byMaX je napisao(la):Pa zato sto su tu negde po ceni... Mislim, X800 Pro ViVO i 6600GT. A X800 Pro ViVo moze da se moduje u XT PE. Eto zasto![]()
byMaX je napisao(la):p.s. X800 Pro ViVo je i jeftiniji od 6800GT.
MadMan je napisao(la):...jos da znam koja moze da se moduje...bilo bi super.. :banana:
Idi bre Max... mislim - ja pobenavio, jer mi nista nije jasno sta pisesbyMaX je napisao(la):Ne, ja konstantno grešim. Lapsus 2x put. Završavam trenutno test 3 6600AGP kartice (biće postavljen za nekoliko sati), pa stalno pisem 6600 umesto 6800. Izvini.
E, Max, za ovo sam hteo da te pitam... jel' vazi ista prica i za PCI-E karte?byMaX je napisao(la):moze svaki X800 Pro VIVO (AGP)
Do sada nije bilo niti jednog PCI Express PRO-a, a X800 "vanill" je R430, tako da ne vazi ista pricaCAR je napisao(la):E, Max, za ovo sam hteo da te pitam... jel' vazi ista prica i za PCI-E karte?
CAR je napisao(la):Idi bre Max... mislim - ja pobenavio, jer mi nista nije jasno sta pises
2 starac:
Zasto porediti 6800GT i X800 XT PE?
Pa, osim sto su tu negde po cenovnom rangu... i zato sto, kada se 6800GT naklokuje, dobija se 6800 Ultra... sto je otprilike najbrza nVidia karta.
A X800 XT PE je (otprilike) najbrza ATi-jeva karta, pa... eto zasto
Poredjenje na mestu![]()
X800XT PE je brzi od 6800 Ultra... prema tome, brzi je i od 6800GT.starac je napisao(la):6800 gt kosta oko 360€,a X800 XT PE oko 450€,i nema govora o istom cjenovnom rangu.
Kada se 6800GT overc.dobije se Ultra,a sta se dobije kada se overc.X800 XT PE,i uopce ih nema potrebe overc...
Nije mi jasna ta tvoja logika.
byMaX je napisao(la):Da ali hot ATI ponuda za PCI-E je MSI X800 XL koji posle svih ugradnji i poreza kosta 352 evra!!! 16 pipes, VIVO, 256 MB GDDR3 i 400/1000 MHz. Ne moze previse da se oc, ali je jeftiniji i od X800 Pro VIVO kartica i to za oko 60-ak evra!!!
MadMan je napisao(la):Znaci da mi je ponudjena cena za ovu kartu dobra? 350e !!
PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X850XT, Full Retail, 256MB DDR3, Dual DVI
CAR je napisao(la):X800XT PE je brzi od 6800 Ultra... prema tome, brzi je i od 6800GT.
To znaci, da X800XT PE nema potreba klokovati, jer je i ovako brza od 6800GT/6800 Ultre. A kada se kojim slucajem i klokuje... dobija se jos brza karta. (dobija sa X850XT PE)
Eto, to je ta logika.
Jel' jasnija?
Cena je extra... s obzirom da ova karta kosta inace i 500 evra, pa i vise.MadMan je napisao(la):Znaci da mi je ponudjena cena za ovu kartu dobra? 350e !!
PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X850XT, Full Retail, 256MB DDR3, Dual DVI
starac je napisao(la):Prije svega nema potrebe overc.nijednu od tih karti.
Prva stvar: sve sto moze da se overklokuje, treba overklokovati.starac je napisao(la):Prije svega nema potrebe overc.nijednu od tih karti.
Cekaj da vidim da li sam te dobro pohvatao: znaci, ti nista ne govoris o brzini klokovanog 6800GT vs. X800 (XT PE... ili Pro VIVO flashed to XT PE, recimo)... vec samo o cenovnom rangu?starac je napisao(la):Druga stvar,upravo zbog toga sto je 6800GT sporiji od X800 XT PE,i sto je jeftiniji,nema ih smisla porediti,o tome ja govorim,i zbog toga sam i postavio pitanje.
Ovo gore sto si napisao nema nikakve veze sa mojim prijasnjim izlaganjima.
Je li tebi sada ista jasnije?
Milan je napisao(la):Igraj nesto zahtevno(FarKraj sa HDR-om, D3 i sl.) u 1280x1024 sa 4xAA i 8xAF pa razmisli ponovo.
CAR je napisao(la):Prva stvar: sve sto moze da se overklokuje, treba overklokovati.
Ili, da malo ublazim: zasto *NE* overklokovati?
To je moj stav. I uvek ce biti takav.
A druga stvar (a tu me je Milan vec preduhitrio): ja sve igre igram u 1280x1024, sa svim detaljima na max, kao i AA i AF (6xAA i 16xAF).
A ne postoji graficka koju takvim setovanjima ne mogu da "ubijem".
Cekaj da vidim da li sam te dobro pohvatao: znaci, ti nista ne govoris o brzini klokovanog 6800GT vs. X800 (XT PE... ili Pro VIVO flashed to XT PE, recimo)... vec samo o cenovnom rangu?
Ako je tako, onda sam te lose razumeo... a ja sam pogresio jer sam se zaleteo na Maxov post, u kome je rekao kako je 6800GT skuplji od X800 Pro VIVO. A posto ja svaki X800 Pro VIVO vidim kao X800XT (PE)...
Nadam se da smo se sad razjasnili![]()
Pa ovo sto sam naveo - to su bas extremna setovanja, zar ne...starac je napisao(la):Ne velim da ne treba overc.nego da nema potrebe osim na extermnim setovanjima,a i kod mene je 6800 overc. i otkljucan(16x1,6vp),ali to je druga prica..
Jeste, to sve stoji za 9800XT, on ne moze... ali, ja ipak pricam (tj. MI pricamo) o odnosu 6800 (GT/Ultra) vs. X800XT PE.starac je napisao(la):I ja igram sve na 1280x1024,imam LCD,ali bice da ti imas 9800xt i sa njom se nemogu tjerati sve igre na extremnim setovanjima..
E, dolazimo i do ovoga. Jeste da se X800XT PE ne moze jos mnogo poterati, ali... on je i na default-u brzi u svemu (osim u Doom-u) od 6800 Ultre (dakle, Ultre... tj. naklokovanog GT-a), tako da njemu O/C dodje kao trazenje proje preko pogacestarac je napisao(la):Da govorim da ih se nemoze porediti ni po cijeni ni po brzini,jer ako cu ja overc.6800gt i ti ces napraviti isto sa XT PE mada je on vec prilicno nategnut.
starac je napisao(la):Ni u Far Cry ni u D3 na extremnim setovanjima neces osjetiti veliku razliku kad overc.
Ali pazi kad nema shanse!!MadMan je napisao(la):Da, bas nesto razmisljam citajuci ovu temu, a i nije ispod ruke vec bas od dobavljaca sa 24 meseca garancije. Imaju sve graficke po neverovatnim cenama,tek sada vidim koliko se trgovci ogradjuju.
PCI-E LEADTEK PX6800TDH, GeForce PCX 6800, 256MB, DVI, TV, je naprimer 250e kod njih !!!
Milan je napisao(la):Ako ti se lepo kaze a ti i dalje pricas svoju pricu, dalji razgovor nema smisla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari