Šta je novo?

6870 vs 6870

OC verziji ne može da se menja napon, tako da slobodno uzmi referentnu. Bolje hlađenje ne znači ništa, ako ne možeš da je OCuješ.

ja posedujem Saphire 6870 referentnu,i temp mi u igrama nikada ne predje 75 stepeni,mada,imam i dosta dobro provetravanje kucista......a u idle mi je obicno tu negde oko 38.....

Ja bih uzeo onu sa tri kulera, znaci ne referentnu i klokovao je koliko moze bez dizanja napona... ali to sam samo ja.
a i dzaba ti ona referentna da je klokujes, ako nema sta da je hladi. ;) Mada, verovatno je i taj ref kuler odlican....

ma ja sam se tripovao za te referentne kulere,medjutim ispostavilo se da je odlican,a i sav topao vazduh turbina izbacuje direktno iz kucista kroz zadnji deo graficke,dosta je tih.....a sto se tice overkloka,veruj mi druze da za tim i nece biti neke potrebe,karta je dovoljno jaka da se nosi sa svim novim igrama bez po muke!!! ;) tako da bih ja isao na referentnu,mnogo mi mocnije izgleda :)

Definitvno mocnije izgledaju zatvorene karte. Samo imaju te ruzne nalepnice.
Imala je i moja nekada a sada ce krasiti sundjer od H70

J8oo7.jpg

Poslednja izmena:
Da 6870 nije karta koaj ce praviti probleme sa zagrevanjem sve dok neko zna da napravi odgovarajuci fan profil u fterburner-u ja je drzim na 1000Mhz core sa 1.225V i fan ne prelazi 40% skoro nikad sto meni nije toliko glasno pogotovo pored zvucnika i zvukova iz igre... Tek na 50% i vise se dosta cuje ali je to skroz nepotrebno, sem ako se radi neki overklok sa nenormalnom voltazom samo za benchovanje....

ma ja i ne misllim da se bakcem overklokom grafe za moj 17incni monitor to nije potrebno ali mi je ovako na izgled gotivnija ova sa 3 kulera bitno mi je da nema razlike u klasicnom radu

Kako to? Znam da si imao problema sa 6850OC modelom,ali ne verujem da su cackali PCB ali ipak je bolje uzeti kartu sa ne referentnim coolerom(gigabyteov je odlican).

OC verzije poslednjih serija Gigabyte kartica imaju onemogućeno menjanje napona. Bilo je priče o tome na forumu...

@konstantinos
Ako je tako i imaš samo 17 monitor, onda ti je 6870 overkill, nadam se da ćeš u skorije vreme da predješ na nešto veće ( a ako predješ na neki npr FullHD monitor OC će te i te kako zanimati ), jer ako nećeš, onda realno i nemaš potrebu za 6870. No tvoje pare, tvoj izbor :wave:

ma pusti ti to 5750 i 5770 ja na ovom monitoru igram sa 9800gt pa ne moze na high assasin creed 2 ovako uzmem jednu 6870 i miran sam par godina na ovom monitoru tako da cu uzeti ovu sa tri kulera a i kad bih hteo da stavim veci monitor mali mi je sto tako da ne bi imalo mesta dok radi radi ovaj tft kad rikne necu uzimati preko 19 inca sta ce mi toliki monitor i ovaj sad mi je dovoljan

ma pusti ti to 5750 i 5770 ja na ovom monitoru igram sa 9800gt pa ne moze na high assasin creed 2 ovako uzmem jednu 6870 i miran sam par godina na ovom monitoru tako da cu uzeti ovu sa tri kulera a i kad bih hteo da stavim veci monitor mali mi je sto tako da ne bi imalo mesta dok radi radi ovaj tft kad rikne necu uzimati preko 19 inca sta ce mi toliki monitor i ovaj sad mi je dovoljan

Koji procesor imas?

|Druze ja ne znam sta si ti radio kad sa 9800gt ne mozes AC2 da pikas na high :D Pogledaj moju konfu iz potpisa...na 23" monitoru i 1920x1080 kod mene sve leti. Naravno bez AA i slicnih gluposti, ali to i nije potrebno sa ovim visim rezolucijama. 5770 ti je plafon po meni, osim ako ne planiras da menjas monitor.

Ajde Villy stvarno brate iskuliraj to zigosanje... Nije ozbiljan nacin razmisljanja.. Ok "zeznuo si se" za graficku kartu ali da li je moguce da ces sada trovati na sva usta kako je cela serija bez veze. Kako ja imam sjajnu kartu? Sta ja onda da mislim kada procitam ovo sto si ti napisao, ili ne daj boze covek koji tek treba da kupi 6870 kartu na primer ??

Budi realan..desilo ti se i sta sada... nisi bio gadljiv na nagradu koju si dobio... ;)

Ja mu kažem da uzme grafiku kao tvoju, ne ovu OC, jer na njoj ne može da se menja napon, što je stvarno bzvz... Nagradu sam prodao iz momenta ;)

ne znam zasto Vili pravi toliku buku i dalje oko karte ..... evo ja imam istu 6850 i moja radi EXTRA, i OCUje se extra .... dobro ne memorija :) ali GPU je extra.

jos ce toliko namraciti ljude da kad budem prodavao kartu niko nece hteti da je kupi

E,pošto moram da krenem u NIš ovoga momenta, odgovoriću opet zašto ne treba uzimati Gigabyte ATI kartice. 6850 problematična serija, 6850OC ne može da se diže napon, 6870 jedina karta koja valja, 6870 ne može da se diže napon, 6950 ok kartica, 6950OC ne može da se diže napon, 6970 okkarta, 6970OC ne može da se diže napon. Dakle, od te dve karte bolje je da uzme kao OKIjevu.
I teško da ću ja namračiti ljude, kad je 10k ljudi videlo onu temu na forumu ;)

ja bih definitivno uzeo OC varijantu karte jer em sto ima jako dobar trostruki windforce kuler em je dzabe. a od dizanja napona na 6870 nema nikakve vajde. daj boze da se dobije 20-30Mhz od kojih realno nemas nista ali se zato karta vise greje.

Nazad
Vrh Dno