Šta je novo?

7600gs AGP, ima li joj leka?

markulja

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2005
Poena
619
Drug je kupio neki polovan racunar, ima 7600gs u njemu, ali sa tom kartom nece ni da butuje komp, dok sa drugom karticom komp normalno radi.
Sa 7600gs samo zavrti ventilatore i tako stoji.
Primetio sam da su na njoj dva kondezatora blago naduvena, da li moze biti do njih?
Hvala unapred na svakoj pomoci :)

but off course ..kad nabubre znaci da su fijuuu ..neka provjeri 'performanse' tim kondenzatorima i neka podje na relevantno mjesto :) ..cijena im je presmijesna ..i jedna let lampa ce mu trebat ako voli sam prchkat, a ako ne onda neka plati da mu se odradi

trebas zameniti nabubrele kondenzatore

Drug je kupio neki polovan racunar, ima 7600gs u njemu, ali sa tom kartom nece ni da butuje komp, dok sa drugom karticom komp normalno radi.
Sa 7600gs samo zavrti ventilatore i tako stoji.
Primetio sam da su na njoj dva kondezatora blago naduvena, da li moze biti do njih?
Hvala unapred na svakoj pomoci :)

ja cu ti to besplatno uraditi,
nadajmo se da je samo do toga

Najverovatnije je do tih kondenzatora. Isti problem sam imao sa jednom starom 9200se, otisao jedan kond. i ne daje znake zivota.. nije mi se isplatilo da se cimam oko nje... :)

nadjes kodenzatore iste kapacitivnosti cak ni marka nije nesto bitna i ako si strucan prelemis.
Ako nisi imas servise koji to rade al koji ce i da ti naplate,tv servisi isto tako

taj GS je bio hit kad se pojavio, ali mislim da danas za sitnu lovu moze uzeti dosta bolju kartu.

Covek ima AGP port, jedina bolja je 7950 GT AGP, ako je nadje polovnu....:bottle:
Itekako se isplati da zameni dva kondenzatora, ako proradi sljaka dalje i to je to, vozi MISKO :-devil-:

Pre jedno 4 godine sam presao sa 4600 na 7600Gs, ubrzanja su bila manja od 100%. AGP ubija koliko gusi te graficke karte...

ja cu ti to besplatno uraditi,
nadajmo se da je samo do toga

Hvala puno KUKIZ na ponudi! Ajde cucemo se kad nabavim kondezatore. Mada razmisljam se i sam da to probam, moram jednom nauciti :D

@Mare - Znam da se za sitnu lovu moze uzeti dosta jaca kartica, ali kao sto honda rece za agp i nema puno jacih kartica.
A ako se za pedesetak din koliko ce kostati kondezatori moze osposobiti kartica, isplati se itekako popravljati je :)

Videcemo sta ce biti :)

kartica radi

Hvala puno KUKIZ na ponudi! Ajde cucemo se kad nabavim kondezatore. Mada razmisljam se i sam da to probam, moram jednom nauciti :D

@Mare - Znam da se za sitnu lovu moze uzeti dosta jaca kartica, ali kao sto honda rece za agp i nema puno jacih kartica.
A ako se za pedesetak din koliko ce kostati kondezatori moze osposobiti kartica, isplati se itekako popravljati je :)

Videcemo sta ce biti :)

kondenzatori zamenjeni,
mada to nije pomoglo,
pa sam je malo grejao
na puno stepeni
i sad radi,
ne znam dokle ce da radi
ali verujem iz ranijeg iskustva da
kad joj dodas ventilator ima da
tera jer je to najvaznije,
da kad se opravi na ovaj nacin,
jedino sigurno resenje je ventilator.
Drago mi je da smo to sredili.

Jedno veeeliko HVALA za kukiz-a (Nikolu)!!!! Stvarno na ovom benchu ima izvanrednih ljudi!!!
Kartica radi kao zmaj, testirao sam je i mucio, sve je prezivela :)

drago mi je da sam pomogao

Jedno veeeliko HVALA za kukiz-a (Nikolu)!!!! Stvarno na ovom benchu ima izvanrednih ljudi!!!
Kartica radi kao zmaj, testirao sam je i mucio, sve je prezivela :)

silent kartama uvek trebe dodati vent,
ako ne dok su u garanciji,
ono bar nakon isteka garantnog roka.
:type:

+1

Ja sam na svima to uradio.
Bukvalno je profuram mesec dana da vidiim da ispravno radi na defaultu, i posle srafim ventilator.
Onda je sve milina...tokom hardcire gaminga, temperatura ispod 50 :)

KUKIZ jesi duvaljkom preduvao kartu ili kako,sta pordazumevas pod "zagrejao" ? xD

Sigurno su kondenzatori u pitanju,treba ti specijalna lemilica da bi ih promenio

Covek ima AGP port, jedina bolja je 7950 GT AGP, ako je nadje polovnu....:bottle:
Itekako se isplati da zameni dva kondenzatora, ako proradi sljaka dalje i to je to, vozi MISKO :-devil-:

Bolja je od x1650 pro agp naravno ?

Nazad
Vrh Dno