Šta je novo?

7600 Gs ?!

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
skoro sam kupio xfx 7600gs extreme edition. pasivno hladjena frekvencije su 500/900. daljeg overkloka ima jako malo . jezgro moze do 540 a memorije na jedevite jade dodatnih 20 mhz. jako lepo radi i sto je meni vrlo bitno cuti kao riba . temperatura jezgra ne prelazi 60 stepeni na igrama ili markovima.idle je oko 50. u kucistu je blagi povetarac dve zalman dvanaestice sa po 1000 obrtaja. po performansama je kao 6600gt @ 560/1120. meni se licno svidja i zasluzuje moju preporuku. mislim da se za 120- 130 e u srbiji svakako isplati kupiti obzirom na to da se 6600gt koliko vidim dobro drze sa cenom na oglasima. a tisina je mnogo lepa stvar😉

Kartica je bila aktivno hladjena, vrlo tiha. U svakom slucaju preporuka za doticnu.

Provrtite neki svežiji 3DMark, recimo 05, ako nije preveliki problem. Posebno me zanima da li ide preko 4000 na nekoj dobroj konfiguraciji?

nidza je napisao(la):
Provrtite neki svežiji 3DMark, recimo 05, ako nije preveliki problem. Posebno me zanima da li ide preko 4000 na nekoj dobroj konfiguraciji?
Ide to oko 5000-5500, zavisno da li je samo OC ili Volt mod+OC 😉

Poslednja izmena:
Pa to je onda brutalna kupovina za 120€!

eh... jos da stigne neka agp 🙂

Kamo lepe sreće... 🙁

Ma daj, menjajte te AGP ploče dok još možete!

nidza je napisao(la):

videcu da danas posle posla obrnem 2005 i 2003, pa cu te tacno izvestiti. ako me pamcenje dobro sluzi sa a64 3700+ na def. 3d mark 2005 je sigurno dobro pregazio 4000, ali za 5000 nisam siguran. kad ovog san diega stavim na fsb 250 tu 5000 pada bez problema😉 .

Cena je stvarno smeh - oko 110 evrića za karticu koja sahranjuje 1600pro i kolje 1600xt je bagatela.

Ali šta je sa temperaturom kartica. Koliko vidim po stranim testovima praktično može Jacobs kafa da se spremi na istim. Kakva je mogućnost da se nabaci neki aktivni cooler? Šta tek očekivati kod OC? Da li kod nas ima ili će doći neke sa aktivnim hlađenjem?

Poz.

Nick je napisao(la):
Cena je stvarno smeh - oko 110 evrića za karticu koja sahranjuje 1600pro i kolje 1600xt je bagatela.

Ali šta je sa temperaturom kartica. Koliko vidim po stranim testovima praktično može Jacobs kafa da se spremi na istim. Kakva je mogućnost da se nabaci neki aktivni cooler? Šta tek očekivati kod OC? Da li kod nas ima ili će doći neke sa aktivnim hlađenjem?

Poz.

Cini mi se nvidia deklarisala do 105C, znaci jacobs kako oces 🙂, ali sa jednim slim 80mm fanom na min rpm ce biti ladna i ocabilna.

ako je verovati pokazivacu temperature iz nvidijinog drajvera ili iz everesta, to je na idle nekih 50 stepeni, na full load oko 60. u zavisnosti da li je dan topliji ili hladniji. cak ni na dodir nije nesto mnogo vruca😉 . na njoj direktno nemam nikakav ventilator , vec samo dve dvanaestice sa po oko 1000 obrtaja napred i nazad u kucistu.

Daj te markove ! 🙂

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
Daj te markove ! 🙂
izvini ko boga te molim. zadnjih dana radim ko mazga, kuci dolazim mrtav umoran, komp ni ne palim. obecavam markove danas. u zdravlje😉

prica kaze sledece...

3d mark 03 4796

3d mark 05 10990

kartica je na def. 500/900 mhz, a sandy je blago kloknut 11x 250mhz.

pozdrav svima i izvinjenje zbog odugovlacenja😉

Dao bih i ja rezultate, ali nazalost karta je bila u mojim rukama svega par sati, sto je bilo dovoljno da shvatim da je trenutni Best Buy u svojoj klasi, tj. nema vise logike da bilo ko kupi 6600GT koji kosta iste pare kao i ova karta, a niti ima 256MB memorije, a jos manje 12 pajpova 😉
bez voltmoda na 3200+ (def. takt) kara se OC na 480/485 i pravi preko 10500 u 3DMarku03, a sa voltmodom (radi se lako pomocu olovke) GPU "ide" na 600Mhz i postize se skoro 12000 poena.

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
Mislis obrnuto😉
apsolutno si u pravu! kako sam blesav, ladno ne bi ni provalio taj lapsus:S: .

inace drajveri koje sam koristio su neki tweaks-r-us poslednja verzija. deluju solidno. skinuo sam ih cisto iz fazona da probam. videcu da skinem te i stavim najsvezije originalne nvidia drajver, pa da vam javim ima li sa njima kakve razlike.
pozdrav svima😉

@bojsa: je'l to na difoltu 4700 u '05?!

na defaulu drugovi...
salim se. ovaj xfx je fabricki malo klokovan 500/900, pa se to ne moze bas nazvati defaultom. mada ne verujem da bi def bio nesto mnogo nizi. ako ti je bas def. bitan , mogu joj spustiti klokove, pa opet postovati rezultate🙂

ma gde spustati, dizi 😀

12000 e to je vec nesto sad me malo vise interesuje, koliko traje volt mod kada se odradi olovkom, tj. posle koliko vremena ponovo treba preci grafitom ?

Karta je odlična kupovina za te pare, ali...
Voleli bi da vidimo koje markove pravi kada vratiš FSB na 200...ako te ne mrzi naravno😀 . Ništa loše, ali taj FSB (250) po meni daje ti podosta markova.😉 Zbog onih sa malo slabijim mašinama (P4/Celeroni, "neraspoloženi" Semproni...) hajde čisto da vidimo klasičan default (ako se San D. uopšte može ubrajati u klasični default😀 ).
Pozdrav.:wave:

nikakav problem. cim se vratim s posla testiram sve isto samo da sandy bude na fsb 200, pa postujem. ajd' u zdravlje😉

Da li se isplati menjati Gigabyte 6600GT 256MB DDR2 @500/800 SilentPipe2 za 7600gs? Znači, u pitanju je tihi, pasivno hlađeni, nešto sporiji po taktu, ali sa više memorije 6600GT. Bitno u celoj priči je što je karta koju posedujem skuplja od Club3D 7600GS, pa sam skroz nesiguran vredi li da ih svičujem... Imam utisak da su zapravo jako slične. Pomoć?

Agilni je napisao(la):
Da li se isplati menjati Gigabyte 6600GT 256MB DDR2 @500/800 SilentPipe2 za 7600gs? Znači, u pitanju je tihi, pasivno hlađeni, nešto sporiji po taktu, ali sa više memorije 6600GT. Bitno u celoj priči je što je karta koju posedujem skuplja od Club3D 7600GS, pa sam skroz nesiguran vredi li da ih svičujem... Imam utisak da su zapravo jako slične. Pomoć?

Naravno da se isplati!!! Ta tvoja grafa je (malo) sporija od 6600GT sa 128MB DDR3 memorije, tako da se itekako isplati...

ovako drugovi,
kao sto sam pretpostavljao nije se 3d mark 2005 score mnogo smanjio kada je sandy na def. sada daje 4667. cini mi se da je samo kod 2001se proc imao presudan uticaj na broj markova. u ovim novijim 03, 05, 06 cini mi se sve manje.
pozdrav svima:smash: .

Agilni je napisao(la):
pre sadasnje 7600gs imao sam leadtek 6600gt extreme edition. def. joj je bio 560/1120, klokovala se zverski do 1300mhz za memoriju. i pored takvog kloka 7600gs je bolji. moja najtoplija preporuka.🙂

Poslednja izmena:
a jel bolja 7600gs od 7600gt,imam konfiguraciju koju mozete pogledati i u
3dmarku2003 skor mi je bio 13290 dali je to dobro

Nazad
Vrh Dno