Šta je novo?

710n

• Začetnik teme Začetnik teme desp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,125
U mogucnosti sam da kupim polovan monitor samsung 710N (star je nekih 3 meseca, ima garanciju na 3 god.) za 280 EUR. Nema mrtvih piksela. Na pc berzi sam video da kostaju oko 320eur. Sta mislite, jeli 280 ok, ili da dodam joj 40 i kupim nov? Nigde jos nisam video cene polovnog 710N.

Ako se ipak odlucis da kupis nov monitor, gledaj da proveris da li ima mrtvih pixela. Desilo mi se jedanput da je nov 710N, tek izvadjen iz kutije, imao mrtav pixel!
Takodje, jedan notebook, isto tek izvadjen iz kutije, imao je cak 2 mrtva pixela.

Novo je novo, ali obrati paznju na pixele...

Nov monitor je pravi izbor. Obrati pažnju na pixele. BTW 40 eura nije ništa s obzirom da imaš nov monitor sa garancijom.

Slobodno uzmi taj polovan, za 3 meseca ništa nije moglo da mu se desi, osim da se pojavi BP. Pregovaraj oko cene naravno 🙂 Još ako nije Made in Slovakia...

Ronnie Coleman je napisao(la):
Nov monitor je pravi izbor. Obrati pažnju na pixele. BTW 40 eura nije ništa s obzirom da imaš nov monitor sa garancijom.

Nemo' da zezas, bre! :d

Ovako ima "samo" 2 godine i 9 meseci garancije + sigurno nema mrtvih piksela + moze da se igra sa monitorom koliko god zeli i da mu trazi mane + ustedi 50 evra (kad se jos malo dogovori sa gazdom 🙂)

@desp
Kupuj! 😉

Ja bih uzeo, ali prethodno proveri da li ti se dopada slika. Otvori notepad, otkucaj par slova pa ga šetaj po ekranu, vidi da li ti je nivo zamućenja slova podnošljiv. Ja imam taj monitor, prilično blur-uje, ali je odličan za filmove i igrice.

hvala na sevetima, sutra cu ga verovatno uzeti!

Nemoj pregovarati oko cene, samo ces nervirati sadasnjeg vlasnika. Cena je realna.

:wave:

Uzmi slobodno polovan, samo proveri da nije iz slovacke. Ja imam taj isti model, i super je u svemu, naravno iz malezije (ili tako nesto 😀)

Meni ljudi nije jasno zasto su made in Slovakia monitori toliko ocrnjeni. Nisam do sada naleteo ni na jedan koji je imao BP (sto opet ne verujem da ima ikakve veze sa SK, jer kontam da se paneli tamo i ne proizvode) ili je crkao drugog dana, sto bi bilo logicno ako se ovde citaju teme vezane za Samsung monitore sa ovim poreklom.
desp, ne strahuj od monitora iz SK. Provereno im nista ne fali, a pogledaj da na panelu nema BP sto je zajednicka mana svim TFT-ima nezavisno od proizvodjaca i porekla.

Mrtvi pikseli ili subpixel-i. Tackice od kojih se svaki vlasnik/korisnik TFT-a jezi i na samu pomisao.

BP - bad pixel. Stalno svetla (bright dot) ili stalno ugashena tacka na ekranu.
Cena od 280 je ok, ako je monitor ocuvan, neogreban i sl. 710N je dobar monitor, a da li je pravljen u slovackoj, uopste nema veze. 80% nove isporuke samsunga koje sam testirao je iz slovacke (oko 15 modela).

Ma ti samsunzi iz slovacke iz tog perioda su imali valjda losu sliku (osvetljenje i kontras) i mozda su imali i veci odziv, ko zna koje su oni panele tad ugradili.

Nema nikakve veze sa mrtvim pixelima.

Ne verujem bas, moguce da se radilo o CRT monitorima, koji su krsh odakle god da dodju...

A kada blur-uje? I u igrama, ili samo kada se neki prozor setka po ekranu (sto bas i nije svakodnevna pojava?

monksan je napisao(la):
A kada blur-uje? I u igrama, ili samo kada se neki prozor setka po ekranu (sto bas i nije svakodnevna pojava?

Oseti se ponekad i u igrama, al' ako ne zagledas sigurno ti nece smetati.

Najcesce u scenama sa puno detalja i velikim kontrastom. Recimo, kad imas neku resetku, pri kretanju ka/oko nje.

Ima veze odakle je 710N.
Slovaci jesu losiji, ko je video jedan slovakia i drugi indonezija/malezija jedan pored drugog, znace sta pricam.

Ko nije, prica na pamet, razlika je vise nego uocljiva.

na samsungovom sajtu se pojavio model 710N-2 a ovaj 710N se vodi kao Discontinued Model

Nazad
Vrh Dno