Šta je novo?

7600GT na kolko` je drzite?

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
trazio sam po netu i nesto nisam bas zadovoljan rezultatima pretrage :smoke:
zanima me sledece od kog proizvodjaca imate doticnu i kolko je max stabilno na kolko ste mogli da radite 3d mark i na kolko je cerate svaki dan. Mislim da ce ovo svima biti od koristi, ako vam nije mrsko stavite i temp kartice za navedena podesavanja...

Po vrucinama 590/795, kada je malo opushtenija temp napolju 615/820 shto je otpilike i max stabilno (mada kontam da bi sa nekim normalnim hladjenjem ishla vishe poshto je ovaj Default nVidia coolercic prilicno bedan i ne lezi na memoriji). Za temp nisam bash siguran al mislim da ne prelazi nekih 70C u najgorem slucaju. Kartica je MSI NX7600GT-T2D256E

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru ajmo ostali...ovo ce svima da koristi

msi nx 7600gt....580/850 nemoze vise, na toliko je i drzim. temp ovih dana ne prelazi 55 step.
malo sam modovao hladjenje, dosta je tise (sto mi je i bio cilj) a koliko vidim i temp je ok.
btw. zapravo ide i na 615/850 svi markovi koje koristim (01, 05, aqua) prolaze osim 3d mark 03.

Prilozi

• 7600gt 1.jpg
    7600gt 1.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 264
Poslednja izmena:
zoka je napisao(la):
msi nx 7600gt....580/850 nemoze vise, na toliko je i drzim. temp ovih dana ne prelazi 55 step.
malo sam modovao hladjenje, dosta je tise (sto mi je i bio cilj) a koliko vidim i temp je ok.
btw. zapravo ide i na 615/850 svi markovi koje koristim (01, 05, aqua) prolaze osim 3d mark 03.

nema sta dobro ti je hladjenje jednostavno a efikasno...probacu i ja tako nesto taman imam jedan box cooler u fioci :D

BozicBata je napisao(la):
@Zoka
Da li ti mozda puca na CPU testu?
da, puca bas na cpu testu. vratim cpu na def ( jer je i on malo oc-ovan :) ) i opet puca. kao da je neki bug u marku 03.
anubis : rastojanje izmedju rupa na pcb-u grafike je 54mm (ima ih ukupno cetiri) veliki je problem izbusiti rupe tacno (na hladnjaku). ja sam iskoristio dve dijagonalne. vent pusti na 5v (zbog buke) .

Prilozi

• gt1.JPG
    gt1.JPG
    13.9 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Pazi, hladjenje je extra ako ti treba najvishe jedan PCI slot ili ako nemash SLI plocu pa imash prostora do PCI slotova... Poshto su meni zauzeta trenutno 2 PCI slota (uskoro i sva 3), to reshenje u mom slucaju nije primenljivo ;)

Edit : sad kad sam pogledao malo bolje, rekao bih da su svi PCI slotovi neupotrebljivi sa tim hladjenjem...Bar na tim vashim DFI infinitijima i na mom Epoxu 8NPA7I poshto nam je raspored slotova identican... Mislim da sam otprilike dobro obelezio na slici gde bi taj cooler stojao...

Prilozi

• nF4XINFINITY.jpg
    nF4XINFINITY.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
da, problem je sto je vecina pci slotova neupotrebljiva, ipak u mom slucaju to trenutno nije problem ( koristio samo jedan pci: wireles d-link 520+)

btw. kad sam vec okacio ovaj attach:
mozda ce nekom koristiti: na box cpu hladnjak pase ventilator sa glacialtech-ovih socket-A coolera.
sporiji je od box-a i veca su mu pera, tako da se dobija tise i bolje hladjenje cpu-a.

Prilozi

• 7600gt 7.jpg
    7600gt 7.jpg
    196.9 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
na difoltu

640/1560 takodje...MSI isti ko goranM-ov :d

Poslednja izmena:
Rešenje je odlično. Zašto ne postaviš usmerivače od kartona oko tela hladnjaka i postaviš fan od 8cm ukoso sa strane, čime dobijaš još jedan PCI slot?

660/1656
3DMark03 13910
3DMark05 6781
Najvisa temparatura je 51 sto je 35 stepeni manje nego sto je bilo sa pasivnim hladjenjem

Moj bliss 7600gs

650/1650

3DMark03 14020

630-800,brezproblemi(mada nije bas sve tako fino i glatko)imam pitanje,ako neko moze da otkrije smrtnicima(meni)koji drajver je najpodobar!!za MSI7600GT TD2 250 VIVO,stim sto moram da primetim(procitao sam u Typhoon x-ovom,odgovoru,prica o nekom bednom kulercicu:trust: ,dal sam ja neobavesten,ali moja kartica ima pored cooler-a i lep veliki hladnjak,sa dva hitpipe,sa po svaku stranu,) ,da se vratim na prvobitnu zagradu,imam problem sa overley-om,tj,ako ga samo jednom otvorim po instaliranju drajvera,vise nemogu da ga iskljucim,prvo sam mislio ,da je to do ovih glupaka iz MSI-a,jel je poznato da uvek stavljaju najgore moguce drajvere na svoje instalacione diskove:mad: ,te onda skinuh sa 3dguru-a 91,36,medjutim ista stvar,znaci instaliram drajver,prisljamcim mu coolbeat 2.0-uradim overclock,nastelujem boje i etc,medjutim otvorim li HARDWEAR OVERLAY,vise nemogu da ga zgasnem,pa ako neko ima savet kako da resim problem...:wall:

Moram da primetim,da svi stavljamo:p o/c za gpu (vezano za 7600gt)prave vrednosti moja radi na 630,ali za mem niko nece da kaze 2x800 etc,nego1600:banana: Bas sam malo cito,testove,na guru-u,svi ljudi lepo napisu(testeri)tkzv,1400 ili vec..a onda(ponavljam,referentnih 2x700).
I moram da ponovim,da sam ja licno prezadovoljan hladjenjem,moje kartice MSI NX7600GT VTD2E-HD 256DDR3,Samo jos neznam dali da skinem ogromnu plasticurinu(pleonazam)odgore(posto je cela kartica sa jedne strane zatvorena nekom kic slicicom iscrtanoj na vec pomenutoj plasticurini):d

618/796 14000 markova u 3dmarku 03... oko 55 stepeni... msi nx7600gt t2d256e

Kako uspevate da terate toliko gpu... to 660 i ostale cifre posto meni nece da predje ovu vrednost i memorija 800... Sa kojim programima klokujete???

Poslednja izmena:
od skoro 700/1700(850x2;))....

?????? WOW !!!! Volt mod ?

PS. Ovo je tred 7600GT a ne 7600GS :)

Poslednja izmena:
Brate flashovacu bios i prepraviti markerom na kutiji u 7600ГТ Голден семпл :D

BTW. Dobar ti potpis :D :D :D Tek sad sam video....

Poslednja izmena:
svaka cast za klokove, zanima me i na kolko drzite ventilator, auto, stalno na 100%???

100% 24/7, al' se ne dernja mnogo posto gainward ima svoje hladjenje....

juuuuu ja znaci ako stavim asusa na 100% mislim da cu ogluveti...

@bojsa:

a gddr3 ces zalemiti i to je to :d

PS. Hvala ! :)

edit: Svakako je dobar primerak, svaka cast na klokovima i volt modovima, samo vodi racuna da ne rikne opet. Videcu i ja napokon da voltmodujem moju, moja oce na 650 bez volt moda ;)

Poslednja izmena:
Tebi je GT po difoltu :p
Moj najiskreniji savet, ako ti ne treba za neke rekorde batali radi ti fenomenalno i ovako, nemoj bezveze da joj skracujes rok trajanja....
Poz

pa treba mi tebe da stignem, sta sad, vi ste sad zamislili da imate GS-ove brze od GT-ova :p Pa ne moze to tako, mora GT da drzi tron :p

PS. I tako s ene igram toliko, pa i ako rikne...ono...imam garanciju :p

Vrh Dno