Šta je novo?

6800gs ili X800GT

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
U velikoj sam dilemi sta je brze. Po onome sto sam citao ispada da je 6800GS malo brza. Kakva su vasa iskustva. Treba da se odlucim izmedju ove dve. Cena mi je ista tako da me samo interesuje brzina

hvala

Vule je napisao(la):
A kad se GS poredi sa X800GTO u HIS IceQ II Turbo izdanju? Znaci 12p, 500/1000 Mhz?

Skuplja je GS nekih 20 eura od GTO, s'tim da tu onda dodje jos 30e za Silencer, pa me zanima dal se isplati tih 50 eura vise za GS? I da, interesuje me konkretan odgovor i rezultat da to potvrdi, a ne izjave tipa starac nVidija ovo ono...

Isplati!

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=91886

@SoSo
Jesi li radila testove sa post processing stavljenim na On ili Off?Razlika moze da bude i do 15% veca sa Off.
U svakom slucaju vrlo lep rezultat.

Pa niko nije rekao da trebaš?
Vidiš da je lik žešće overkl.6800GS,i to sa zračnim hlađenjem!

Davnih dana sam ja imao Leadtek i MSI 6800 (LE) 16/6, pa sam video 3.0 u FarCry, i sve je to lepo i izgleda super... Ali ATi rulz :), a takodje i tisina, a i novcanik ostaje deblji, tako da... ;)

Gigabyte bi mi sad bila poslednja opcija sto se tice grafickih kartica... Zamisli samo, 6800GS u najslabijem izdanju (ko zna koja je mema i sta je skinuto, ipak je to GA) + 30e za Silencer + montaza ovo ono... A sa druge strane, za 30e manje, imam mozda i najbolju X800GTO, u HIS Turbo izdanju, sa 1.6ns memarom, 500/1000 fabrickim frekvencijama i fabricki Silencer...

Ma, izbor je jasan ;)

Vule je napisao(la):
Gigabyte bi mi sad bila poslednja opcija sto se tice grafickih kartica... Zamisli samo, 6800GS u najslabijem izdanju (ko zna koja je mema i sta je skinuto, ipak je to GA) + 30e za Silencer + montaza ovo ono... A sa druge strane, za 30e manje, imam mozda i najbolju X800GTO, u HIS Turbo izdanju, sa 1.6ns memarom, 500/1000 fabrickim frekvencijama i fabricki Silencer...

Ma, izbor je jasan ;)

Ti bash ne volish gigabyte? Pa zar nije upravo njihova 6600gt turbo sa pasivnim hladjenjem bila proglashena u tomshardver-u za karticu godine? 1.6ns memorija... klok memorije iznad drugih kartica...? Zashto mislish da taj 6800gs ne bi valjao? Jel imash potrkepljene chinjenice ili si reko na pamet? :)

E bas Gigabyte 6800GS valja, evo moja trenutno radi na 540 i 1.23 bez problema, probacu da je dignem jos malo. Ako vam nesto znaci u 3D 2005 6400. I sad neko kaze da ne valja, pih.

Pravo da ti kazem, nikad nisam ga nisam ni pokrenuo na defaultu. inace default clockovi su 425 i 1000, standardno. Evo sad sam sa nekim programcicima u pozadini istero 6347:), inace komp jos nisam doveo do samih granica mogucnosti, al ce dabude sredjeno:0
Procesor je Venice@2700

Prilozi

• mark05.JPG
    mark05.JPG
    65 KB · Pregleda: 54
DjoleNS je napisao(la):
Ti bash ne volish gigabyte?

Ne volim :)

DjoleNS je napisao(la):
Pa zar nije upravo njihova 6600gt turbo sa pasivnim hladjenjem bila proglashena u tomshardver-u za karticu godine?

Ne znam, nisam citao...

DjoleNS je napisao(la):
1.6ns memorija... klok memorije iznad drugih kartica...?

ASUS TOP, Leadtek Extreme...

DjoleNS je napisao(la):
Zashto mislish da taj 6800gs ne bi valjao?

Mozda bi i valjao, ali ja ne bi probao :)

DjoleNS je napisao(la):
? Jel imash potrkepljene chinjenice ili si reko na pamet?

Ne napamet, ali iz dosadasnjeg iskustva sa doticnim proizvodjacem...

Pozdrav!

Prilozi

• Leadtek 6800gs extreme.bmp
    342.8 KB · Pregleda: 70
  • Evertop 6800gs.bmp
    392.6 KB · Pregleda: 59
  • EVGA 6800gs.bmp
    356 KB · Pregleda: 48
  • PNY 6800gs.bmp
    354.5 KB · Pregleda: 51
200€ bez SM3.0...i to da bude ocenjeno desetkom...hmmm
kapiram da ta karta odlicno odradjuje to sto podrzava,ali 200 samo za graficku nije uopste malo....ipak mora da podrzava sve za tu cifru,pogotovo kad ima 6600GT nov za 140 koji odradjuje svoj posao u 1024 rezoluciji
nije mi logicno davati tolike pare za kartu koja NE podrzava SM3.0,to vise nije rezervisano samo za farcry i SC3...
doduse sad je malo bolja situacija,do skora su te karte kostale po 400€(po meni su imale svrhu samo kao mentol-detektor),sada za ovu cifru su samo losa kupovina...
6800GS za 200€ jednostavno nema konkurenta na vidiku

Vrh Dno