Šta je novo?

6800XT PCIex - info

• Začetnik teme Začetnik teme dexx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dexx

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
620
Evo ovako, za sve koji se pitaju oko ove karte. Danas sam (naslepo) zamenio svoju 6600GT za ovaj 6800XT (obe su Galaxy) i dobro profitirao 😉. Uglavnom, 6800XT kao i GS verzija se zasniva na NV42 (govorim za PCIex varijantu) i na defaultu radi na 400/1000 (DDR3) sa 8pp i 4vp. Međutim (mada ovo je stvarno na sreću) kartica se odmah odključala na standardnu 6800GS, 12pp, 5vp - više od ovoga na PCIex kartama ne može. Stavljajući na nju Zalmana oc-ovo sam je na 450/1100 (zasad više nisam ni pokušavao), temperatura se kreće od 40-43 u idle do 55-60 u full.

Uglavnom:
3D Mark 03 ~ 11500
3D Mark 05 ~ 5300

Što je najbolje od svega u nabavi je jeftinija od 6600GT :smoke:

Ostatak konfa je: A64 s939 3000+ (2000MHz), A8N5X, 1,5 GB Geil Value (2.5,3,3,7 1T), što je najveći hendikep jer radi u single-chanel modu, ali 1,5GB je 1,5GB :d .

Koliko ja znam, uspeshnost otkljucavanja 6800XT je mala, ali ko ima srece...
Cestitam na dobrom trade-u :bottle:

cestitam, stvarno si imao srece, nema sta...
:wave:

Ma najveći upitnik u svemu tome je da kartica košta isto kao 6600GT (bar kod Galaxy modela) a ipak je brža od nje i na default-u, a i dobro se klokuje sve i da se ne može uspešno otključati. (pod uslovom da se radi o modelu sa DDR3 memorijom pošto ima i kartica sa DDR1 koje su sporije)

Pa cene kod "starih" modela razlicite klase cesto znaju da se preklapaju....to nije nista novo

Novo je (za mene) to da ima XT modela sa GDDR memorijom. Nisam znao ni za modele sa DDR2 a kamoli sa DDR3 čipovoma.
dexx, ti ovo kupuješ u Vukovaru, zar ne?

SuperStarr je napisao(la):
Novo je (za mene) to da ima XT modela sa GDDR memorijom. Nisam znao ni za modele sa DDR2 a kamoli sa DDR3 čipovoma.

Kod nas, da.
:wave:

Gde kod nas (u Srbiji?), ko to prodaje Galaxy?

Ne, pogresno si me razumeo nova informacija je da ima XT modela sa GDDR memorijom, ali na stranim sajtovima ima dosta informacija o njima...Ni ja ne verujem da ima kod nas da se kupi...

SuperStarr je napisao(la):

Ne znam dali postoje modeli sa DDR2 memorijom, ali Galaxy ima Samsungovu memoriju 2.0 i 1.6 zavisno od modela. (mislim da nema posebne oznake na kartici ali da modeli sa Zalmanovim kulerom dolaze sa 1.6ns memorijom)

btw. da kartica je nabavljena u Vukovaru. Košta oko 130€ (model bez Zalmanovog kulera, sa 256 MB i hladnjacima na mem. čipovima). Jedini problem je što se mora zameniti kuler, jer ovaj na njemu ne uspe dobro ohladiti procesor, a kartica ima na sebi beeper (koji se doduše može isključiti) koji počne pištiti kad temperatura pređe 75C.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno