Šta je novo?

6800GT vs. X800XL

Nemam nameru da raspravljam,napisao sam cene koje su mi ponudjene.
Namera mi je bila samo da proverim dali se isplati kupovati pod tim cenama.
Ne,nije "ispod zita"...izmedju ostalog.
Ako te bas interesuju cene,ne samo VGA,vec kompletna ponuda komponenti,napisi mail i dobices maloprodajni cenik i onaj po kojem ja mogu da dobijem tu robu,pa usporedi.
Btw. nisam napisao cenu za GT a ni ze XTPE,ako se ne varam...ali da odgovorim da je
PCI-E LEADTEK PX6800GT TDH, GeForce PCX 6800GT, 256MB DDR3, DVI, TV - 350,00e., dok XTPE nemaju trenutno na lageru.

starac je napisao(la):
E, dolazimo i do ovoga. Jeste da se X800XT PE ne moze jos mnogo poterati, ali... on je i na default-u brzi u svemu (osim u Doom-u) od 6800 Ultre (dakle, Ultre... tj. naklokovanog GT-a), tako da njemu O/C dodje kao trazenje proje preko pogace ;)
Dakle, ni ne moram da O/C-ujem XT PE... vec je brzi od naklokovanog GT-a.

starac je napisao(la):
Nije istina da je X800 XT PE brzi u svim igrama,to ti mogu i dokazati,ako te zanima.

Ne znam koji put ti vec kazem da ne poredis GT i XT PE,ako ces vec porediti uzmi Ultru i XT PE,overc. ih obje i onda napravi poredjenje.

Poz...
Pa fino ti je covjek gore rekao da je XT brzi od o/c GT sto je Ultra...6800 Ultra je o/c GT da se sporazumijemo...I ja mislim da je ona (X800 XT ) dosta brza i bolja od 6800 ultre .... DooM 3 ne racunam....
btw: za sve komponente postoje testovi tako da se svi vidi....
Pozdrav... ;)

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
Kada overcl.GT na nivo Ultre dobijes,zamisli citavih 5 fps-a na 1280x1024(4xAA,8xAF) u D3.
Ako je to veliki dobitak onda ja pricam gluposti.

Mozda sa Celeronom :d. Ovo nije veliki dobitak a ti i dalje pricas gluposti. Moras da imas mnogo jak procesor da bi primetio razliku, nije sve u grafickoj a to ti najbolje pokazuje tvoj primer overklokovanog 6800GT koji sa 62mhz-a vise za core i ne znam koliko za memoriju dodaje samo 5fps-ova.

M3 je napisao(la):
Pa fino ti je covjek gore rekao da je XT brzi od o/c GT sto je Ultra...6800 Ultra je o/c GT da se sporazumijemo...I ja mislim da je ona (X800 XT ) dosta brza i bolja od 6800 ultre .... DooM 3 ne racunam....
btw: za sve komponente postoje testovi tako da se svi vidi....
Pozdrav... ;)

Prije nego sto si se ukljucio u razgovor trebao si procitati sve moje postove,jer vidi se da nisi u toku.

Daj reci mi zasto ne racunas Doom 3?

Milan je napisao(la):
Mozda sa Celeronom :d. Ovo nije veliki dobitak a ti i dalje pricas gluposti. Moras da imas mnogo jak procesor da bi primetio razliku, nije sve u grafickoj a to ti najbolje pokazuje tvoj primer overklokovanog 6800GT koji sa 62mhz-a vise za core i ne znam koliko za memoriju dodaje samo 5fps-ova.

Genije,nije Celeron vec Athlon 64 3200+,1024 ram,sa kojim je testiran 6800gt/Ultra.

Ja kod kuce imam 6800 koji otkljucan(16x1,6vp),i overcl.i kao takav dostize GT na defaultu,i nemam pojma o cemu pricas,kakva 62 mhz i kakav moj primjer overcl.6800GT.

byMaX je napisao(la):
Da ali hot ATI ponuda za PCI-E je MSI X800 XL koji posle svih ugradnji i poreza kosta 352 evra!!! 16 pipes, VIVO, 256 MB GDDR3 i 400/1000 MHz... i sve to jeftinije za oko 60-ak evra!!!

Ovo mi opako zvuci na Pile Teleshop :p A svetli li u mraku? :p Ili mozda kuva rucak? Cuva decu? :p

Ko ima preko trista evra na raspolaganju za graficku, sigurno mu nije frka da ispljune jos tih 60... Meni, iskreno da vam kazem, posao odradjuje i obicni punokrvni R8500 - a ne da ne bih dao 300 jura za grafiku, nego mi i sve preko 150 zvuci odbojno...

Darko je napisao(la):
Ovo mi opako zvuci na Pile Teleshop :p A svetli li u mraku? :p Ili mozda kuva rucak? Cuva decu? :p

Ko ima preko trista evra na raspolaganju za graficku, sigurno mu nije frka da ispljune jos tih 60... Meni, iskreno da vam kazem, posao odradjuje i obicni punokrvni R8500 - a ne da ne bih dao 300 jura za grafiku, nego mi i sve preko 150 zvuci odbojno...

Kad predjes sa valetnog nivoa u provodnu zonu imaces drugacije poglede na svet :d

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
Prije nego sto si se ukljucio u razgovor trebao si procitati sve moje postove,jer vidi se da nisi u toku.

Daj reci mi zasto ne racunas Doom 3?
Dobro ti ces mi reci jesam li u toku ili nisam :trust: Nego sto se tice DooM3 rekao sam da je neubrajam jer je to jedina igra koja je totalno optimizovana za nVIDIA kartice ;)
Poz...

starac je napisao(la):
Nije istina da je X800 XT PE brzi u svim igrama,to ti mogu i dokazati,ako te zanima.
Dokazi... zanima me.
Ali samo da to ne budu iskljucivo Doom3 i AquaMark.

starac je napisao(la):
Ne znam koji put ti vec kazem da ne poredis GT i XT PE,ako ces vec porediti uzmi Ultru i XT PE,overc. ih obje i onda napravi poredjenje.

Poz...
Ja ti rekoh zasto sam uporedio GT i XT PE... jer prakticno svaki GT moze da "postane" Ultra... a cak nisam poredio sa XT-om, vec sa Pro VIVO modelom (koji, opet, vidim - sasvim opravdano - kao XT).
Sto se mene tice, poredim 6800GT sa X800 Pro VIVO (moze i obican Pro, ali ce onda da radi hard-mod ;)), a 6800 Ultra sa XT PE. Mislim da je tako merodavno (cenovni rang - tu su negde, vrh ponude jedne firme se poredi sa vrhom ponude druge firme, performanse - to karte govore same za sebe ;))

E sad, sta se flesovanjem/modovanjem i cime sve ne dobija od svih ovih karti, to je druga prica...

Pozdrav

starac je napisao(la):
Genije,nije Celeron vec Athlon 64 3200+,1024 ram,sa kojim je testiran 6800gt/Ultra.

Ja kod kuce imam 6800 koji otkljucan(16x1,6vp),i overcl.i kao takav dostize GT na defaultu,i nemam pojma o cemu pricas,kakva 62 mhz i kakav moj primjer overcl.6800GT.

Vazi, vidim sa tobom nema smisla pricati. Na mom racunaru je razlika bila veca, ali opet mozda izmisljam poznat sam po tome :p .

CAR je napisao(la):
Dokazi... zanima me.
Ali samo da to ne budu iskljucivo Doom3 i AquaMark.

Ja ti rekoh zasto sam uporedio GT i XT PE... jer prakticno svaki GT moze da "postane" Ultra... a cak nisam poredio sa XT-om, vec sa Pro VIVO modelom (koji, opet, vidim - sasvim opravdano - kao XT).
Sto se mene tice, poredim 6800GT sa X800 Pro VIVO (moze i obican Pro, ali ce onda da radi hard-mod ;)), a 6800 Ultra sa XT PE. Mislim da je tako merodavno (cenovni rang - tu su negde, vrh ponude jedne firme se poredi sa vrhom ponude druge firme, performanse - to karte govore same za sebe ;))

E sad, sta se flesovanjem/modovanjem i cime sve ne dobija od svih ovih karti, to je druga prica...

Pozdrav

Prije svega koliko ce neko uspjeti modati ili overcl.GT i XT,Pro zavisi od proizvodjaca i primjerka,to znas.

Tek sad govoris o onome o cemu i ja govorim citavo ovo vrijeme,i manje vise se slazem s tobom.

Evo ti jedan link u kojem se poredi GeForce 6800 Ultra i Radeon X850XT:

http://www.pcmoddingmy.com/content.php?review.220.3

Poz...

Poslednja izmena:
Milan je napisao(la):
Vazi, vidim sa tobom nema smisla pricati. Na mom racunaru je razlika bila veca, ali opet mozda izmisljam poznat sam po tome :p .

Da li izmisljas ili ne ,to ti znas.

I sa mnom itekako ima smisla pricati :trust: .

Poz...

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
Da li izmisljas ili ne ,to ti znas.

I sa mnom itekako ima smisla pricati :trust: .

Poz...

Tako mlad clan foruma a vec starac :D. Car, Mitnik, Simpson i ostali nebitni clanovi foruma me znaju kao coveka koji izmislja:d.

Milan je napisao(la):
Tako mlad clan foruma a vec starac :D. Car, Mitnik, Simpson i ostali nebitni clanovi foruma me znaju kao coveka koji izmislja:d.

Da li izmisljas ili ne ti znas najbolje,opet ti kazem.
Ako na osnovu broja postova odredjujes koliko je neko mlad ili star,koliko zna i koliko je iskusan,onda ti mogu reci da grijesis,pogotovo u vezi mene.

Ja nemam nista protiv tebe i mozemo preci na neke konkretne stvari ako hoces,a ako ne onda ova konverzacija postaje glupa i bespredmetna i od nje nema niko koristi.

Poz...

Ej MadMan,jel mozes meni na pm. da posaljes taj cenovnik,jer su cene,za grafiku stvarno extra!!

Nazad
Vrh Dno