Šta je novo?

7300GS zamena

Gabau78

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
304
Dali se isplati menjati (sa doplatom od 20e) Gainward 7300GS 256MB turbo cash za 7300GT 256MB (Biostar ili Evga).

Da, to je dobra trampa.
Mada je bolje uzeti neki 7300GT sa DDR3 memorijom, čak i sa 128 MB ( Leadtek 7300GT Extreme 128MB na 520 GPU / 1400 memorija, klokuje se do 630 / 1660, brži od većine 7300 modela, a i od nekih 7600 GS sa DDR2 memorijom )
Razlika u ceni nije velika.

te turbo kesove se isplati menjati i za ge force 4;) .

Ja bih dao cak i 30 evropskih monetarnih jedinica za tu trampu..... Ne propustaj priliku.

U ponedeljak nosim komp da mi zamene graficku(doplata 25e) izbori ima medju Evga i Biostar i nemaju sa ddr3 mem. Najverovatnije izbor pada na Evga jer neki kazu da je kvalitetnija.

ako nisi bas opsednut overclockom i masina ti radi 24/7, onda je tisina zlato. tako da u takvim slucajevima treba gledati pasivna resenja.
iz licnog iskustva tih komp je zakon. :smash:

Slazem se za silent varijantu, tisina je zlato, ali stverno. Ja sam se uvek lozio na ventishe i njihov broj a sada mi je toga preko glave, zvrndanje, podmazivanje, cisti od prasine..... poludeo sam i kupio tih PC, konacno ODMORIO usi. Jedina stvar koja ne valja kod silent racunara je to sto ces konacno moci da cujes svoj HDD :):):):):)

Slazem se za silent varijantu, tisina je zlato, ali stverno. Ja sam se uvek lozio na ventishe i njihov broj a sada mi je toga preko glave, zvrndanje, podmazivanje, cisti od prasine..... poludeo sam i kupio tih PC, konacno ODMORIO usi. Jedina stvar koja ne valja kod silent racunara je to sto ces konacno moci da cujes svoj HDD :):):):):)

mozda sam malo of topic, ali bas to sto kazes. konacno cujes svoj hard.
ja sam i njega poprilicno utisao feature tool-om, pa je i on maltene necujan.

inace, jos jednom preporuka za silent verziju te kartice, ventilatore sa ne vise od 1500 ortaja za osmice i 900 obrtaja za dvanaestice, pasivne chipset hladnjake, tiho napajanje i bog da te vidi.

spavas, nocu se probudis i ne provaljujes prisustvo kompa u sobi.:smash:

Slazem se za silent varijantu, tisina je zlato....
...ako vremenom ne oguglas na buku....ja imam ok 8 fan-ova jedan od njih je kineska devedest dvojka koja se vrti na 3k obrtaja.....ali sam naviko cak mi ponekad smeta ako nesto ne bruji pored glave :D....

Gabau78;1020527 Najverovatnije izbor pada na Evga jer neki kazu da je kvalitetnija.[/QUOTE je napisao(la):
I ja bih se radije odlučio za EVGA.
Jedini razlog za to je,uz slabiji sluh, reputacija proizvođača .

...ako vremenom ne oguglas na buku....ja imam ok 8 fan-ova jedan od njih je kineska devedest dvojka koja se vrti na 3k obrtaja.....ali sam naviko cak mi ponekad smeta ako nesto ne bruji pored glave :D....

ta kineska dvadest dvojka na 3k/min mora da je svojevrsan bruce lee medju fenovima;) ...

Mislis devedest dvojka (92)?

Salim se sve je manje vise ok kad je iskljucim...ali avaj.....njen posao je da uvlaci vazduh spreda pa nemam izbora....

Poslednja izmena:
...ima izbora, npr neki CM ultra silent od 13 db ili mozda neon serija od 22 db...

Mislis devedest dvojka (92)?

Salim se sve je manje vise ok kad je iskljucim...ali avaj.....njen posao je da uvlaci vazduh spreda pa nemam izbora....

greska u kucanju svakako. dvadeset dvojku ne bi mogao ni da zamislim. poletelo bi kucista.

mada i 92 na 3000 mora da zuji poprilicno.;)

protok zavisi dosta i od samih peraja na propeleru, pa se da naci i poneki koji duva dobro , a ne zuji mnogo. nazalost mislim da kod nas jos uvek nije bas jak izbor takvih sitnica poput silent fenova. ali nadajmo de boljim danima:smash:

Poslednja izmena:
greska u kucanju svakako. dvadeset dvojku ne bi mogao ni da zamislim. poletelo bi kucista.

ovakvo nesto

post-48-1118546651.jpg

Nazad
Vrh Dno