Šta je novo?

7.1 eksperiment na brzinu

Nanoman0

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
319
Da, baš tako. Rešio sam da iz dosade konačno pustim krv integrisanoj realtek HD zvučnoj, spava jadna od rodjenja jerbo X-fi extreme music radi bolji posao, jel. Pade mi na pamet da postojeći 5.1 sound system koji imam pozabadam u realteka i uz pomoc produžnog 3.5mm kabla uposlim 2.0 Altec u funkciji side/rear channel-a. Za cirka pet minuta stvar je očekivano profunkcionisala, kulturno, bez ikakve premetacine po sobi i nijednog softverskog baga (nice touch). Sad sam naoštren da isprobam koješta. :D

Budući da nikada ranije na ovo nisam ni pomislio, bilo bi lepo da mi upućeni skrate pretragu i istovare poneki 7.1 naslov (igre, filmovi), pa da vidim šta se tu krije.

Eto, to je to, hvala, navalite ako znate :wave:

Genijalna ideja, nema sta, sve pohvale :) Samo tu vidim dobit samo na jeftinijim 5.1 i 2.0 sistemima, kome treba za igre i poneki film, ali ne vidim poentu sa nekim skupljim sistemima, jer bi razlika u kvalitetu zvuka bila ogromna :)

Pa...ako si pod skupljim sistemima mislio na npr. rig tipa Asus Xonar Essence ST vezan na "vrhunski" 5.1 + 2.1 PC sistem, onda se ne bih slozio. Ne vidim sta bi tu bilo lose, sem cene :D Svakako je mudrije investirati u ozbiljan home theater A klase. Kako god, slazem se sa tim da je ova prica najzanimljivija vlasnicima low/mid sistema.
A sto se same ideje tice, hvala. :) Realno, nije mi jasno kako ovo ranije nisam probao. Jednostavnije ne moze, a sve sto je potrebno mi lezi po kuci vec godinama.
Btw, na stranu "s konja na magarca" situaciju kad je rec o kvalitetu signala, sirina zvucne slike je fenomenalna, daleko bolja od standarnog 5.1 surrounda. Cak i u ovom stereo -> 7.1 laznom upmixu kojeg upravo slusam.
Tako da pitanje i dalje stoji, dajte neku preporuku. Koliko sam dosada shvatio Battlefield, Rainbow Six i Crysis serijali podrazavaju 7.1 zvuk.

Nazad
Vrh Dno