Šta je novo?

6800GT 128MB vs 256MB

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Ima li neko iskustva sa 6800GT i kolicinom memorije na njoj ??

Da li je 128MB na njoj dovoljno ili je neophodno 256MB ?? Gledao sam razne verzije i nisam nasao ni jednog proizvodjaca koji stavlja 512MB a i 256 se pojavljuje samo kod Ultra modela.

Koliko sam video za sada jedino Doom3 ume da iskoristi 512MB VRAM-a (a i to je diskutabilno koliko mu treba).

Znaci vredi li 6800GT sa 128MB ili traziti neku sa 256MB ??

Stojcha je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa 6800GT i kolicinom memorije na njoj ??

Da li je 128MB na njoj dovoljno ili je neophodno 256MB ?? Gledao sam razne verzije i nisam nasao ni jednog proizvodjaca koji stavlja 512MB a i 256 se pojavljuje samo kod Ultra modela.

Koliko sam video za sada jedino Doom3 ume da iskoristi 512MB VRAM-a (a i to je diskutabilno koliko mu treba).

Znaci vredi li 6800GT sa 128MB ili traziti neku sa 256MB ??
Razlike su minimalne ako rade na istoj frekvencji, medjutim kad ASUS pocne da "mudruje" sa npr. V9999GT 128 MB, kome memorija nije DDR3 vec obican DDR i radi na 700Mhz umesto na 1000Mhz, onda je sve to malo drugacije...

Stojcha je napisao(la):
Gledao sam razne verzije i nisam nasao ni jednog proizvodjaca koji stavlja 512MB a i 256 se pojavljuje samo kod Ultra modela.
do 512MB cemo e nacekati jedno godinu dana, a sve GT kartice sem tog ASUS-a imaju standardno 256 MB GDDR-a.
U svakom slucaju zbog eventualne investicije na duze staze, 256 je bolji izbor (a, ako cemo pravo i vecinski, a sad tos to GT-a kod nas ima ko na zabi dlaka, to je druga tema)

Nedjo je napisao(la):
do 512MB cemo e nacekati jedno godinu dana, a sve GT kartice sem tog ASUS-a imaju standardno 256 MB GDDR-a.
U svakom slucaju zbog eventualne investicije na duze staze, 256 je bolji izbor (a, ako cemo pravo i vecinski, a sad tos to GT-a kod nas ima ko na zabi dlaka, to je druga tema)

Ma i MSI se provalio sa 128MB na 6800GT modelu :S: .
Izgleda je to opet neka 'eksperiment' verzija za nase trziste :d

Inace ASUS V9999GT 128MB radi kao zmaj. Ovaj put je ASUS uradio pravu stvar kada su stavili obican DDR a ne DDR3 kao sto kaze uputstvo.

Karta radi na 450/950 bez vidnih znakova zamora iako memorije nemaju hladjenje i deklarisane su na 2.2ns (Hynix 22A).
Doduse egzibicije sa drajverima su nevidjene :d svaka igra drugi drajver.

Poslednja izmena:
Stojcha je napisao(la):
Ma i MSI se provalio sa 128MB na 6800GT modelu :S: .
Izgleda je to opet neka 'eksperiment' verzija za nase trziste :d

Inace ASUS V9999GT 128MB radi kao zmaj. Ovaj put je ASUS uradio pravu stvar kada su stavili obican DDR a ne DDR3 kao sto kaze uputstvo.

Karta radi na 450/950 bez vidnih znakova zamora iako memorije nemaju hladjenje i deklarisane su na 2.2ns (Hynix 22A).
Doduse egzibicije sa drajverima su nevidjene :d svaka igra drugi drajver.

Imam tu kartu i stavrno je brza(mada je nisam ocepio kao ti:d). Ne znam sa kojim igrama imas problema ali ja igram D3, FarKraj i WarHammer 40K bez ikakvih problema sa 61.77 sa prethodno deinstaliranim katalistima.

Milan je napisao(la):
Imam tu kartu i stavrno je brza(mada je nisam ocepio kao ti:d). Ne znam sa kojim igrama imas problema ali ja igram D3, FarKraj i WarHammer 40K bez ikakvih problema sa 61.77 sa prethodno deinstaliranim katalistima.
Jel` ti radi FarCry sa 61.77?Jel` za to treba novi 1.3 patch?

Milan je napisao(la):

Probaj par drajvera, razlike su bas osetne :crash:

Ovaj novi 70.41 radi fenomenalno ali samo sa DX9 igrama. DX8 i 7 se dave kao da mi je TI4200 u mashini :d
A sa 66.81 FarCry i UT2004 zastajkuju na svakih 5-6 sec.

Razlike u markovima necu ni da spominjem, to ide do +- 3000

@eternity

Radi sa 61.77 ali ti treba patch.

@Stojcha

Pazi sa ovim mi sve radi OK za sada. Mozda bih stavio 65.73(valjda sam pogodio oznaku) jer sam procitao da imaju mnogo bolju sliku u igrama tj. da nema shimmering-a.

Nazad
Vrh Dno