Šta je novo?

7.1 Slusalice (vrede li?)

bobby63

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2002
Poena
620
Pozdrav svima.

Razmisljam se da kupim neke od ovih 7.1 slusalica sto se pojavljuju u zadnje vreme i video sam po netu brdo revjua, ali me zanima, ako ih neko ima ili je imao prilike da ih cuje, da cisto da svoju ocenu, vredi li ta tehnologija.
Mislim da li je zaista dobar prostorni osecaj?

Slusalice me interesuju samo za gaming, ne za muziku, ne za filmove.

Imao sam do sada Genius 5.1 slusalice koje su sada crkle a i nisu bile nesto.

Licno mislim da je bolje uzeti kvalitetne stereo slusalice nego 5.1 sluske. Sta znam, to je neko moje misljenje jer mislim da ne moze da se postigne pravi 5.1 efekat na sluskama, kao sa zvucnicima. Licno posedujem Steelseries Siberia koje su stereo ali mi za gaming savrseno zavrsavaju posao, a verujem da bi i tebi. Mozes da pogledas i Sennheiser, ima par jeftinih modela a opet su kvalitetni...

Mislim da je to glupost, bolje kakve dobre stereo u svakom slucaju (Sennhaise, AKG, KOSS itd.)

Hvala na brzom odgovoru.

Ovom 5.1 geniusu je crko jedan prednji zvucnik, tako da sam sada ukljucio samo rear i koristim kao stereo.
Nego me cisto interesuje, da li se na 7.1 slusalicama dobija dobar prostorni osecaj, tj da budem jasniji posto 7.1 mahom koriste razne virtualne sisteme, da li jasno iz kog pravca dolazi zvuk (levo, desno, napred, nazad...).

Dosta igara nema podrsku za 7.1, a trebalo bi da se dobije malo veca prostornost, jer ta 2 dodatna zvucnika se dodaju sa strane. E sad, ne znam kako bi to izveli sa slusalicama ali moguce je. Nisam koristio 5.1 slusalice, ali bih zeleo i verujem da bi bile dosta naprednije nego stereo zbog samog pozicioniranja u igrama, pogotovo u multi online mecevima koje igram.

Dok su ove slusalice radile kako treba mogu da potvrdim da je velika razlika izmedju 5.1 i stereo, barem kad su igre u pitanju (mahom cod4 i sada mw2, multi).

Naravno.:) Samo onaj ko ne igra igre ce da ti kaze kako je stereo zakon. Surround je za igre "must have", pogotovo za multi fps okrsaje. Za cod4 verujem da je extra na sluskama posto ga i ja satirem preko neta a orijentisem se preko ovog logitecha.

Ja posedujem baracudu 5.1 i od kada ih imam uzivam u svim carima surround zvuka u warcraftu za koji sam ih i kupio, sto se gledanja filmova tice ima razlike kako da nema ali meni to i nije toliko bitno, sad zavisi za sta ti treba ti biraj, inace marke kao logitech, genius i slicne ja nesto i ne volim previshe pa biraj i proizvodjacha od kojih uzimash takav sistem,

Genius je zaje***cija, a logitech ne bi trebalo da je los, pogotovo onaj G35.

Vrh Dno