Šta je novo?

7600gt Vs 7900gt

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
1. Zanima me da li je realno 7900GT ( ima duplo vise bita 256/128) 30 posto bolji/brzi od 7600GT - od koje je i toliko skuplji ?
2. Da li se isplati uzimati sada 7900GT kada vec krajem jeseni/krajem 2006. mozemo ocekivati DirectX10 kartice ?

Kupio bih jednu od te dve kartice jer sam resio da konacno predjem na PCI-E
Hvala !
Ili imate bolji predlog ?!

Imas u jednoj prodavnici u balkanskoj zove se Sasa&....??? nemam pojma tako nesto :D

Pa to mi kod "posla" na 20 m !
Super!
Video sam neke tubice ali nisam znao ...
Koja je bolja:
NanoFusion ili Premium?
Izvinjavam se modelatoru ako sam otisao previse u off-topic, ili kako vec!
Hvala i pozdrav!

Valjda NanoFusion,
Ja koristim CM Premium i zadovoljan sam...

Ovo nije pasta- ovo je plastelin !
Mucio sam se sat i po da je nanesem !
Za sad je temperatura 40 konstantna mada se nisam igrao duze od 10-tak minuta a i jedna strana kucista je otvorena mada sam super zadovoljan !
:)
Sad moram obarati Windows... (zeza zesce)
:-(

Kako vreme bude brze odmicalo vek trajnaj grafickih kartica ce biti sve duzi i duzi jer ce pomaci dobijeni sa novim modelima biti sve manji i manji.

Kod procesora se taj trend vec poceo osecati prosle godine,ocekujem da uskoro tako bude i sa grafickim karticama

Zaboravih da dodam da sam ja primer obicnog PC igraca koji igra nekoliko hit igara godisnje i josh uvek me odlicno sluzi Leadtek 6600 overklovoan na 500/700Mhz

Sveki je napisao(la):
Kako vreme bude brze odmicalo vek trajnaj grafickih kartica ce biti sve duzi i duzi jer ce pomaci dobijeni sa novim modelima biti sve manji i manji.

Kod procesora se taj trend vec poceo osecati prosle godine,ocekujem da uskoro tako bude i sa grafickim karticama
За процесоре се слажем јер је нешто у распону 2.5-3GHz или одговарајући AMD и данас довољно за пристојно играње, а тако нешто се може купити већ више од 2 године, ал' за графичку се уопште не би' сложио, изгледа као да свака генерација траје све краће и краће и да нови и много бржи модели излазе брже него икад, у чему индустрија игара уопште не заостаје, да би се CoD2 и поготово Oblivion заиста сажвакали потребне су картице од барем 300е.

Poslednja izmena:
Dovoljno je i 200E nemora bas sve na ultra high sa AA i AF, 7600GT koji kosta ispod 200E je sasvim dovoljn za tako nesto, uostalom ko se jos malo strpi imace 7900gs za oko 200e i moci ce da igra oblivion i cod 2 sa max detaljima.

sasamil je napisao(la):
ko se jos malo strpi imace 7900gs za oko 200e
Iz poverljivih izvora ;) prva tura će koštati oko 220-230e ovde, možda sredina septembra...

Atila K je napisao(la):
За процесоре се слажем јер је нешто у распону 2.5-3GHz или одговарајући AMD и данас довољно за пристојно играње, а тако нешто се може купити већ више од 2 године, ал' за графичку се уопште не би' сложио, изгледа као да свака генерација траје све краће и краће и да нови и много бржи модели излазе брже него икад, у чему индустрија игара уопште не заостаје, да би се CoD2 и поготово Oblivion заиста сажвакали потребне су картице од барем 300е.

Slazemo se za sadansje stanje,ali ja sam govorio o budecem koje predvidjam da ce se desiti posle ove godine.

Sveki je napisao(la):
A koliko se ocekuje da ce posle tog pojeftinjenja biti 7600GT kartice?
http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=11355

С обзиром да ће у Америци бити 130$, код нас може бити минимум 130е :d јер углавном кад прерачунаваш цене код нас уопште не мораш да гледаш који је курс долара у односу на евро него само узмеш исту цифру јер се цена повећа барем тол'ко :d а често и више тако да реално гледано ја не очекујем испод 140е што значи да ће онај Gainward 7600GS DDR3 постати неисплатива осим ако и њој не оборе цену што би заиста било супер :p

Poslednja izmena:
A jel se zna iz poverljivih izvora kojim slucajem kakva ce cena za 7600GT/S biti i kada ce ih biti(da li tek kad stigne 7900gs polovinom septembra)?

Poslednja izmena:
Atila K je napisao(la):
http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=11355

С обзиром да ће у Америци бити 130$, код нас може бити минимум 130е :d јер углавном кад прерачунаваш цене код нас уопште не мораш да гледаш који је курс долара у односу на евро него само узмеш исту цифру јер се цена повећа барем тол'ко :d а често и више тако да реално гледано ја не очекујем испод 140е што значи да ће онај Gainward 7600GS DDR3 постати неисплатива осим ако и њој не оборе цену што би заиста било супер :p

Tek sad videh ovu vest...
I ja se slazem da ce im tesko pasti cena na 130Eur,tj na isti iznos u $.
ali svakako pojeftinjenje moze samo da nas raduje.

Misko je napisao(la):
Oborice i njoj cenu al npr. na 115. taman da budes na teskim mukama dal ~40evra vise il OC.
Из твојих уста у Gainward-ове уши :D

Што се мене тиче OC наравно.
Sveki je napisao(la):
ali svakako pojeftinjenje moze samo da nas raduje.
Не знам кол'ки би мазохиста неко морао да буде да га то не радује, осим ATi-ја наравно :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno