Šta je novo?

Kućna multimedija 75/77'' OLED/Miniled - помоћ

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

NSale

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2014
Poena
160
Поздрав свима,

Планирам да купим нов телевизор за дневну собу и треба ми савет.
ТВ ће бити у дневној соби где има доста природне светлости, али не директне сунчеве светлости него кроз завесе. Главна намена би била за гледање кабловске телевизије најчешће, YouTube, и садржај са Plex media сервера. Понекад, али врло ретко ће се користити за играње Sony PlayStation‑а, али то није приоритет.
Можда битна ствар, тв нам некада ради по цео дан и то на једном каналу, тако да би или узели МиниЛЕД или пуштали неки видео на јутубу или са Plex-a, без статичног текста да избегнем опасност од burn-in-а на ОЛЕД-у.

Оно што тражим је дијагонала од 75″ или 77″, а модели који су ми тренутно у ужем избору су:
Sony Bravia 7 - прегршт добрих ревјуа на нету, светао, нема бојазни око burn-in-a, познато Сонијево processing and upscaling, са друге стране висока цена
TCL C8K - МиниЛЕД, одличан тв судећи по ревјуима, нижа цена од Сонија, са друге стране лошији processing and upscaling у односу на Сони и не знам какав је квалитет панела и тв-а на дуге стазе (има другар неки лошији модел и почела роза боја да исијава по ивицама екрана после годину дана)
LG C5 - нови ОЛЕД тв и све оно добро што иде уз то, уз Сони најбољи processing and upscaling, цена мања нега Бравиа 7 у тој дијагонали на КП, негативно burn-in
LG G4 - прошлогодишњи најбољи ОЛЕД модел LG-a, осветљење јако и за осветљену собу, топ ОЛЕД панел, негативно burn-in
Наравно гледао сам и QN90D, S90D, S90F, LG C4, LG B5, али ова 4 сам издвојио мада није ''урезано у камену''.

Буџет за куповину би био између 2 и 2,5 хиљаде евра (може и мање, мислим да је ТЦЛ око 1800е) и куповао бих преко КП-а.

Занимају ме Ваши предлози, савети и искуства.

Хвала унапред и велики поздрав!

Imao LG oled C2, sad Hisense (75U8NQ) mini led, što se mene tiče ne vredi razlike u ceni. Sa tvojim načinom korišćenja tek ne vredi. Ja tv koristim samo za filmove i sony, imam 4k player i kupujem diskove sa 4k filmovima, pa mi i dalje ne vredi tu razliku u ceni. Samo napred sa Mini-Led. Plus mu nikakvo svetlo ne predstavlja ni najmanji problem.

LG OLED burn in ne postoji jos od C1 serije, tako da zaboravi na to.
Ne bih se baš kladio ali da sam koristio C2 oko godinu dana kao monitor za rad (dakle sve statično po uglovima) jesam, i nije bilo problema. Svakako garancija pokriva i da se desi

Cisto sumnjam da bi garancija pokrila burn-in.
Inace, jeste u dobroj mjeri rijeseno, pri iole normalnom koriscenju ce se tesko pojaviti. Jedino da bas pretjerujes, 24h da namjerno ostavis staticnu sliku.

Od gore navedenih modela, glas za C5.

Хвала на одговорима.
Imao LG oled C2, sad Hisense (75U8NQ) mini led, što se mene tiče ne vredi razlike u ceni. Sa tvojim načinom korišćenja tek ne vredi. Ja tv koristim samo za filmove i sony, imam 4k player i kupujem diskove sa 4k filmovima, pa mi i dalje ne vredi tu razliku u ceni. Samo napred sa Mini-Led. Plus mu nikakvo svetlo ne predstavlja ni najmanji problem.
Колико видим Bravia 7 75'' је неких 200е скупља од LG С5 77'', а G5 77'' је ту негде са ценом на КП. (Сони је око 2300, а LG око 2400 најниже цене на КП)
Тако да ако узмемо у обзир да нема неке разлике у цени, шта би онда узео?

Uzeo bih opet ovaj Hisense što već imam, i neke dobre zvučnike za razliku u ceni

Када већ дајеш толико новца, ја бих узео Олед. Јесте да волим Сони и да је класа за себе, али ако иоле волиш да гледаш филмове, Олед је непркосновен. G серија има јаче осветљење од C што се тиче LG - a.

LG OLED burn in ne postoji jos od C1 serije, tako da zaboravi na to.
To su još za B8 rekli kad sam kupovao, pa evo kod drugara ide u kantu i naručio je C7K. Moj se drži, ako zanemarimo da je krenula delaminacija panela.

Mislim da lud čovek kupuje OLED danas, naročito jer će morati da krenu da spuštaju cene na nivo mini led. Već se najavljuju ozbiljna pojeftinjenja, očigledno se ljudi bolje informišu danas pre kupovine, plus je i cena faktor.

Nazad
Vrh Dno