Šta je novo?

6800 xe

qQq

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2006
Poena
320
Jel neko probao da otkljucava nesto na ovoj karti, jer je ovako mnogo jadna za bilo sta...

Evo odgovora:

Only NV40, NV48 and NV43 rev A2 cards that have disabled or hardware-locked vertex/pixel pipelines can be unlocked
to better performance in games (and all other programs)
These are 6800 AGP8x, 6800 LE AGP8x, 6800 GS AGP8x, 6800 XT AGP8x, 6800 XE, and 6600 LE (only with NV43 rev A2 chips)
NB!! Newer 6800 plain/LE/GS/XT cards are often made with NV42 chips instead, and therefore, not possible to unlock...

Uhhh super engleski mi bas ide :)
Brate meni pise ovako:
128-bit NV40 (A1, 8pp, 3vp) with 256 DDR2

Pokreni RivuTuner pa pokusaj da je otkljucas .To ce ti biti najbolji pokazatelj da li moze ili nemoze.Poz

Kao sto si i sam primetio kartica je zakljucana na 8 pipeline-ova i 3 vertex-a. Ja sam je uspesno otkljucao na 16pp i 6vp iliti drugim recima otkljucao sam sve! i to bez ikakve pojave artefakata! Na mom AthlonXP [email protected] imam skoro 6000 u 3DMark-u 03.. Eto cisto da znas..
P.S. neverujem da je ovo sto sam ja postigao cest slucaj sa XE serijom..
Pozz

2x nista jednako je nista :) Ne isplati se ,klokovati ,otkljucavati ...tu kartu guse mnoge stvari i neces dobiti nista . Imas za male pare duplo i troduplo brze karte.
Izvinjavam se na malom spamu :wave:

a i guši te procesor maximalno, tih 6000 je mizeran rezultat, slab ti je procesor, a i onih 128-bita magistrale ne pomaže baš mnogo...

Probao sam pre neki dan Biostar 6800XE i otkljucavanjem dobio 12pp i 6vp. Jos malo kad se klokne, radi dosta bolje.
Recimo, sa mojim 6800XT, bez otkljucavanja i klokovanja dobijem oko 6000 u 3DMark-u 03, a kad se otkljuca i klokuje oko 8000. Primetna razlika, a pritom moze i nesto novije da se odigra. :)

Poslednja izmena:
2x nista jednako je nista :) Ne isplati se ,klokovati ,otkljucavati ...tu kartu guse mnoge stvari i neces dobiti nista . Imas za male pare duplo i troduplo brze karte.
Izvinjavam se na malom spamu :wave:

kako mislis nista se ne dobije otkljucavanjem?
imam 6800LE (8,4) i kad je otkljucam (max 12,6) razlika je drasticna, u 3d fps ide brze i do 30% pa je upotrebljiva i za novije igre, recimo COD4 mp u svga rezoluciji radi sa oko 30-35fps a nikad ispod 25fps sto sa default nema sanse i prakticno je skoro neigrivo :smoke:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno