Šta je novo?

6800gs to 7600gt (or wait for 7900gt)

dukeStepa

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
309
Imam Gigabyte 6800gs. Da li da uzimam 7600gt (bilo koju) ili da štekam za 7900gt? Vaša iskustva i saveti...

Chinaski je napisao(la):
ne, ne, bice pozicioniran po performansama sa 7950GT. ipak ocekujem cenu od 270-280e.
Malopre sam opet pitao Club-3D, kažu prema 7900GS. Model 7950GT (bar njihov) će biti sa 512MB, dakle skuplji...

izgleda da nisu bas upuceni. mada utoliko bolje ako X1950pro bude i po ceni konkurent 7900GS, a po performansama 7950GT. meni jos bolje.

Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
Pa dobro jesi ishao do 640? Pa kolko pravi markova na recimo 600mhz? :)
610/1310 - 15448 2K3
600/1340 - 6931 2K5
Nije lose, moze jos ali nema smisla ;) Nije da nisam probao... Koristio sam 91.45 i deluju mi malo sporiji ali sam zaboravio da uporedim bas i sad ***. Mozda i gresim ali sad me mrzi da se zezam

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
610/1310 - 15448 2K3
600/1340 - 6931 2K5
Nije lose, moze jos ali nema smisla ;) Nije da nisam probao... Koristio sam 91.45 i deluju mi malo sporiji ali sam zaboravio da uporedim bas i sad ***. Mozda i gresim ali sad me mrzi da se zezam
Zaista fini skorovi :beat:

Ma bitno da si ti zadovoljan... ;)
Meni bi ishla sigurno preko 7k... Jer meni na 500mhz baca 6.4k, a na 600mhz ne smem ni da pomislim... Da je ne vracam odradio bih i ja volt modic, makad doshao kod tebe u bg... :d

Dobrodosao :D Ma to je zbog drivera rekao sam ti. Sto noviji to sporiji ;)
Zato nama trebaju stalno nove graficke. Presao sam 7K vec na 610MHZ. 10MHz za GPU oko 90 poena vise...
I nisam zadovoljan :(

Poslednja izmena:
Pa nishta, stavi one matore drajvere, imacesh sigurno preko 7k... Namincaj ga maximalno.. Premazi pastu, stavi neke bolje hladnjake na memoriju, i curni mu josh malo struje pa klokuj do 650.. Ima da prevalish 7.5k sigurno!! :D
Kako bih voleo da te vidim na 8k nemash pojma!!! :D

Nista 7600 ili 7900...
7950 x2 je jedina solucija da osetis bitnu razliku ako koristis AA i AF.

Govorim iz iskustva jer sam presao sa sa dobro overclockovane 6800 gt na 7900 gt i mogu ti reci i da nije neka razlika. Jeste tacno da 3d mark nabija 3 puta vise poena ali kad igras primetices da ti laguje na istim mestima kao sa 6800 (guzva dim itd).

Ja sam resio problem (nadam se) tako sto sam porucio jos jednu 7900 za SLI.

Nove igre koje izlaze ce moci lepo i tecno da se igraju samo pod novijim grafickim...

A na shta mislish po lagovanjem? Ako je swapovanje u pitanju to ti onda i nije bilo do grafichke vec do kolichine rama, a ako mislish na pad frejmova to je do grafichke ali to onda nije lagovanje vec manjak fps. I to se oseti drastichno tek kad padne ispod 20fps. Lichno sumnjam da 7900gt modovana i klokovana moze da padne u situaciju da ima manje od 30-40fps u bilo kojoj igri u bar 1280x1024 rezoluciji sa svim podeshavanjima napucanim na max. (osim u Oblivionu mozda, koji uopste i nije merodavan po meni..)

Poslednja izmena:
A na shta mislish po lagovanjem? Ako je swapovanje u pitanju to ti onda i nije bilo do grafichke vec do kolichine rama, a ako mislish na pad frejmova to je do grafichke ali to onda nije lagovanje vec manjak fps. I to se oseti drastichno tek kad padne ispod 20fps. Lichno sumnjam da 7900gt modovana i klokovana moze da padne u situaciju da ima manje od 30-40fps u bilo kojoj igri u bar 1280x1024 rezoluciji sa svim podeshavanjima napucanim na max. (osim u Oblivionu mozda, koji uopste i nije merodavan po meni..)

Mislim konkretno na COD2 i desava se da frejmovi padnu ispod 30 i ako je karta overclockovana + rezolucija 1280x1024 (DX9). Ja barem osetim kako igra usteka... u dimu i frci (20 igraca). Imam odlican xms corsair ram u d.c. modu + cl2 + 1T. Oblivion sam probao sve na max i tu je bas primetno kako steka...

Govorim ovo sve zbog buducih igrica kao Quake ET i Crisis gde ce biti potrebne bolje karte :)

Sto se mene tice ja bi ostao na 6800 gt da su sve igre tako dobro programirane i optimirane kao prey :)

Poz

Poslednja izmena:
ma najbolje da sada razmishlja o crysisu :) jos je rano za to

Mislim konkretno na COD2 i desava se da frejmovi padnu ispod 30 i ako je karta overclockovana + rezolucija 1280x1024 (DX9). Ja barem osetim kako igra usteka... u dimu i frci (20 igraca). Imam odlican xms corsair ram u d.c. modu + cl2 + 1T. Oblivion sam probao sve na max i tu je bas primetno kako steka...

Govorim ovo sve zbog buducih igrica kao Quake ET i Crisis gde ce biti potrebne bolje karte :)

Sto se mene tice ja bi ostao na 6800 gt da su sve igre tako dobro programirane i optimirane kao prey :)

Poz

ja sam recimo osetio zestoku razliku izmedju 6800gt i 7900gt (obe klokovane naravno) pogotovo u cod2,fear,oblivion fora je samo sto sve igre i situacije (dim,vise protivnika na ekranu) koje si naveo prosto vape za 2gb ram-a

Razlika se neće osjetiti ako se 7900gt recimo upari sa sporim procesorom. Pogledajte šta Core Duo radi! Ja sam prešao sa 6800gt na 7800gt, i razlika je itekako primjetna. A neoptimizirane igre će se vući na najbržim g. kartama.

Kamo sreće da sve igre koriste API koji koristi i Prey!

Menjaj(6800-7600gt) samo ako ti ne treba vise od 10e za doplatu jer razlika u brzini je minimalna u realnom radu(gaming ne 3dmark).
Razliku ces da primeris tek ako predjes na 7900GT.

Vrh Dno