Šta je novo?

696 weak sectors found

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Na disku od 2GB, koji je u eksternom kućištu i služi za arhiviranje, prilikom zadnjeg prebacivanja nekih slika i videa, došlo je do problema, takvih da su se ti fajlovi oštetili i više nisu mogli otvoriti niti kopirati na drugo mesto. Potom je i sadržaj cele jedne particije postao nevidljiv. Povratio sam sadržaj particije sa nekim recovery programom, ali ne i samu particiju. U pitanju je, srećom mala FAT32 particija od tridesetak gigabajta koju sam ranije napravio da sa nje puštam video, direktno preko USB ulaza na DVD plejeru. Sad mi više i nije potrebna ta particija, pa se pitam šta je najbolje da uradim, da oporavim i popravim disk, ako se desilo neko oštećenje baš na mestu te particije, u smislu da disk i dalje bude pouzdan...

Prilozi

• hard disk status.png
    hard disk status.png
    120.6 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Zamena,bez razmisljanja.

Zar mu nema baš nikakve pomoći i da li je neophodno da što pre prebacujem podatke na novi disk (koji prvo moram da kupim)?

Ako ti je stalo do podataka, da.

Nov disk, iskopiraš bitne stvari, a onda možeš da se zezaš sa sređivanjem starog. Ako uspeš, može da tera i deset godina, za nebitne gluposti.

Haha, pa kad bi to tako islo, svi bismo imali diskove stare po 10 i vise godina.

Samo ****** moze tako da uradi. Kad nesto crkava spasi i baci.

Sektori mogu da se izoluju u neparticionisan prostor i takav HDD može da se koristi za ne tako bitne stvari.

A da li mogu da uradim low level format, odnosno, da izolujem slabe sektore u neparticionisan prostor, samo na toj maloj particiji, bez da oslobađam ceo disk i koji softver je najpogodniji za te operacije?

Ma taj disk ti crkava, ne oslanjaj se na njega uopste.

Da li je bolje kupiti opet veliki disk ili neki USB3 od 2.5 inča, u smislu pouzdanosti?

U smislu pouzdanosti to uopšte nije od čega zavisi. Kupiš model koji se generalno pokazao pouzdanim.

Ovi veći diskovi od 3 i 4 TB su novijeg datuma, kako od 3.5 tako i 2.5 inča, pa iako su povoljniji po ceni, ne znam da li da se usudim da ih kupim. A moje kućište, čini mi se ni ne podržava diskove od 3.5 inča veće od 2 TB, što znači da bi morao da kupujem disk, zajedno sa kućištem...

podeli HDD na 2 particije, prvu particiju nemoj da formatiraš niti da klikćeš na nju. Može da radi dan a može još 10 godina... Ja sam dobio od altija nov novcat HDD sa 367 grešaka, radi, ali primećuje se u radu da zastajkuje povremeno

to kad ti jednom krenu weak sektori nema mu vise spasa. low level format ce pomoci ali ce eventualno opet poceti da se pojavljuju pa ces opet morati na low level format. imam jedan takav i koristim ga ali ne stoji na njemu nista sto mi je bitno i sto je verovatno jos bitnije, nije isao preko 10 weak sektora za nekih pola godine. kod tebe ih ima bas dosta, ja bih to vratio/reklamirao/bacio

Sad mi Hard Disk Sentinel pokazuje da je manje slabih sektora na disku. Koji besplatan softver je najbolji za realnu dijagnozu stanja diska?752 weak sectors.PNG

Koliko se ja razumem u matematiku, 752 je vece od 696.

Vrh Dno