Šta je novo?

72C stepeni U P O M O C ! ! !

• Začetnik teme Začetnik teme Dzida
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Dzida

Guest
Dakle ovako... Athlon 1700+ Tbread A jezgro (njesra 😀 ) default 11x133... Sada je oc na 10x170 bez podizanja napona! Dakle 1.5V. I memorija postavljena na najjache moguce CAS2 2-6-2 clocknuta na 333mhz (inache je 266mhz). Na leru je temp 40-45C a kada ukljuchim prime95 da radi temp je otisla chak do 75C!!! Dakle? 😀 Da li je to zbog testa? ili da ga vracam na default dok jos "peva"? 😀

p.s. na ovoj nestandardnoj FSB 10x170 3D mark01 nece da radi... jednostavno se ugasi posle 2og testa... znachi ne resetuje niti zakove nego se ugasi kulturno. Da li je problem u FSB? Ili u temp? Inache je prime95 radio jedno 40tak minuta... u 41 minutu se resetovao komp 😀 !!!

Pa i meni ide prime95 do 73C(celeron 2.0 overclock 2.8 na 1.6v) ali ga zavrshi i zavrshi i 3d mark i sandru....
ja mislim da bi ti trebao da ga vratish na default!

ne moras da ga vratis ali mozes samo malo da ga smanjis.... 🙂 negoooo i nex ima ocovan 2500+ na valjda 3200+ i i pri opterecenju mu je tu negde 🙂 hehehe ja sam miran sa svojih 38 C 🙂

Dzida je napisao(la):
Dakle ovako... Athlon 1700+ Tbread A jezgro (njesra 😀 ) default 11x133... Sada je oc na 10x170 bez podizanja napona! Dakle 1.5V. I memorija postavljena na najjache moguce CAS2 2-6-2 clocknuta na 333mhz (inache je 266mhz). Na leru je temp 40-45C a kada ukljuchim prime95 da radi temp je otisla chak do 75C!!! Dakle? 😀 Da li je to zbog testa? ili da ga vracam na default dok jos "peva"? 😀

p.s. na ovoj nestandardnoj FSB 10x170 3D mark01 nece da radi... jednostavno se ugasi posle 2og testa... znachi ne resetuje niti zakove nego se ugasi kulturno. Da li je problem u FSB? Ili u temp? Inache je prime95 radio jedno 40tak minuta... u 41 minutu se resetovao komp 😀 !!!

Uzmi lepo i sve skini, ponovo montiraj procesor, lepo stavi pastu i kuler, pa onda probaj. Nesto ne lezi dobro 99%...

Malopre sam sve vratio na 10x166 i opet sam pustio prime95... CXhim se ukljuci temo skochi za cirka 10C... Doduse sada dok je radio nije isao do 75C nego do 65C... 😀 sta sad mislite? Jel to zdravo??? CPU usage je bio 100%

Dzida je napisao(la):
CPU usage je bio 100%
ako ti je bio Prime95 ukljucen ondak toliko i treba da bude zauzece proc-a!
ali definitivno ti nije nesto uredu! poslusaj Vule-tov predlog i skini qler, ako imas vremena ispoliraj ga i stavi ponovo pastu! :wave:

Nazad
Vrh Dno