Šta je novo?

6800GS vs 6800GT

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
koja je bolja kupovina GS ili GT
kada se uzme odnos cena/performanse?

moze i neki link ka nekom testu na netu?

naime prodao sam moj 6800LE(16,1x5 410/875) i hocu da kupim neku od gore navedenih kartica pa sam u dilemi.

P.S.

moderatori ako je bilo, trazio sam nisam nasao, brisite ili zakljucajte ali ostavite link na thread-u. Hvala

svakako GS. Za mnogo manje para - slicne performanse.

poz

Poslednja izmena:
PCIE verzije su po perfomansama prakticno izjednacene dok kod AGP verzija GT ima prednost. Novi GT se ne moze naci povoljno a ako je rec o polovnim karticama kojima su cene podjednake ja bih izabrao GT.

da mislio sam na AGP verziju, moja greska nisam prijavio

nego nekako sam i ja vise za GT
ali GS ima znatno vece klokove i jos kada se overklokuje to je vec nesto
pa sad ne znam da li prilicno veci klokovi mogu da nadoknade 4 "pajpa" 1 jedan vertex i jos kada se doda mogucnost otkljucavanja GS-a
znam da i GT moze da se OC-uje ali.....

mislim za taj novac koji imam mogu novu GS da usmem ili neki polovan GT

jos neko misljenje?

GS AGP nema fizički nikakve veze sa GS PCI-E. Jedan je na 6800 PCB-u i ima NV40, a drugi na 7800 PCB-u i ima NV42 čip. Defoltni clock GS na AGP-u je 350/900. Nema šanse da ćeš GS AGP kloknuti na 500/1200 koliko ide valjda svaki PCI-E. Kad dodaš još razliku u cijeni ispada skoro da je jeftinije prodati sve i ići na PCI-E varijantu.

Ace Rimmer je napisao(la):
GS AGP nema fizički nikakve veze sa GS PCI-E. Jedan je na 6800 PCB-u i ima NV40, a drugi na 7800 PCB-u i ima NV42 čip. Defoltni clock GS na AGP-u je 350/900. Nema šanse da ćeš GS AGP kloknuti na 500/1200 koliko ide valjda svaki PCI-E. Kad dodaš još razliku u cijeni ispada skoro da je jeftinije prodati sve i ići na PCI-E varijantu.
da li si siguran da AGP GS nema nV42?

Za sada je tako ... za NV42 bi trebao modificirani PCB sa bridge čipom za konverziju PCI-E->AGP kao što je na 7800GS. Možda se odluče s vremenom staviti NV42 na PCB od 7800GS ... kad potroše zalihu NV40 čipova 😀

Nazad
Vrh Dno