Šta je novo?

6800le napon

• Začetnik teme Začetnik teme mcrazy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
do koliko je ok da idem 1.2, 1.4V?
1.3V mi se pokazuje tek kada ukljucim extended voltage table

ajde moze neko napisati makar jednu cifru, npr. 1.4 🙂))
u nibitoru kaze kako su se 6800 pokazale vrlo osetljive na napon pa me ono s**** pre nego sam ista poceo 🙁

Poslednja izmena:
To sa losom naponskom jedinicom je istina samo za neke modele, ali apsolutno se slazem da na 1.4V ne treba ici jer ume da jako skrati zivotni vek. Ja sam moju staru Leadtek 6800le sa default (1.1V) klokovao do 370MHz a sa 1.2V do 420MHz stabilno. Naravno ovo jako varira od primerka do primerka, ali uvek prvo treba probati sa nizim naponom, pa dokle ide a tek onda, ako nije dovoljno (iz nekog razloga) dodatno dizati napon.

To sa losom naponskom jedinicom je istina samo za neke modele

Sve modele 6800 nv40 karti vazi da imaju kriminalnu naponsku sekciju sam Ultre i onih GT modela koji imaju istu naponsku sekciju kao i Ultra a prepoznaju se po dva molex prikljucka. Sam nv40 gpu nije problem posto je projektovan da radi na 1,5v.
6800LE i NU su posebna prica posto na njima fali 5-6 kondenzatora i gomila tranzistora. Probao sam i na 1,4v i na 1,3v i bolje klokuje na 1,3v. Moje primerak je za svaki dan kloknut na 435/920 16/6 1,3v, memorijska setovanja od Ultre.

@Misko78

Sto dokazuje da ti naponska jedinica i nije tako losa. Imas li neki link sa tekstom gde pise to sto kazes, konkretno o naponskim jedinicama i da je projektovan na 1.5V, jer sam ja dobre 2.5 godine redovan na Guru3D forumu, koji vazi za jedan od, ako ne i najbolji forum za NVidijine graficke, i nijednom nisam procitao tako nesto (jos uvek imam 6800le 16/5 420/900 1.2V u drugoj masini). Takodje, strucnjaci sa istog foruma stalno upozoravaju da je 1.5V rizican napon i da ga samo ekstremni overklokeri koriste.

@Misko78

Sto dokazuje da ti naponska jedinica i nije tako losa. Imas li neki link sa tekstom gde pise to sto kazes, konkretno o naponskim jedinicama i da je projektovan na 1.5V, jer sam ja dobre 2.5 godine redovan na Guru3D forumu, koji vazi za jedan od, ako ne i najbolji forum za NVidijine graficke, i nijednom nisam procitao tako nesto (jos uvek imam 6800le 16/5 420/900 1.2V u drugoj masini). Takodje, strucnjaci sa istog foruma stalno upozoravaju da je 1.5V rizican napon i da ga samo ekstremni overklokeri koriste.

Pretrazi malo net sam, stvarno me mrzi da ti bilo sta dokazujem. Dovoljno je da pogledas Ultru, GT, NU, i LE i da bar malo poznajes elektroniku pa da vidis koje su razlike. Osim toga samo ovde moze da ti se javi hrpa ljudi kojima su GT karte odjednom crkavale. LE i NU karte imaju black screen problem takve ucestalosi da su korisnici hteli da tuze nvidiu, gainward i leadteka.

ja imam asus 6800ge,ima plocu i naponsku jedinicu od ultra modela(2 molex prikljucka),i stvarno dobar kuler.Drzim je na 400/1100 za svaki dan,zanima me sa kojim programom mogu da mijenjam voltaze ove graficke???

iscitaj bios sa nibitorom pa sa njim i editujes
pa snimis bios na disketu,
pa bootujes sa diskete
i flesujes na nvflash-om

moze i cd bitno je da je bootabilan,
mada neki ce reci da je bolje
da dizes sto manje drajvera u dosu,
ali nema neke veze,
ja sam cak radio i BIOS update na IC7 preko CD-a

evo sta detektuje everest za moju karticu,gpu Core 1.70v ,gpu Vcc 3.38v ,gpu agp vddq 1.53v ,gpu fb vddq 2.55v ,moze li ko da mi malo pojasni ovo?takodje ddr3 ide do 75 stepeni kad je na 1100mhz,je li to normalno?a gpu ide od 50 do 58 na 400mhz.Cooler je na 4780rpm.

moze li ko da prokomentarise ove voltaze?da bih znao ocu li ih povecavat?

ne znam bas za everest,
uzmi nibitor i iscitiaj vrednosti direktno iz biosa kartice

Nazad
Vrh Dno