Šta je novo?

7600 passive > active hladjenje ?

• Začetnik teme Začetnik teme Slaven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Imam 7600gs sa pasivnim hladjenjem (400/400mhz) i tjerao sam je od max nekih 505/495 al je pucalo, al neki stabilni max mi je bio oko 485/485 (odprilike tako nesto), i tad sam imao 3 dodatna fana u kucistu, a 2 od toga su bila u blizini graficke, i tad je drzala na nekih 48-50 stepeni idle, a sad kako sam je izvadio ventilatore, i drzim je na defaultnu, temperatura je nekih 59-63 na idle.

Kontao sam si uzeti neki hladnjak, nista specijalno, jer se ne igram puno, pa mi ni neki clock ne treba, eto cisto reda radi :smash: .

nasao sam si ovo za 5 eura http://www.titan-cd.com/eng/vga/ttc_csc81tz.htm , (ovo je od Al, a postoji i od Cu), pa sad, da li bi mi trebalo spustiti temperaturu, da je mogu kloknut, tj. ne da mi se radit sav taj proces oko mijenjanja hladnjaka, ***** 5 eura, al' ne bih se patio toliko ako necu imati nikakav uspjeh.

A sto ne bi bacio nesto da duva direktno na nju? Ili barem jace ventilatore (sa vecim protokom) da uduvavaju/izduvavaju iz kucista?

60*C samo nije prijatna ali jeste radna temperatura.

Nego, koje drivere imas? Mozda sam istripovao, ali do 91.47 mi je kartica javljala primetno manje temperature nego nakon sto sam stavio 91.47 (probao i 93.xx ali su me previse zezali). Nadam se da ce neko reci da li je ovo slucaj ;-)

Poslednja izmena:
driveri su mi 83.91.
Sto se tice ventilatora, kao sto sam napisao, imao sam neki home made fan controler, al neki dan sam ga pokidao u naletu zivaca 🙂 , ventilatori su mi ostali, mogu ih upotri****t opet, al pravili su i buku. Samo me interesuje da nema ko pojma kolika bi se mogla ostvarit potencijalna razlika u temperaturi?

Zavisi od brzine obrtaja fanova kao i od njihovog protoka(cfm).Ako dobro postavis fanove mozes drasticno da smanjis zagrevanje graficke(cak i 20C-u zavisnosti od sistema).Ja ti savetujem da ako vecj ne znas koje fanove da uzmes uzmi Coolermaster Silent 120mm fan(1200rpm i jako solidnih 43cfma)jako su tihi a meni super obavljaju posao.

I bilo bi dobro da onaj Titan ostavis tamo gde si ga video. Hladi isto kao i def hladnjak. Ovi CM 120mm sto ti m!st!cx preporucuje su odlicni, zavrsice ti posao. Ne cuju se skoro nimalo. Stavi jedan i zaboravi na problem 😉

Nazad
Vrh Dno