Šta je novo?

6850 problem

• Začetnik teme Začetnik teme cimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
Gigabyte MO27Q28G 27" OLED
Miš & tastatura
Wooting 80HE & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Danas od kada sam instalirao directx 11 kad udjem u devices ili u cpu-z pise mi da mi je graficka 6800...Sta da radim,kako to da ispravim?

nikako... to je normalno... pise radeon 6800 series... tako nesto... sve je u redu..... skini najnovije driver-e sa oficijelnog sajta......

Danas sam imao win 7 x32 i normalno mi je pokazivalo 6850 sad kad sam instalirao win 7 x64 pise 6800 da nije do toga??

ne znam stvarno... to ti nema nikakav uticaj,..... i meni tako pise... doduse nikad nisam imao x86, ali na x64 mi pise 6800 series.... i normalno radi.... u ostalom 6800 graficka ne postoji... nemas razloga da se plasis, i da se opterecujes time....

Cepaj i uzivaj. Jos se nikome nije desilo da mu program promeni graficku. 😉

E hvala ljudi,ja se oladio sta sam zeznuo...Znaci to je normalno??

da... svima je tako.... ili skoro svima... meni je na starom lap topu pisalo ati 3400 series....a na kompu mi pise isto 6800 series...

evo sad sam proverio,kad igram stalker clear sky,na max podesavajima mi ide fps do 79...jel to ok?

E jel bi neko mogao da mi napise detaljno kako se brisu drajveri za karticu...I da mi da link za najbolje drajvere za power color 6850...Posto sam ja moje inst.sa cd-a koji sam dobio uz karticu?!

E posto sam malo smotan,a i nebi nesto da zeznem..Kako da obrisem drajvere..I kad odem na ovaj link stisnem drajveri odem do kraja dole posto koristim win 7 x64..Na koji download kliknem:1...2...ili 3??

E da kako da vidim koja je ocena u win 7(vidim da to svi spominju)..I koji direct x da koristim,meni je trenutno 11

Poslednja izmena:
ides u trevu kolonu download 1, drajvere ne brises, samo instaliras ove... komp sve to odradi.... za ocenu win-a ides desni na my computer i properties... tu ces da vidis, nesto... on mora da uradi test... dx11 ti koristi samo za igrice....

Glupo pitanje ali sta da radim sa Catalyst Software Suite??Znaci obrisem postojece drajvere kao sto pise u uputstvu,skinem drajvere sa linka koji si mi dao,kliknem na njih i to je to??

Znaci obrisem postojece drajvere kao sto pise u uputstvu,skinem drajvere sa linka koji si mi dao,kliknem na njih i to je to??

Da, klikneš na njih, ekspres instalacija, kada završi, pitaće te za restart, i to je to.

e samo da pitam a sta skinem od ona 2..Posto kad otvorima stranu ima download od 92.3 MB(ok to su driveri)...a jel treba da skinem ono drugo od 0.5mb..

Danas od kada sam instalirao directx 11 kad udjem u devices ili u cpu-z pise mi da mi je graficka 6800...Sta da radim,kako to da ispravim?

Kad se setim ovoga 😀 😀 crkavam od smeha.
Jedan lik je kod mog druga u radnji kupio tada 4870 ili tako nesto, posle par dana dolazi on da reklamira graficku sa pricom kako mu je moj drug tj. prodavac uvalio slabiju graficku... :d
Prodavac ga pita, kako je to moguce, zar ne vidis da na noj pise model i nova ja iz kutije, sa dve godine garancije.
Njegov odgovor je bio da mu u device maneger-u pokazuje da ima model 4800, i lik je prodavca nazvao lazovom i lopovom, tako da je ovaj popizdeo i vratio mu novac.
Ko sve danas nema racunar 😀

Sto se mene tice ova tema moze u LOCK ili DELETE...

E sad mi tek nista nije jasno...jedne nedelje pise 6800 jedne nedelje 6850...evo sad trenutno 6850...😛...Mada nebitno,zanima me jedna druga stvar pa reko da ne otvaram novu temu...Jel bi mogao ja ovu moju graf da spicim u neki hybrid cf sa integrisanom 4250 na mojoj maticnoj,i na sta bi to licilo..???

Ne bi ličilo ni na šta, za CF je najbolje da su grafičke karte iz iste serije, znači 2 x HD 6850, ili bar približno iste (recimo 5850 + 5870).

Samo da pitam evo sad kad igram Battlefield 3 temperatura ove moje grafe ide do 63-64c..Inace kad ne igram nista je oko 34c..Jel to normalno ili bi trebalo da bude manja???
E i nije zasrafljena pozadi,tj samo je ubacena u slot..Kako da je zasrafim,posto nemam fizicki na kucistu rupe za srafove za grafu??

Poslednja izmena:
^To je manje vise uobicajena temp za 6850, sa takvim hladjenjem.

A jel potrebno da je zasrafim pozadi??I jel treba da stavim onaj lim na plocu pozadi(to nisam stavio)????

Normalno da moras da pricvrstis grafu za kuciste, srafom ili "zabicom", sta vec tvoje kuciste ima.

Poslednja izmena:
Aj da postavim jos jedno pitanje ako nije problem,cisto da ne otvaram novu temu...Jel ovo normalan fps za moju graficku
metro 2033-oko 45
battlefield 3- od 42-50
call of duty black ops- od 45 do 60

Jel to ok,ili bi trebalo da bude vise?Naravno,ovo sam sve podesio na high sa rezolucijom 1920 x 1080...

Ok je fps, za tu karticu super.😉 Ako iskljucis v-sync, fps ce ici preko 60.

Nazad
Vrh Dno