Šta je novo?

6870 problem..

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
E ovako kopio sam pre mesec dana preko oglasa repariranu Powercolor 6870.
Posedujem napajanje: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=57
Kartica prodje furmark bez problema temperatura na 60% ne ide preko 74-75c.
Medjutim problemi se javljaju u igrama(Darksiders 2,Borderlands 2,Skyrim....) dakle igra jednostavno zakuca na 5-6 sekundi,izbaci crnu sliku i posle toga nastavi normalno da radi i tako svakih 10min(zavisi od igre do igre,negde je i cesce)
Recimo tako nesto mi se nije desavalo u BF3.
Probao sam 12.9,12.10,12.11 beta drajvere situacija je ostala ista.
E sad da li je ovaj moj cooler master slab za ovu graficku jer imas samo 16a na 12v grani?
Ili mislite da je problem nesto drugo??
Da napomenem da je sistem dosta stabilan,pre ove graficke sam imao 5770 i sve je radilio bez problema...

I da jos da dodam graficka ne podnosi ni najmanji overclock, cim se stavi recimo na 910-920 igra odmah zakuca...

Problem je verovatno u grafici, mada mi je cudno da ti u BF3 radi normalno.
Testiraj graficku u Warhead-u, Metro-u, tj njihovom bench-u.
Pretpostavljam da ti takodje posle crne slike i zakucavanja izbaci "Driver not responding"...
Problem klokovanja nije do karte, vec do drajvera, moras da imas MSI AB otkljucan ali ne u cfg fajlu, da bi mogao da radis overclock karte a da ti ne zakuca.
Na Trixx zaboravi odmah.

Ja licno tipujem na napajanje. Ja sam imao do juce Vtx 6870 falican, i zamenio ga identicnim, ispravnim naravno. Meni je bila crknuta memorija na grafickoj, tako da je bacala artifakte, poligoni su pravili ludnicu i sl. Furmark je i kod mene prolazio bez problema, jer Furmark ne pipa memoriju, vec samo ganja Gpu. Tebi je Gpu ispravan, cim prolazi Furmark, a i memorija bi trebalo da je Ok, cim nema grafickih glitcheva, sto znaci da moze biti da je napajanje u pitanju. Obavezno probaj grafiku kod nekoga, a ja imam osecaj da ce raditi....

Poslednja izmena:
Ne razumem se nesto mnogo u napajanja i ne znam bas tacno koliko treba za sta. Ali znam da ne bih tu kartu na to napajanje.

I meni se cini da je u napajanju problem.. taj CM je kinez obican.. Probaj sa nekim drugim napajanjem ako si u mogucnosti.

Probao sam veceras kod drugara na Seasonic napajanu koje ima 2x20A na 12v grani i javljaju se ista zakucavanja u igrama...
Tako da je izgleda problem u grafickoj...imam garanciju pa cu probati da zamenim...btw bilo bi vreme da uzmem i novo napajane 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno