti igru koja to radi tj kako radi...a opet to je mozda samo marketinski trik...vreme ce pokazati

Slazem se potpunosti za jednu stvar...sve vise od 25e doplate za 8600/2600 ne vredi...mozda bi dao za 2600XT jer je josh uvek nepoznanica

Ja stvarno nemam pojma ali zar nije vredjanje nekih clanova ono sto si ti napisao o broju postova...mozda neko nekad napise samo ako ima sta pametno da kaze i to sto nema 1000 postova ne mora da znaci da nije strucan...Ja nisam i priznajem nego gledam stvari iz ugla deteta...

Btw imam 23 i diplomirani sam informaticar

Uf bre stvarno streber 😀 Aj da skratim... Nije mi cilj da palim vatru ili potenciram raspravu. Ono sa 1K postova nema sta da vredja, to govori samo o onome sto si ti sam priznao, da nisi bas najupuceniji u harware svetu 😉 Nista vise.
U svakom slucaju iz tvog posta sam dosao do zakljucka da nisi mogao da kupis bolju graficku. Ako igras samo to 8600GT je savrsena! Taj mid sedment je uvek odgovarao vecini.. Na zalost vise zbog para nego performansi ali za svoje pare je sasvim Ok kupovina uvek bila. Aj pozdrav 🙂

Nazad
Vrh Dno